Összefoglaló 2023. február 25., szombat

DVTK - Mezőkövesdi KC 28-26 (13-13)

Óriási csatában 1200 néző előtt harcolta ki a győzelmet a DVTK a jóval esélyesebb és tapasztaltabb Mezőkövesd ellen a borsodi rangadón a Generali Arénában! Azonban mivel a vendégek az előző találkozón három góllal nyertek, így hajszál híján megőrizték az első helyet a bajnokságban.

DVTK - Mezőkövesdi KC 28-26 (13-13)


Parázs hangulatban, 1200 néző előtt vette kezdetét az NB II. Észak-keleti csoport 13. fordulójának rangadója a DVTK - Mezőkövesdi KC mérkőzés, ahol a bajnokság két éllovasa csapott össze a diósgyőriek új otthonában, a Generali Arénában. A találkozót a piros-fehérek kezdték jobban (2-0), azonban a bajnokságban toronymagas esélyesnek számító vendégek hamar felvették a ritmust és a 10. perchez érkezve már három góllal vezettek (3-6). Molnár András időt is kért, és az egy perces pauza után rendezni tudta a sorokat a DVTK, hamar újra egyenlő volt az állás (7-7). A játékrész második felében folytatódott a küzdelmes és agresszív játékkép, hol hazai, hol vendég vezetéssel, aminek végén 13-13-as állással vonulhattak a csapatok szünetre.

 

A második félidőt is fej-fej mellet kezdték a tabella éllovasai (17-17), amíg egy hazai időkérés a 40. percben újabb lendületet nem adott a Diósgyőrnek. Kevesebb, mint négy perc alatt négy góllal is elhúztak a piros-fehérek (21-17), ami ekkora azt jelentette, hogy a DVTK állt feljutó helyen a virtuális tabellán. A Mezőkövesd azonban fokozatosan faragott a hátrányból és az 55. perchez érkezve újra ugyanazokat a számokat mutatatta az eredményjelző (24-24). A hajrá azonban a több mint ezer diósgyőri szurkoló által hajtott DVTK-nak sikerült jobban, és végül fantasztikus játékkal 28-26 arányban legyőzték a jelentős NB I/B-s múlttal rendelkező, jóval esélyesebb csapatot, borítva a papírformát.

 

Mivel azonban a matyók az előző, őszi találkozón három góllal tudtak nyerni, így hajszál híján, de megőrizték a vezetést a bajnokságban, ami a feljutást érő pozíciót jelenti.

A találkozón Kohlrusz Levente hét, Gál András hat gólt szerzett, míg Saláta Domonkos négyszer, Pócs Kristóf, és a mérkőzés végére lesérülő Gulácsi Bálint pedig háromszor vette be az ellenfél kapuját. Orosz Gábor kettő-, Németh Tamás Roland, Csörgő Zsombor és Czeglédy László pedig egy-egy találatot jegyzett.

 

NB II. Észak-kelet, 13. forduló

DVTK - Mezőkövesdi KC 28-26 (13-13)

Miskolc, Generali Aréna 1200 néző

Játékvezetők: Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Dicséret illeti mind a két csapatot, azonban elsősorban a szurkolókat, akiknek szeretném megköszönni, hogy ennyien kilátogattak és megtiszteltek bennünket. Az volt a minimum, hogy végig harcolunk és küzdünk, ami ezt a csapatot jellemzi. Nagyon büszke vagyok a srácokra, győztünk, igaz nem a megfelelő arányba, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni. A bajnokságot nézve a rutin győzött, azokat a sarokpontokat, amiket a Kövesd jól játszik, sajnos, amikor bajba került mindig meg tudta játszani. Az izgalmunk nagyon sokszor rányomta a bélyeget a játékunkra, sok hibát csináltunk a meccs elején. Négy góllal is vezettünk, meg kellett volna nyugodni, de másfél perc múlva már egy volt közte. Amire korábban is utaltam már, tudtuk, hogy a rutin nagyon sokat fog számítani egy ilyen rangadón, ami a másik oldalon volt. Gratulálok a Mezőkövesdnek, hiszen ami előnye volt megtudta tartani. Úgy éreztem, hogy fizikálisan jobb lábakon álltunk, de sajnos ezt nem tudtuk igazán érvényre juttatni, de csak gratulálni tudok a fiúknak! És még egyszer nagyon köszönjük a kilátogató nézőknek, hogy megtiszteltek bennünket.

 

A DVTK győzelmével ugyan pontokban behozta a listavezető Mezőkövesdet, azonban az egymás elleni eredmények gólkülönbsége miatt, a mindössze egy góllal jobb kövesdiek állnak a tabella élén.