Összefoglaló 2023. április 2., vasárnap

DVTK - Tiszavasvári SE 27-23 (14-12)

A Tiszavasvári SE csapata látogatott a Diósgyőr otthonába az NB II. Észak-keleti csoportjának 17. fordulójában, ahol Molnár Andrásék megszerezték szezonbeli 16. győzelmüket és megőrizték veretlenségüket hazai pályán.

DVTK - Tiszavasvári SE 27-23 (14-12)


A tabella hatodik helyezett Tiszavasvári jól kezdte a találkozót a DVTK otthonában és egészen a 21. percig tartotta a lépést a jelenleg ezüstérmes helyen álló piros-fehérekkel (10-10), többször is vezetve. Egy vendég időkérés után azonban Molnár András együttese három góllal is el tudott lépni (13-10), amiből 14-12-es vezetés maradt a félidőre.

 

A második játékrészben jobban kezdett a Diósgyőr és a 34. perchez érkezve már öt góllal vezetett (18-13), amit az utolsó tíz perchez érkezve tovább tudott növelni (26-18). A végjáték azonban a Tiszavasvárinak sikerült jobban, egy szép felzárkózással végül 27-23-ra állították be a végeredményt. A DVTK szezonbeli 16. sikerével megőrizte veretlenségét hazai pályán és ideiglenes a tabella élére állt.

 

A találkozón Kohlrusz Levente kilenc gólig jutott, míg Gál András ötször-, Apatóczky Máté és Kiss Róbert pedig négyszer-négyszer vette be az ellenfél kapuját.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 17. forduló

DVTK - Tiszavasvári SE 27-23 (14-12)

Miskolc, Generáli Aréna, 200 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

 

Molnár András vezetőedző: A játékunk olyan volt, mint a héten elvégzett munkánk. Sajnálom, hogy igazam lett, de várható volt, hogy a mai nap gyengébb teljesítményt fogunk nyújtani. Az viszont dicséretes, hogy most is küzdöttünk és hajtottunk, de sajnos erre a mai játékra nem lehetünk büszkék, az ellenfelünknek viszont gratulálni kell, mivel jól szervezte meg a játékát.

A DVTK a következő fordulóban az idén még veretlen, közvetlen üldöző Nyírbátor SC otthonába látogat majd április 15-én 17 órától.