Összefoglaló 2023. április 29., szombat

Kisvárdai KC - DVTK 23-27 (13-16)

Az NB II. Észak-keleti csoportjának előrehozott 22. fordulójában a Kisvárda otthonába látogattak a diósgyőri kézisek. A piros-fehérek jó játékkal szerezték meg idénybeli 18. győzelmüket tabella ötödik helyén álló várdaiak otthonába, amivel matematikailag is biztossá vált, hogy a második helytől nem végezhetnek hátrébb első NB II-es szezonjukban.

Kisvárdai KC - DVTK 23-27 (13-16)


A kisvárdai Városi Sportcsarnokban fej-fej mellett haladtak a csapatok az első félidő feléig (7-7), amit követően egy jó periódusnak köszönhetően Molnár Andrásék három góllal is eltudtak lépni a 20. perchez érkezve (9-12). Az első játékrész utolsó harmadában aztán újra elkezdtek jönni a gólok mindkét oldalon, így végül 13-16-os vendég vezetéssel vonulhattak a csapatok a szünetre.

A második félidő elején a DVTK egy magasabb fokozatra kapcsolt és a 42. perchez érkezve már hét gólos különbséget mutatott az eredményjelző (14-21). Ezt követően a hazaiak időkérése sem tudta megtörni a diósgyőriek lendületét, akik 15. perccel a mérkőzés vége előtt már tíz góllal is vezettek kiváló védekezésüknek köszönhetően (14-24). A találkozó végére a Kisvárda ugyan még tudott zárkózni a hosszú diósgyőri gólcsend miatt, azonban a diósgyőriek két pontja nem forgott veszélyben, és végül 23-27 arányban 18-jára nyertek a szezonban.

A találkozón Kovács Róbert és Gál András öt-öt találatig jutott, míg Kohlrusz Levente, Gulácsi Bálint és Czeglédy László négyszer vette be az ellenfél kapuját, Torma Antal pedig 38 %-os hatékonysággal védett.

Szezonbeli 18 győzelmével a DVTK azt is bebiztosította, hogy a bajnokságban a második helytől nem zárhat hátrébb első NB II-es idényében, ahol a jóval erősebb játékerőt képviselő, jelenlegi listavezető Mezőkövesdet is sikerült legyőznie korábban.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 22. forduló

Kisvárdai KC - DVTK 23-27 (13-16)

Kisvárda, Városi Sportcsarnok

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Akartuk ezt a győzelmet, elsősorban magunknak bizonyítva, hogy többek vagyunk, mint amit az utóbbi hetekben mutattunk. Úgy tűnik elkezdtünk kimászni a gödörből, de az még mindig bosszant, hogy komoly előnyt pazarolunk el a végén mert nem tudunk hatvan percig koncentrálni.

A DVTK a következő, utolsó előtti mérkőzésén az Újfehértó otthonába látogat május 6-án 18 órától, amit követően a városi rivális, Acélvárosi KK ellen zárja a 2022/23-as szezont hazai pályán május 20-án 17 órától a Generáli Arénában.