Összefoglaló 2023. április 7., péntek

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 100-97

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A csoportjának egyik elődöntőjében a SERCO UNI Győr vendégeként lépett pályára a DVTK HUN-Therm csapata. A mérkőzésen végig elképesztő küzdelem dúlt a pályán, és nagyszerű dobóformát mutatott mindkét csapat. Az elődöntő első meccsét végül Ellenberg döntötte el a győriek javára (100-97), folytatás vasárnap Diósgyőrben.

SERCO UNI Győr - DVTK HUN-Therm 100-97


A Győr kapta el jobban a rajtot, és gyorsan ötpontos előnyre tett szert, a DVTK első dupláját Aho Nina szerezte, majd a következő kosarat is diósgyőri játékos szerezte, mégpedig Kányási Veronika (5-4). Három és fél perc játék után Guirantes középtávolijával már a vendégcsapat vezetett, igaz, nem sokáig, mert Dombai is újra villant. A negyed derekán aztán a Puerto Ricó-i légiós vezérletével egyre nagyobb lett a külnbség, és amikor Green is beköszönt, Cziczás László kénytelen volt időt kérni (7-14). Ez a timeout jól sült el, ugyanis zsinórban hat pontot szerezve felzárkózott a Győr, majd a piros mezesek is feleszméltek, Bernáth és Garbin ketteseivel ők vezettek (15-18). Amikor Williams és Oroszova góljaival újra a átvették a vezetést a győriek, Völgyi Péter érezte úgy, hogy elkél egy időkérés. Százöt másodperc volt hátra a negyedből, és ez idő alatt sem fogták vissza magukat a csapatok, végül a nagy adok-kapokból Bernáth triplájával a DVTK került ki győztesen (24-26).

A második felvonás Bernáth két büntetőjével kezdődött, amelyre Bach válaszolt egy hármassal. Ruff-Nagy és Ellenberg két-két pontja között Jovanović is eredményes volt távolról (31-31). Az egál állásról Green büntetőivel és Guirantes 2+1-es akciójával a DVTK mozdult el hamarabb, de a Győr sem akart leszakadni, ezért Török zúzott be egy triplát, erre Jovanović válaszolt a büntetővonalról (34-38). Ellenberg 2+1-esével kapaszkodott a házigazda, sőt, Dubei közelijével újra ő vezetett. Nem sokáig, mert Guirantes faultos kosarával folytatódott a fordulatos összecsapás (39-41). Dombai, Dubei és Green is egyaránt jól koncentráltak a büntetővonalon, majd a brit center középtávolról sem hibázott (43-45). Öt győri egység jelentette a folytatást, Guirantes egyenlített egy 2+1-essel (48-48). Az első félidő hajrájában is maradt az őrült tempó, és bár Aho Nina és Garbin csodálatos hárompontosaival döntetlen eredménnyel vonultak öltözőbe a csapatok (56-56).

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták az első félidőben. Szinte minden támadás góllal ért véget, Darcee Garbin és Ellenberg egy-egy tripát tett hozzá, majd Ruff-Nagy négy egségével kissé ellépett a Győr (67-63).  Aho Nina büntetőire Oroszova reagált közelről, majd némileg megtorpantak a csapatok. Kányási remek hárompontosával egy pontra jött fel a Diósgyőr, majd Guirantes közelijével újra a piros mezesek vezettek (71-72). A negyed hajrája sem a védekezésről szólt, szinte minden bement. Hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, végül Ruff-Nagy a győriek javára billentette el a mérleg nyelvét (79-78).

Csodával határos módon a záró negyed első perce nem hozott találatot. A következőben viszont Jovanović hármasára Oroszova válaszolt közelről (81-81). Kiss Angelika faultos kosarát majd Dubei tripláját jegyezhettük fel, maradt a döntetlen, de a negyed felénél már minimális hazai vezetést mutatott az eredményjelző (86-85). A folytatásban főleg hárompontosokkal opoeráltak a csapatok, Kányási, mellett Ellenberg és Nina is elsüllyesztettek egy-egy ilyet, sőt a diósgyőriek 10-ese még egy duplát is hozzátett, így a hazai stáb időt kért (91-95). Két és fél perc maradt hátra, Ellenberg büntetődobásaival zárkózott a Győr, másfél perccel a vége előtt ismét a Győr kért időt. Egy lepattanót követően Williams egyenlített, egy perc volt hátra a találkozóból. Videózás után a DVTK kapta meg a labdát, sajnos Guirantes két közeli próbálkozása is kimaradt. Ellenberg könnyű kosarára még Jovanović válaszolt, viszont Ellenberg hármasa már megtorlatlanul maradt, így az elődöntő első összecsapását megnyerte a SERCO UNI Győr (100-97).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés

SERCO UNI Győr - DVTK - HUN-Therm 100-97 (24-26, 32-30, 23-22, 21-19)

Győr, Győr Városi Egyetemi Csarnok, 600 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Makrai Márton, Györfy Rúben.
Győr: Ellenberg 27/12, Dubei 13/3, Dombai 7, Török 3/3, Williams 14. Cserék: Ruff-Nagy 16/3, Bach 3/3, Oroszová 11/3, Varga 3, Weninger 3. Vezetőedző: Cziczás László.
DVTK: Aho N. 15/6, Kányási 10/6, Guirantes 28/3, Garbin 8/6, Green 10. Cserék: Bernáth 9/3, Kiss A. 3,  Jovanović 14/6, Aho T. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva megtekinthető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: Kiváló dobóformát mutatott a győri csapat, a támadójátékunkkal nekünk sem volt gondunk, viszont a végén mégis alulmaradtunk, így nincs más hátra, ahhoz, hogy bejussunk a döntőbe, vasárnap hazai pályán mindenképpen nyernünk kell.

Cziczás László: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, kiváló dobóformát mutatott mindkét csapat, ezúttal az is belefért, hogy ennyi pontot kapjunk. Bár az utolsó triplát Ellenberg szerezte, de nem ő nyert meg a találkozót, hanem annak köszöhető ez a siker, hogy sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban.

Arella Guirantes: A meccs első negyedétől kezdve voltak gondjaink, nem egészen úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Nincs azonban még vége, vasárnap azon leszünk, hogy javítsunk, és kiharcoljuk a harmadik találkozót.

Ruff-Nagy Dóra: Fizikálisan nagyon kemény mérkőzés volt, melyen az utolsó pillanatig minden labáért, kosárért meg kellett küzdenünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk, szeretnénk vasárnap pontot tenni a párharc végére, de ez a mostaninál is nehezebb feladat lesz.