Összefoglaló 2023. augusztus 2., szerda

NB III.: Tiszaújváros - DVTK II 2-0 (2-0)

Az első játékrész után kétgólos hátrányba került a DVTK II Tiszaújvárosban. A fordulást követően pedig nem változott az eredmény, a hazaiak megtartották a vezetésüket, így újvárosi sikerrel zárult a borsodi rangadó.

NB III.: Tiszaújváros - DVTK II 2-0 (2-0)


NB III., Észak-Keleti csoport, 2. forduló

Termálfürdő FC Tiszaújváros - Diósgyőri VTK II 2-0 (2-0)

Tiszaújváros, 300 néző. Játékvezető: Tóth Tamás (Szabó Ferenc Szilárd, Deme Rajmund).
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg P. - Farkas M., Ivánka P., Oláh B. - Tóth B., Lőrincz P., Papp F., Erős T., Varjas L. - Nagy D., Valkay R. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. 
DVTK II: Bánhegyi B. - Bacsa B., Ferencsik B., Viczián Á., Demeter M. - Szamosi Á., Sipos Zs., Bertus - Kövesi K., Fekete V., Vincze D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 

Csere:  Vincze D. helyett Hetyei Sz. a 46., Kövesi K. helyett Balázsi L. a 46., Fekete V. helyett Sáreczki Sz. a 63., Viczián Á. helyett Paksai R. a 70., Erős T. helyett Vajda C. a 70., Nagy D. helyett Géringer L. a 70., Balázsi L. helyett I. Stavinchuk a 70., Valkay R. helyett Bussy D. a 78., Oláh B. helyett Garda D. a 84., Lőrincz P. helyett Tóth S. a 84. percben. 
Sárga lap:  Szamosi Á.  a 33., Bacsa B. a 47., Sipos Zs. a 72., Géringer L. a 84. percben. 
Gólszerző:  Erős T. (1-0) a 12., Oláh B. (2-0) a 20. percben. 

Kulcspillanatok

12. perc: A DVTK II szögletét kivágták a hazaiak. Az összeszedett labdát azonban röviden tették hazai Bánhegyi felé. Erős Tibor  lecsapott rá, majd a tizenhetoson belülre érve úgy emelt a hálóba, hogy Bánhegyi még belekapott, de hárítani már nem tudott, 1-0. 

20. perc: Jobboldali hazai támadás végén Varjas László középre lőtte a labdát, a hosszú oldalon érkezett Oláh Benjámin, aki kapásból a hálóba továbbított, 2-0. 

Vezetőedzői értékelés

Vitelki Zoltán: - Lehetett látni, hogy fáradt a csapat. Ennek ellenére teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot egy jó és fiatal ellenféllel szemben. Fontos a regeneráció, hiszen hétvégén a Magyar Kupában kell pályára lépnünk. A bajnokságban örülünk a négy pontos rajtnak, de nagyon sok van még hátra. Természetesen azon leszünk, hogy a folytatásban is minél több pontot szerezzünk. 

Szamosi Tamás: - Egy jobb csapattól kaptunk ki. Kereshetnénk az okokat és azt, hogy mi volt a probléma. Természetesen ezt  meg is fogjuk tenni, de a fiatal csapatunk így is dicséretet érdemel. A küzdeni tudással és a harcossággal abszolút elégedettek lehetünk, és ha beleszokunk a felnőtt futballba, akkor ez jó eredménnyel is párosulni fog.