Összefoglaló 2023. augusztus 19., szombat

NB III.: SBTC - DVTK II 1-2 (1-1)

Megszerezte első győzelmét az NB III.-as bajnokságban a DVTK II csapata. A fiatalok Fekete Vince korai  góljával szereztek vezetést Salgótarjánban, amit a hazaiak az első fél óra végéhez közeledve kiegyenlítettek. A második félidőben azonban Hetyei Szilveszter is betalált, amivel sikerült begyűjteni a három pontot.

NB III.: SBTC - DVTK II 1-2 (1-1)


NB III., Észak-Keleti csoport, 4. forduló

Salgótarjáni BTC - Diósgyőri VTK II 1-2  (1-1)

Salgótarján, 300 néző. Játékvezető: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint).  
Salgótarjáni BTC: Sz. Varga M. - R. Petrecsko, Horváth M., Bakos B., Nagy M., Tarlósi P., Molnár T., Tarlósi M., Sulyok T., Boros A., Csuka K. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.
DVTK II: Dojcsák B. - Bacsa B., Viczián Á., M. Zrinic, Demeter M. - Papp M., Szamosi Á., Ferencsik B. - Balázsi L., Fekete V., Vincze D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Csere: Balázsi L. helyett Hetyei Sz. a 46., Vincze D. helyett Y. Leshchynskyy az 59., Papp M. helyett I. Stavinchuk az 59., R. Petrecsko helyett Klajban L. a 65., Boros A. helyett Csifó I. a 65., Tarlósi P. helyett Pogdán R. a 76., Fekete V. helyett Sáreczki Sz. a 76., Bakos B. helyett Csáki B. a 83., Demeter M. Lajcsik V. a 90+4. percben. 
Sárga lap: Ferencsik B. a 11., Szamosi T. a 28., Horváth M. a 42., Klajban L. a 66., Szamosi Á. a 75., Demeter M. a 78., Hetyei Sz. a 90+5. percben. 
Gólszerző: Fekete V.  (0-1) a 9., Tarlósi M. (1-1) a 28., Hetyei Sz. (1-2) a 63. percben. 

Kulcspillanatok

9. perc: Kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt. Sz. Varga Máté sután ért a labdához, elpattant tőle. Fekete Vince szemfülesen lecsapott rá, és közelről  a hálóba továbbított, 0-1. 

28. perc: Egy erősen véleményes büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Tarlósi Milán elhibázott, a Dojcsákról kipattanó labdát viszont  már a hálóba továbbította, 1-1. 

63. perc: Y. Leshchynskyi kapott pontos labdát a jobb oldalon. Pontosan tett középre, az érkező Hetyei Szilveszter lekelezte, egyet igazított,  majd 11 méterről lőtt a tarjániak hálójába, 1-2. 

Vezetőedzői értékelés

Sebestyén Szilárd: – A mérkőzést két egyéni hiba eldöntötte. Néhány meghatározó játékosunk sajnos hetek óta formán kívül játszik, amely erre a mérkőzésre is rányomta a bélyegét. Ezek fényében a mai meccsben maximum egy pont volt benne, de sajnos ez sem lett meg.

Szamosi Tamás: – Egy kemény párharcokkal teli mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk. Nagyon vártunk  már erre a sikerre, amelyért mindent meg is tett a csapatom. Gratulálok a fiúknak, valamint sok sikert kívánok a Salgótarjánnak.