Összefoglaló 2023. szeptember 9., szombat

NB III.: DVTK II - REAC 4-1 (2-1)

Jurek Gábor duplázott, de Csatári Gergő és Fekete  Vince is bevette a REAC hálóját. A DVTK II magabiztos, jó teljesítménnyel gyűjtötte be a három pontot a fővárosi ellenfelével szemben.

NB III.: DVTK II - REAC 4-1 (2-1)


NB III., Észak-Keleti csoport, 7. forduló

DVTK II - REAC 4-1 (2-1)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Sándor Csaba (Vilmányi Simon, dr. Gavalla-Kulcsár Judit). 
DVTK II: A. Odyntsov - Paksai R., Bacsa B., Demeter M. - Csirmaz I., Csatári G., Szamosi Á., Kövesi K., Lajcsik V. - Jurek G., Vincze D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
REAC: Dulka Z. - Markos M., Skripek D., Lustyik L., Lakatos Z., Palaga N., Tóth Gy., Csernák M., Micheller T., Nagy G., Lakatos Cs. Vezetőedző: Farkas József. 
Csere: Lakatos Z. helyett Tóth M. a 46., Kövesi K. helyett Balázsi L. a 62., Palaga  N. helyett Mészáros V. a 67., Tóth Gy. helyett Kaszala P. a 67., Vincze D. helyett Hetyei Sz. a 69., Jurek G. helyett Fekete V. a 69., Csirmaz I. helyett I. Stavinchuk a 75., Skripek D. helyett Bedő R. a 76., Nagy G. helyett Soós D. a 76. percben. 
Sárga lap: Lakatos Z. a 39., Jurek G. a 62., Bacsa B. a 82., Lakatos Cs. a 89., Csatári G. a 90. percben. 
Gólszerző: Jurek G. (1-0) a 10., Jurek G. (2-0) a 29., Skripek D. (2-1) a 42., Csatári G. (3-1) az 55., Fekete V. (4-1) a 76. percben. 

Kulcspillanatok

10. perc: Jobboldali hazai bedobás után a tizenhatoson belülre szállt a labda. Paksai remekül fedezte, majd lekészítette a második hullámban érkező Jureknek. A saját nevelésű támadó keresztbe vezette, az első kísérletét blokkolták, második alkalommal viszont kilőtte a bal felső sarkot, 1-0. 

29. perc: Gyors és pontos kontra végén jobbra került a labda. Paksai pontosan ívelt át a hosszú oldalon érkező Jurekhez, aki egy higgadt csel után, az öt és feles sarkáról talált a hálóba, 2-0. 

42. perc: A diósgyőri térfél közepén Skripek Dávid egy lefordulással tisztára játszotta magát, egyet tolt a labdát, majd jó 25 méterről a jobb alsó sarokba továbbított, 2-1. 

55. perc: Egy labdaejtés után Csatári a saját  térfeléről megindult, és végigvezette a labdát. A tizenhatos vonaláról pedig pontosan lőtt a kapu bal alsó sarkába. A vendégek végignézték, végigkísérték a gyors egyéni akciót 3-1. 

76. perc: A vendégek által a rövidre várt baloldali  szöglet átszállt a hosszú sarok irányába, Fekete Vincéről a REAC-védők elfeledkeztek, aki így közelről, zavartalanul fejeltetett a kapuba, 4-1. 

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - A hét folyamán néhány játékosunk az első kerettel készült, néhányan pedig a kooperációs szerződés alapján Kazincbarcikán. Ez büszkeséggel tölt el, hiszen ez a fő feladatunk. A REAC elleni meccsen mindent felvonultattunk azokból a tulajdonságokból, amelyeknek jellemeznie kell egy DVTK mezben pályára lépő csapatot. Gratulálok az egész csapatnak.

Farkas József: - Gratulálok a DVTK-nak, mert nagyszerűen futballoztak. 2-0 után előttünk is adódtak olyan helyzetek, amelyekből egyenlíthettünk volna. Nem tettük meg, ráadásul két gólt is rögzített helyzetet követően, figyelmetlenség után kaptunk. Ezeket nyilván át fogjuk beszélni a csapattal.