Összefoglaló 2023. október 15., vasárnap

NB III.: DVTK II - Tiszafüred 2-2 (0-1)

Ötven perc játék után kétgólos hátrányba került hazai pályán a DVTK II együttese a Tiszafüered ellen. A piros-fehérek azonban nagyot harcoltak azért, hogy legalább egy pontot megszerezzenek. Balázsi Levente előbb szépített, Fülöp Levente pedig az egyenlítő gólt is megszerezte.

NB III.: DVTK II - Tiszafüred 2-2 (0-1)


NB III., Észak-Keleti csoport, 11. forduló

DVTK II - Facultas-Tiszafüredi VSE 2-2 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Valu Tibor (Kovács Zoltán, Vilmányi Simon). 
DVTK II: Bánhegyi B. - Csirmaz I., Farkas D., Bacsa B., M. Zrinic - Demeter M., Szamosi Á., Ferencsik B. - Balázsi L., Hetyei Sz., Vincze D. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Facultas Tiszafüredi VSE: Tajti B. - Bernáth Á., Barzsó A., Dankó N., Nagy Zs., Erdei M., Bakos Zs., Mácsai L., Fülöp K., Ludvig Zs., Elek Á. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán. 

Csere: Csirmaz I. helyett Fülöp L. a 46., Farkas D. helyett P. Zrnic a 46., Vincze D. helyett I. Stavinchuk az 58., Bakos Zs. helyett Szövetes K. a 62., Balázsi L. helyett B. Furdetskyi a 81., Fülöp K. helyett Oláh N. a 84., Barzsó A. helyett Nagy D. a 89., M. Zrnic helyett Silimon L. a 90+3. percben.   
Sárga lap: Csirmaz I. a 18., Bernáth Á. a 45., Dankó N. az 52., Mácsai L. a 87., Elek Á. a 90+2. percben. 
Gólszerző:  Mácsai L. (0-1) a 29., Elek Á. (0-2) az 50., Balázsi L. (1-2) az 53., Fülöp L. (2-2) a 81. percben.

Kulcspillanatok

29. perc: Oldalszabadrúgást végeztek el a vendégek a bal oldalról. Az élesen középre lőtt labdába az öt és felesen Mácsai beleért, amely így védhetetlenül vágódott a hosszú alsó sarokba, 0-1.

50. perc: Magasan szálló jobboldali szögletre Elek Ádám érkezett, és 10 méterről a rövid alsó sarokba fejelt, 0-2. 

53. perc: Gyors, formás jobboldali diósgyőri kontra végén, érkezett a beadás, a hosszú oldalról pedig a kapu elé tett labdát Balázsi Levente belsőzte a vendégek kapujába, 1-2. 

81. perc: Pontosan beívelt jobboldali szöglet Fülöp Leventét találta meg, aki felugrás nélkül, pontosan fejelt a kapu jobb oldalába, 2-2. 
 

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Az első félidőben nem találtuk a helyünket a pályán, nehezen lendültünk bele a játékba. A fordulás után viszont azt az arcunkat mutattuk, amivel már elégedett voltam. Nem ismertünk elveszett labdát, agresszívan támadtunk, ennek eredménye, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezt a mentalitást és hozzáállást kell folytatnunk.

Dorcsák Zoltán: - Kétgólos vezetés után döntetlent játszani nyilván csalódás. Ha viszont a meccs összképét nézem, akkor reális eredmény született. 1-2 után rendkívül nagy nyomást helyezett ránk a hazai csapat, amit nem is bírtun ki. A hajrában ugyan volt még sansunk arra, hogy megnyerjük a találkozót, de sajnos nagy ziccert hibáztunk. Az egy-egy pont igazságos. Gratulálok a diósgyőri fiataloknak, mert nagyon jól és bátran játszottak. További sok sikert nekik.

Fotó: Balla Miklós