Összefoglaló 2023. szeptember 17., vasárnap

MK: III. Kerület - DVTK 2-6 (1-3)

A DVTK jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A 3. fordulóban a DVTK az NB III. Észak-Nyugati csoportjában szereplő III. Kerület vendégeként nyert a BVSC Stadionban. Az első pillanattól kezdve a Testgyakorlók játszottak fölényben, fél óra alatt háromgólos előnyre tettek szert, majd a hazaiak még a szünet előtt szépítettek. A második félidőt is 3-1-re nyerte a Diósgyőr, így teljesen megérdemelten jutott a következő körbe, aminek a párosítását hétfőn sorsolják.

MK: III. Kerület - DVTK 2-6 (1-3)


MOL Magyar Kupa 3. forduló

III. Kerületi TVE - Diósgyőri VTK 2-6 (1-3)

Budapest, BVSC Stadion, 850 néző. Játékvezető: DERDÁK Marcell (SZALAI Dániel, ORSZÁG Péter).
III. Kerület: HAJAGOS Tamás - MARQUES-AIROSA Patrik, KULCSÁR Dávid, ERDEI Gábor, PAPP Máté, VANKÓ Imre - BORBÉLY Bence, CSESZNEKI Richárd, BUDA Péter - BARTOS Julián, LAPU Andor. Vezetőedző: HARMATI Tamás.
DVTK: Branislav DANILOVIĆ - GERA Dániel, HOLDAMPF Gergő, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Francisco FEUILLASSIER, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Marin JURINA, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: Francisco FEUILLASSIER helyett LUKÁCS Dániel a 19., LAPU Andor helyett TÖRÖK László a 46., MARQUES-AIROSA Patrik helyett KASZÁS Gábor az 58., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor és Alexander VALLEJO helyett BÉNYEI Ágoston a 63., BORBÉLY Bence helyett BEHOVITS Máté és BARTOS Julián helyett ZÁMBÓ Márton a 75., PERNAMBUCO helyett CSATÁRI Gergő a 75., CSESZNEKI Richárd helyett KÓSA Marcell a 81. percben.
Sárga lap: BUDA Péter a 10, Elton ACOLATSE a 14., LAPU Andor a 23., ERDEI Gábor a 64., BÉNYEI Ágoston a 69. percben.
Gólszerző: Francisco FEUILLASSIER (0-1) az 5., Elton ACOLATSE (0-2) a 17., PERNAMBUCO (0-3) a 25., BUDA Péter (1-3) a 37., Marin JURINA (1-4) a 49., PAPP Máté (öngól, 1-5) a 77., ZÁMBÓ Márton (2-5) a 85., LUKÁCS Dániel (2-6) a 88. percben.

A DVTK jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A sorsolást hétfő délután tartják az M4 Sport kamerái előtt, a hivatalos játéknap november 1.


Kulcspillanatok

5. perc: Ismét Acolatse centerezett balról, Jurina 7 méterről leadott lövése még lejött a blokkról, de pont Francisco Feuillassier elé, aki egyből a kapuba lőtt, 0-1

17. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás jobbról. A kicsiben megjátszott labdát Požeg Vancaš tette vissza lövésre Feuillassiernek, akinek a kísérlete még lejött, de éppen Elton Acolatse, aki okosan nem erőből oldotta meg, hanem balról a kapu hosszú oldalába tekert, 0-2

25. perc: Požeg Vancaš készített le a labdát a 16-os előterében, Pernambuco felnézett, majd kilőtte a kapu bal oldalát, 0-3

37. perc: Buda Péter lőtte el a labdát a kaputól 17 méterről, és nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba, 1-3

49. perc: Vallejo hosszan a védők mögé emelte a labdát, Marin Jurina engedte maga előtt lepattanni, majd higgadtan a bal alsó sarokba helyezett, 1-4

77. perc: Lukács bal oldali szöglete után Papp Máté fejéről a saját kapujába pattant a labda, öngól, 1-5

85. perc: Jobb oldali lapos beadásra Zámbó Márton érkezett a hosszú oldalon, és közeéről a hálóba pofozta a labdát, 2-5

88. perc: Jurek húzta meg a jobb oldalt, jobbal centerezett, ahol Lukács Dániel érkezett, és egyből a kapu bal oldalába lőtt, 2-6

Edzői értékelések

Harmati Tamás: Megvolt a meccstervünk a mai mérkőzésre, tudtuk, hogy milyen csapatot látunk vendégül, tudtuk, hogy miben nagyon jók. Próbáltuk eszerint felkészíteni a csapatot. Biztosak voltunk benne, hogy a legerősebb keretükkel jönnek, és a lehető leggyorsabban szeretnék eldönteni a kupamérkőzést. Úgyhogy tudtuk, az első 15 perc rendkívül fontos lett a mérkőzésen. 
A DVTK ennek megfelelően állt bele a mérkőzésbe, egy percig sem engedtek kibontakozni, és nagy hagytak rést a saját pajzsukon, így korán eldőlt a mérkőzés sorsa. Jobban örültem volna, ha egy kicsit tovább tartjuk magunkat, de ehhez arra lett volna szükség, hogy a DVTK ne legyen száz százalékos, de azt már a sorsolásnál tudtuk, ebből a szempontból a legnehezebb ellenfelet kaptuk.  
A kapusunknak, Hajagos Tamásnak bajnokikon kevesebb dolga akad, a meccs előtt mondtam is neki, hogy ma valószínűleg róla szól majd a meccs. Arra büszkék vagyunk, hogy amikor a továbbjutás eldőlt, négy fiatalt is pályára is tudtunk küldeni.

Kuznyecov Szergej: A legfontosabbat megtettük, továbbléptünk, méghozzá sok góllal. Teljes mértékben mégsem lehetek elégedett, mert bizonyos időszakokban úgymond abbahagytuk a futballt, ilyet nem szabad csinálni. Nem szeretem az ilyen dolgokat, amit egy kemény beszélgetés során hoztam a srácok tudomására az öltözőben. Bízom benne, hogy megértik, a 3-0-s vezetés a legjobb alkalom arra, hogy élvezzék a játékot, ne pedig abbahagyják. Folyamatosan azt kérem tőlük, hogy élvezzék a futballt, mert ha ők élvezik, akkor a szurkolók is élvezni fogják. Ma itt volt a kiváló alkalom, hogy tovább csiszolják a támadó játékot, és persze a védekezésről sem szabad megfeledkezni. 
Franchu (Francisco Feuillassier - a szerk.) sérülése súlyosnak tűnik, de majd az MRI-vizsgálat után lehet biztosat tudni. Minden bizonnyal részleges izomszakadást szenvedett, ami többhetes kihagyással jár. Egy kiváló játékosról van szó, aki a Real Madrid akadémiáján tanult, fontos tagja lesz a DVTK-nak, ezért szeretnénk minél hamarabb beépíteni a csapatba. 
Összegezve: az eredmény nem rossz, továbbjutottunk, de sok munka vár még ránk, mert a következő ellenfelek nem fogják megbocsájtani a hibákat.