Összefoglaló 2017. február 25., szombat

DVTK - MTK 2-3 (2-1)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában Mezőkövesden fogadta az MTK csapatát. Az MTK szerezte meg a vezetést, amit a DVTK egy Fülöp szabadrúgás után esett öngóllal, és egy Vela szóló utáni Fülöp fejessel megfordított még az első félidőben. A második félidőben az MTK két újabb gólt szerzett, és ezzel elvitték a három pontot.

DVTK - MTK 2-3 (2-1)

OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 2-3 (2-1)

Mezőkövesd, 1646 néző. Játékvezető: Erdős József (Viszokai László, Becséri Dániel; Solymosi Péter, Nazsa Tamás).
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Jagodinskis, Tamás - Dausvili, Elek - Vela, Nono, Fülöp - Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
MTK: Petković - Baki, Poór Vass, Vadnai - Katona, Vogyicska - Gera D.,  Kanta J., Myke - Kolomojec. Vezetőedző: Tamási Zsolt.

Csere: Nono helyett Busai a 60., Gera D. helyett Nikházi és Vogyicska helyett Borbély a 66., Fülöp helyett Makrai és Dausvili helyett Novothny a 76., Kolomojec helyett Martínez a 89. percben.
Sárga lap: Kanta J. a 45+1., Dausvili az 52., Lipták a 60., Vadnai a 68., Baki a 90+1. percben.
Gólszerző: Gera (0-1) a 6., Myke (1-1, öngól) a 17., Fülöp (2-1) a 42., Kolomojec (2-2) az 53., Kanta J. (2-3) a 73. percben

 

Kulcspillanatok

6. perc. Már-már úgy tűnt, Tamás szereli Gera Dánielt, aki az elé kerülő labdát egyből 14 méterről jobbról a rövid alsó sarokba lőtte, 0-1

17. perc: Fülöp ívelt 40 méterről a kapu előterébe, ahol a tömegben Myke csúsztatott a saját kapujának bal oldalába, 1-1

42. perc: Vela 60 méteren keresztül vezette a labdát, szabálytalanul sem tudták szerelni, beadását Fülöp István szép mozdulattal 6 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatta, 2-1

53. perc: Kanta bal oldali beadását Jurij Kolomojec jobbról kapásból a hosszú felső sarokba lőtte, 2-2

73. perc: Kanta József 20 méterről a szabadrúgásból a bal felső sarokba tekert, 2-3

Események percről percre

Edzői értékelések

Horváth Ferenc: - Ugyanolyan idegesen kezdtük a mérkőzést, mint ahogy az egész héten edzettünk. Ennek az lett az eredménye, hogy az elején kaptunk egy gólt. Utána szép lassan átvettük az irányítást, és megszereztük a vezetést is. Nem éreztem még a második félidőben sem az MTK-ban, hogy ezt a mérkőzést meg tudnák fordítani, de rúgtak egy gólt. Mi hiába támadtunk, egy jól eltalált szabadrúgásból a győzelmet is megszetezték. A lehetőségeink megvoltak az egyenlítéshez, és akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de ma sajnos a védelmünk gólképesebb volt, mint a csatársorunk. 
Tamási Zsolt: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Mindkét gárda megérdemli a kézfogást, mert rendkívül izgalmas, változatos, magas hőfokú mérkőzést játszottunk. Ez nem volt meglepetés számomra, mert véleményem szerint az egész tavaszi szezon erről fog szólni a tabella elején és a végén is. A második félidőben akarati tényezőkben olyat tudott a csapat hozzátenni a mérkőzéshez, ami hozta a sikert.