Összefoglaló 2017. február 28., kedd

DVTK Jegesmedvék - UTE 1-2

Lejátszotta első MOL Liga elődöntőjét a DVTK Jegesmedvék és az UTE. Annak ellenére, hogy csapatunk végig dominált a mérkőzésen, két emberelőnyös találattal fordítani tudtak a vendégek és megnyerték az első összecsapást.

DVTK Jegesmedvék - UTE 1-2

A korábbi meccsekhez képest kicsit lassabb tempóban indult a mérkőzés. Érezhető volt, hogy mindkét csapat lábában már sok mérkőzés van. Ugyan alakultak ki helyzetek, de nagyot nem kellett védeni a kapusoknak. A DVTK Jegesmedvék kétszer is támadhattak emberelőnyben, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. Néhány pillanattal később Gőz és Sikorcin akaszkodott össze, a játékvezetők kissé érthetetlenül mindkét játékost végleg kiállították. Az első játékrészben nem született gól.


A második harmadban is sokáig úgy tűnt, hogy ismét a kapusok bravúrjairól fog szólni a harmad, egészen addig, amíg egy kivédekezett emberhátrány után csapatunk támadhatott. Sakaris lövését még védte Sila, de a kipattantót Sági lőtte a kapuba. Egy perccel később kettős emberelőnybe került csapatunk, amit nem sikerült kivédekezni és Hebar egyenlített. A DVTK Jegesmedvék továbbra is domináltak, de az UTE remekül védekezett.


A harmadik harmadban nem változott a játék képe. A DVTK támadott az UTE védekezett. Mezőnyfölényünk azonban kevés volt ezen az estén, és a legnagyobb helyzeteket sem sikerült kihasználni. Az utolsó perchez érve begyűjtöttünk egy felesleges kiállítást, amely végül megpecsételte a sorsunkat. Egy blokkolt felszabadítási kísérletből került nagy helyzetbe a lila-fehér csapat, Adorján még óriásit védett először, de a lecsorgó korongot Hebar közvetlen közelről belőtte. Az utolsó percben még a kapust is levittük, Johnston előtt adódott is egy óriási lehetőség, de sajnos kimaradt, így az Újpest megnyerte az első meccset. Folytatás csütörtökön a Megyeri úton.

MOL Liga rájátszás, elődöntő 1. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - UTE 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Miskolc, 1110 néző. Játékvezető: Babic, Haszonits, Kis-Király, Soós.
DVTK Jegesmedvék:  Adorján (Kiss) - Vojtkó, Gőz, Toulmin, Hajós, Miskolczi - Láda, Leppanen, Sági, Galanisz, Pavuk - Tuominen, Joe, Sakaris, Johnston, Ritó - Szopos, Laczkó, Tóth A., Albert, Popovics. Edző: Doug Bradley.
UTE: Sila (Ágoston) - Kiss, Huba, Dósa, Nemes, Tóth G. - Nagy N., Hegyi, Hebar, Benk, Ropret - Nagy R., Kovács, Csanyi, Sikorcin, Frolik - Turbucz, Virág, Pápa, 

2. harmad: 28:12: Sági (Johnston, Sakaris) 1-0
2. harmad: 29:58: Hebar (Benk, Frolik) 1-1 kettős emberelőnyből
3. harmad: 59:01: Hebar (Benk, Ropret) 1-2 emberelőnyből

Edzői értékelés:

Doug Bradley: - Nagyon csalódott vagyok. Úgy érzem jóval több volt ebben a meccsben, de a speciális helyzeteknél nem működtünk jól. Sok felesleges kiállítást gyűjtöttünk be, amely a meccs végén megbosszulta magát.