Összefoglaló 2017. július 19., szerda

Négyen debütáltak az idénynyitón

Óvári Zsolt, Forgács Dávid, Nikolaos Ioannidis és Tóth Barnabás egyaránt a Vasas elleni bajnoki nyitányon mutatkozott be a DVTK-ban hivatalos mérkőzésen. Utóbbi három játékos egyúttal az NB I.-ben is most debütált - a vendégszektort teljesen megtöltő diósgyőri közönség előtt.

Négyen debütáltak az idénynyitón

Óvári Zsolt mindössze 17 évesen, 2014 májusában mutatkozott be az élvonalban a PAFC színeiben. A fiatal szélső nyáron igazolt Diósgyőrbe, és végigjátszotta az első bajnokit.

- Nagyon hajtós meccset játszottunk a Vasas ellen, igyekeztünk minél hamarabb letámadni az ellenfelet - elevenítette fel Óvári Zsolt. - A végére kicsit el is fáradtam, talán emiatt nem sikerült értékesíteni egyik helyzetemet sem, így nem lehetek maradéktalanul elégedett a saját teljesítményemmel, hiába tettem meg minden tőlem telhetőt a mezőnyben. Bódog Tamás azt kérte tőlem, hogy amikor nálunk a labda, akkor bátran fussak be a résekbe, hogy megtaláljanak a társak, amikor pedig az ellenfél jön előre, akkor magasan támadjuk le őket, illetve segítsek be a belső középpályásoknak. Boldog vagyok, hogy győztes mérkőzésen mutatkozhattam be a DVTK színeiben! Most hétvégén ismét Budapesten, és egy újabb erős ellenfél ellen játszunk, bízom benne, hogy hasonló játékkal a Honvédot is meg tudjuk fogni.

 

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés,


Forgács Dávid öt olaszországi évet követően tért haza a DVTK hívására, így a sokszoros korosztályos válogatott védő vasárnap mutatkozott be az OTP Bank Ligában.

- Sikerült megvalósítani azt, amit a mérkőzés előtt elterveztünk: gyorsan vezetést szereztünk, és utána olyan ritmust diktáltunk, amit a Vasas nem tudott tartani - értékelt a balhátvéd - Ennek köszönhetően dupláztuk meg az előnyt, és a második góllal le tudtuk zárni a találkozót. Nem bíztunk a véletlenre semmit, agresszíven kezdtünk, beszorítottuk őket a 16-osukra, ennek lett eredménye a vezető gól. Ezután sem álltunk vissza, hanem folyamatosan letámadtuk őket, a lehető legközelebb a saját kapujukhoz. Örülök, hogy a debütálásomat egy gólpasszal tudtam emlékezetessé tenni, ugyanakkor azt is el kell ismernem, hogy védekezésben voltak hibáim, illetve erőnlétileg fejlődnöm kell, hogy még többet tudjak futni. Előre tekintve, a tavalyi bajnok ellen butaság lenne könnyű mérkőzésre számítani, ráadásul a játékoskeret egyben maradt, így az edzőváltás ellenére kompakt csapatot alkot a Honvéd. Dolgozni kell tovább, mert ugyan fontos győzelmet arattunk egy kiváló hangulatú mérkőzésen a Vasas ellen, szereztünk három pontot, de igazából még nem értünk el semmit. Lökést adhat az első siker, de nem szabad elkényelmesedni, ugyanolyan keményen kell edzeni, mint eddig.

Forgács Dávid gólpasszal mutatkozott be:

Nikolaos Ioannidis a DVTK legfrissebb igazolásaként csatlakozott a kerethez. A többiekhez képest rutinos labdarúgónak számít a 23 éves görög támadó, hiszen német alacsonyabb osztályú csapatok mellett játszott a holland és a görög élvonalban is.

- Az a legfontosabb, hogy győzött a csapat, jó rajtot vettünk, boldogok voltak a lelátón a szurkolóink, ilyenkor minden szép és minden jó - mosolygott a Nikos becenévre hallgató támadó. - Persze még szebben sütne a nap, ha a fejesemet nem védi bravúrral az ellenfél kapusa. Egy ilyen szép győzelem után így sem vagyok szomorú, mert sok mérkőzés lesz még a bajnokságban, amikor betalálhatok. Vasárnap erős csapat ellen léptünk pályára, és korán vezetést szereztünk, ami újabb lendületet adott. A folytatásban is sorra alakítottuk ki helyzeteinket, akár több góllal is nyerhettünk volna. Hosszú távon bizakodásra adhat okot a játékunk, mert a fociban az összjáték a legfontosabb, hogy érezd az összhangot a társakkal, abból lesz a gördülékeny és hatékony csapatjáték. Ezt csak megkönnyíti, ha minőségi társak vesznek körbe, akiknek a játéktudása, és a harci szelleme is megfelelő. Úgy érzem, sikeres szezon elé nézünk.

 

nikos ioannidis (@nikos_iw) által megosztott bejegyzés,


Tóth Barnabás Vácról érkezett Diósgyőrbe. A védekező középpályás a 88. percben Szarka Ákos helyére állt be élete első élvonalbeli találkozóján.

- Nagyon örülök, hogy Bódog Tamás adott néhány perc lehetőséget a mérkőzés végén, és valóra vált nagy álmom, bemutatkozhattam az NB I.-ben. Friss emberként elsősorban az volt a feladatom, hogy segítsek a pálya közepén a társaknak - osztotta meg Tóth Barnabás. - A továbbiakban azért fogok dolgozni, hogy ebből a pár percből minél több legyen. Melegítés közben úgy láttam, hogy uraltuk a mérkőzést, és amikor beszálltam, belül is azt éreztem, hogy kézben tartjuk az eseményeket. Teljesen megérdemelten nyert a csapat, köszönjük a szurkolóknak az ünneplést! A Honvéd elleni is szeretnénk megismételni ezt a teljesítményt, ami - bízom benne - hasonló eredménnyel párosul.