Összefoglaló 2017. szeptember 16., szombat

DVTK - Paks 2-4 (1-2)

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában Debrecenben játszott a DVTK a Paks ellen. Ugrai Roland révén gyorsan előnyt szerzett a Diósgyőr, azonban a vendégek még az első félidőben fordítani tudtak. A második félidő elején Nikolaos Ioannidis góljával sikerült egyenlíteni, majd sorra következtek a diósgyőri ziccerek. A gólt azonban a vendégek lőtték, és a lefújás előtt bebiztosították a győzelmüket is.

DVTK - Paks 2-4 (1-2)


OTP Bank Liga 9. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 2-4 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1092 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Farkas Balázs, Becséri Gergely; Szőts Gergely, Gyarmati II Tibor).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Nono, Óvári - Ugrai, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Paks: Verpecz - Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. - Papp K., Simon Á. Bertus, Hajdú Á. - Koltai, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Eperjesi helyett Makrai a 46., Bartha helyett Daru a 68., Óvári helyett Kitl M. a 70., Simon Á. helyett Kecskés T. a 75., Hajdú Á. helyett Kulcsár D. a 89. percben.
Sárga lap: Gévay a 71., Hajdú a 78., Daru a 90. percben.
Gólszerző: Ugrai (1-0) a 7., Bartha (1-1) a 13., Bertus (1-2) a 40., Ioannidis (2-2) az 50., Daru (2-3) 72., Kulcsár D. (2-4) a 77. percben.

 

Kulcspillanatok

7. perc: Ioannidis szerzett labdát az ellenfél térfelén, bevitte az ötösig, azonban lövés helyett önzetlenül visszatette a középen érkező Ugrai Roland elé, aki 12 méterről, a hálóba bombázott, 1-0

13. perc: Koltai jobb oldali beadása után Bartha Lászlóról pattant be a hosszú oldalon a labda, 1-1

40. perc: Az Antalról kijövő labdát Bertus Lajos egyből kapura lőtte, Tamás még belekapott, de a labda a gólvonal mögé csorgott, 1-2

50. perc: Ugrai az ellenfél 16-osán belül elvette a labdát Verpecztől, visszapasszolta Nikolaos Ioannidisnek, aki a hálóba lőtt, 2-2

72. perc: Bertus ment el a bal oldalon, élesen középre adott, ahol Daru Bence érkezett és a hosszú alsó sarokba pörgetett, 2-3

90+3. perc: Kulcsár Dávid került a 16-oson belül helyzetbe, tolt egyet a labdán, majd a bal alsó sarokba gurított, 2-4

Értékelések

Bódog Tamás: - Próbálok okosakat mondani, de most nem fog menni. Nyerhető mérkőzést játszottunk ezer helyzettel, amit nem sikerült berúgni, mert nem voltunk elég élesek a kapu előtt. Azonban most legalább nem csak a lehetőségekig, hanem a helyzetekig, lövésekig eljutottunk, ha így folytatjuk, akkor a következő mérkőzen remélhetőleg gól is fog születni. Abszolút uraltuk a mérkőzést, az első félidőben volt egy fázis, ami miatt kicsit megdorgáltam a játékosokat a szünetben, de utána a második félidő rendben volt, mentek, küzdöttek, hajtottak. 
Most arra kell figyelni, hogy ne csússzunk hátra, és abból a szempontból volt meghatározó a mai találkozó, hogy tudatosította, nekünk hátrafelé kell nézegetnünk, nem előre. 
Lassan hülyének érzem magam, hogy mindig a játékvezetővel foglalkozom. Szépen fel van vonalazva a pálya, pontosan látszik, hol állt Makrai a beadás pillanatában, de most már kár foglalkozni vele, nem történt semmi extra, csak a szokásos. 2-2-nél fontos lett volna ez a gól. Nehéz elmenni amellett is szó nélkül, hogy a lefújás után a játékvezető nem adott kezet, ez arrogancia vég nélkül. 
Most következik két nyerhető mérkőzés, azokon kell pontokat szereznünk. Mindenki ellen reális esélyünk van, a helyzeteink meglesznek, hinni kell a győzelemben. A mai második félidőre lehet építeni.

Csertői Aurél: - Nem jól kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk katasztrofális volt. Az ellenfél nagyon agresszívan támadott le, jól csinálták, mi pedig pontatlanul és lassan játszottunk előre. Parádé, hogy négy gólt lőttünk, de az ellenfélnek voltak olyan helyzetei, amivel a mai mérkőzést simán megnyerhette volna, jobban is játszottak a meccs nagyobb részében. Ilyen a foci, mi berúgtuk a helyzeteket, ők nem rúgták be. Egy hosszú sorozatban ez kiegyenlíti egymást, mi is szenvedtünk úgy vereséget, hogy jobbak voltunk, most is ez történt. Némi szerencsével nyertünk ma.