Összefoglaló 2017. szeptember 23., szombat

FTC - DVTK 2-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Groupama Arénában fogadta a DVTK-t az FTC. Az első félidőben nem esett gól, majd szabadrúgásból a hazaiak szereztek vezetést. A foytatásban Dibusz kétszer is hatalmas bravúrral mentette meg kapuját a góltól, és ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement. A hajrában támadott a Diósgyőr, a hazaiak kontrákra rendezkedtek be, de az eredmény már nem változott.

FTC - DVTK 2-0 (0-0)

OTP Bank Liga 10. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 9195 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Horváth Róbert; Berke Balázs, Takács János).
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blažič, Pedroso - Spirovski, Gorriaran - Varga R., Moutari, Paintsil - Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Radoš - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Nono, Óvári - Ugrai, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Karan helyett Kocsis a 29., Ioannidis helyett Szarka az 55., Paintsil helyett Sternberg és Moutari helyett Böde a 62., Nagy T. helyett Makrai a 74., Spirovski helyett Leandro a 89. percben.
Sárga lap: Nagy T. a 36., Vela a 44., Lovrencsics G. a 45., Kocsis az 52., Busai a 62. percben.
Gólszerző: Varga R. (1-0) a 63., Spirovski (2-0) a 74. percben.


Kulcspilanatok

63. perc: Hazai oldalszabadrúgás a 16-os mellől, balról, Varga Roland az éles szög ellenére kilőtte a rövid felsőt, 1-0

74. perc: Böde fordult be a 16-os előterében, lövését Radoš védte, azonban a kipattanóra Stefan Spirovski érkezett, és 6 méterről a hálóba lőtt, 2-0

Értékelések

Thomas Doll: - Kemény munka eredménye a mai győzelem, amely egy egységes csapat érdeme. Azt is egyértelműen ki kell jelentenünk, nem játszottunk jobban, mint a DVTK. Az első félidőben nem voltam elégedett a labdarúgók teljesítményével, ennyire önkritikusnak kel lenni. Nem voltunk kellően nyugodtak, hektikusan játszottunk. Kellene 2-3 ember, aki ezekben a szakaszokban lenyugtatja a labdát, nem kell mindig fejjel áttörni a falat, körbe kell nézni, és megjátszani azt. Amikor nem ment a játék, akkor is megküzdöttünk minden labdátért, sok kilométert futtottak a játékosok. És persze szükségünk van egy olyan emberre, mint Varga Roland. A mérkőzés bizonyos szakaszában pengeélen táncolt a mérkőzés, akkor nagyobb nyomást tudtunk helyezni a DVTK-ra, és a gól megváltoztatta a mérkőzés menetét. Azt is ki kell emelni, a DVTK-nak volt néhány lehetősége, amikor Dibusz nagyszerűen védett. Sokszor elég passzívan védekeztünk, és a DVTK ezt megérezte, a jó játékosaik megoldották az egy az egy elleni szituációkat. A folytatásban vezettünk néhány kontrát, a második gól előtt is szépen kijátszottuk a helyzetet, egy harmadikkal el is dönthettük volna a találkozót korábban. Jó úton haladunk.
Bódog Tamás: - Gratulálok a Ferencvárosnak!