Összefoglaló 2018. április 21., szombat

DVTK - PAFC 0-1 (0-1)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában ez első félidőben egy szabadrúgást követően szerzett vezetést a PAFC Mezőkövesden. A második játékrészben a DVTK beszorította a saját térfelére, végén már a saját 16-osára ellenfelét, akik néhány veszélyes kontrával próbálkoztak, azonban gól egyik oldalon sem esett. Ezzel véget ért a vándorlás, pályaválasztóként a következő mérkőzését már az újjáépített Diósgyőri Stadionban játssza a DVTK május 5-én.

DVTK - PAFC 0-1 (0-1)

OTP Bank Liga 27. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1262 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Ring György, Horváth Róbert; Iványi Zoltán, Gaál Gyöngyi).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Tamás, Shestakov - Hasani, Tóth B., Busai, Ugrai - Makrai, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
PAFC: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Szakály P., Balogh B. - Molnár G., Knežević, Perošević - Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Poór helyett Osváth a 35., Hasani helyett Vela a 46., Tóth B. helyett Bacsa az 51., Lipták helyett Kocsis az 58., Knežević helydett Mevoungou a 85., Henty helyett Diallo a 87. percben.
Sárga lap: Tamás a 10., Henty a 31., Ioannidis, Ugrai és Hegedűs J. a 45+3., Knežević az 50., Eperjesi a 88., Trajkovsky a 90+5. percben.
Gólszerző: Szakály P. (0-1) a 23. percben.

 

Kulcspillanatok

23. perc: Vendég oldalszabadrúgás jobbról, Josip Knežević beadásába Szakály P. zavart bele Antal előtt, így a hálóban kötött ki a labda, 0-1

 

Értékelés

Bódog Tamás: - Ismét nem sikerült, csalódottak vagyunk, mert nem volt olyan a játékunk, amilyennek lennie kellett volna. Sajnos amit elterveztünk, azt nem tudtuk megvalósítani, mert a labda nélküli mozgások nélkül nehéz helyzetet kialakítani. A második félidőben kitámadtunk, próbáltuk az ellenfelet hibára kényszeríteni, ebből adódott az ellenfélnek is helyzete. Bosszantó - amellett, hogy a PAFC több helyzetet alakított ki -, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, pontrúgás után alakult ki nagy helyzetük, nem is egy, kettő. Ezeket a szituáviókat koncentrációval a legkönnyebb kivédekezni. Korábban azt mondtam, pontrúgásból lehet előnyt kovácsolni, de pillanatnyilag az ellenfél teszi ezt. A bekapott gól után megzavarodott a csapat, pillanatnyilag az a legnagyobb gond, hogy nem tudtunk annyit hozzátenni a játékhoz, hogy eljussunk a kapuralövésekig. A második félidőben a hozzáállás megvolt - ez az alap -, de az akarattal erőlködés párosult. Amikor Diósgyőrbe érkeztem, sokkal nehezebb volt a helyzet. Akkor én adtam lendületet, bízom benne, hogy most is megkapjuk ezt az új lendületet azzal, hogy hazatérhetünk az új stadionunkba. Ugyanazt tudom mondani, mint korábban: a jövő héten és azt követően is nyerni kell.
Pintér Attila: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen szerdán olyan eredményt értünk el a Magyar Kupában, hogy rajtunk múlik a továbbjutás. Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a mai találkozó. Aki itt volt, az láthatta, hogy végig a mi akaratunk érvényesült, 1-0-ás vezetésünknél is újabb gólokat lőhettünk volna. Sajnos ez nem sikerült. Ilyen erőbedobással, ilyen fegyelmezeten, ilyen sok lehetőséget kialakítva játszani mindenféleképpen öröm. Remélem, ha nem lesznek hétközi mérkőzések, akkor ezekből a helyzetekből sokkal többet ki tudunk használni. Sok sikert kívánok a DVTK-nak!