Összefoglaló 2018. május 5., szombat

DVTK - Mezőkövesd 0-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában egy hajrában lőttt góllal győzött a Mezőkövesd a DVTK ellen az újjáépített Diósgyőri Stadion átadóján

DVTK - Mezőkövesd 0-1 (0-0)

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 12753 néző. Játékvezető: Erdős József (Berettyán Péter, Szécsényi István; Berke Balázs, Takács János).
DVTK: Antal - Nagy T., Karan, Tamás, Forgács - Busai, Kocsis, Ugrai - Vela, Ioannidis, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Szeles - Cseri, Koszta M., Iszlai, Tóth B. - Bognár I.  Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Tóth B. helyett Dražić a 45., Vela helyett Makrai a 70., Bacsa helyett Hasani a 74., Kocsis helyett Óvári a 80., Cseri helyett Szalai A. a 87., Koszta M. helyett Novák a 90+4. percben.
Sárga lap: Farkas D. a 12., Vadnai a 17., Koszta M. a 72. percben.
Gólszerző: Dražić (0-1) a 88. percben.


Kulcspillanatok

88. perc: Stefan Dražić kapott kitűnő labdát a 16-os előterében, tolt egyet rajta, majd kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1

Értékelés

Fernando Fernandez:  - Ez egy nehéz nap volt, jó érzesekkel vártuk a találkozót, felkészültünk az ellenfélből, mégis vereség lett a vége. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben két tiszta helyzetünk adódott, amit értékesíteni kellett volna ilyen nyomás alatt. A második játékrész elején egyenlő erők küzdöttek, az utolsó húsz percben viszont a Mezőkövesd játéka veszélyesebbé vált. Ekkor a játékosok nem tudták kezelni a kialakult helyzetet. Az előző héthez képest néhány dolgot jobban csináltunk, egységesebbek voltunk, helyzeteket is sikerült kialakítani. Mindig győzelemre játszunk, a jelenlegi helyzetünkben nem is tehetünk másként, ezért játszott ennyi támadó szellemű játékos a pályán. Az viszont tény, hogy másodszor is gólképtelenek maradtunk, ezért elsősorban a gólszerzés területén kell fejlődnünk. 
Csak jókat mondhatok a szurkolókról, megtöltötték a stadiont, ebben a helyzetben nagyon nagy szükségünk van rájuk hétről hétre. Megértem, hogy idegesek, mert nem győztünk, nekik is fontos lett volna a siker.
Én is szerettem volna látni a játékosok szemében a tüzet, a szenvedélyt, én is többet várok tőlük. Tény, hogy a játékosoknak is meg kell tanulni az ilyen helyzeteket kezelni. Ez a keret áll a rendelkezésemre, négy mérkőzés maradt, előre kell néznünk, hogy elérjük céljainkat. 
Tóth László: - Furcsa érzés úgy örülni, hogy egy ünnepet rontottunk el, de öt év múlva egy nagyon szép emlék lesz a mai nap mindenki számára. A mérkőzés után mondhatom, hogy jobban örültünk volna egy 2-1-nek, mint egy 1-0-nak, mert akkor hallhattunk volna egy gólörömöt tizenötezer torokból. Reméljük, a következő mérkőzéseken többször is megtörténik!
Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, mi irányítottunk végig a mérkőzést. Nehéz helyzetben van mind a két csapat, kiderült a mi csapatunkban, hogy kire lehet számítani. Szeles Tamást szokásom ellenére kiemelem, mert sérülése után válogatott szinten játszott. Ha hamarabb megszereztük volna a vezetést, akkor könnyebb mérkőzést játszottunk volna. 
A jövő héten egy újabb rivális ellen lépünk pályára, amit ha behúzunk, akkor előnybe kerülhetünk a vetélytársainkkal szemben. Van potenciál a csapatban, bízom benne, hogy a következő hetekben benn tudunk maradni.