Összefoglaló 2017. szeptember 8., péntek

ASC Corona 2010 Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3

Az idei szezon első Erste Liga meccsét játszotta a DVTK Jegesmedvék Brassóban. A háromszoros bajnok nehéz küzdelemben, de magabiztosan diadalmaskodott.

ASC Corona 2010 Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3


Szép számú közönség előtt kezdődött a találkozó. A hazai játékosok bemutatása miatt kisebb csúszással kezdődött az első játékrész. Az első pár percben a hazai csapat lépett föl kezdeményezőbben, egy pár perc után felvettük mi is az iramot. A kiállítás nélküli játékrészben a piros-fehérek inkább távoli lövésekkel veszélyeztettek. A harmad végén Tóth Adrián és Vas János is elengedett egy közeli lövést, ami kipattant a házigazdák kapusáról, ám a második kipattanóra Pavuk Attila érkezett, megszerezve a vendégcsapat első gólját.

A második játékrészben inkább a hazai csapat dominált, de a mieink kontrollálták a játékot, ehhez kellett Adorján helytállása is. A hazaiak oldalán két emberelőnyös helyzet is volt, míg a mieinknél egy, de egyik csapat sem tudta ezt gólra váltani. A 35-ik percben Sakaris passzából Rantanen lövése jött ki a brassói kapusról, amire Kulmala érkezett jó ütemben, tovább növelve a piros-fehérek előnyét.

A harmadik harmadban az eredmény tartására törekedtünk, ezért a hazaiak nem sok lehetőséghez jutottak. A kemény védekezés eredményeképpen négy perc emberelőnyös helyzethez is jutottak a brassóiak, de sikerült kivédekeznünk. Az egyre inkább kitámadó hazaiak ellen sok lehetőségünk volt, végül egy emberelőnyös helyzetet követően Vas János talált az ellenfél kapujába az 57-ik percben, megszerezve a címvédők harmadik találatát.

Erste Liga mérkőzés

ASC Corona 2010 Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Brassó, Patinoaul Olympic Brasow, 1000 néző. Játékvezetők: Csata, Csomortani, Rédai
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Tóth A., Vas - Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó - Bernáth, Köllő, Karda, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
ASC Corona 2010 Brașov: Polc (Tőke) - Sirokovs, Filip, Gliga, Walls, Macmillan - Nagy, Stoflet, Mihály, Saluga, Tranca - Bíró O., Bors, Bíró M., Bíró G., Zabludovsky - Nagy, Balázs, Zsók, Péter, Mihály. Vezetőedző: Antal Előd

1. harmad  19:27  Pavuk (Tóth, Vas)  0-1
2. harmad  35:31  Kulmala (Rantanen, Sakaris)  0-2
3. harmad  57:05  Vas (Rantanen, Pavuk)  0-3  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: - A mérkőzés eleje egy bokszmeccsre hasonlított, ahol a két fél fogás keres egymáson. Szerencsére mi szereztük meg  az első gólt, és utána sikerült kontrollálni a mérkőzést. A meccs előrehaladtával úgy éreztem, hogy mi vagyunk az erősebb csapat, a kulcsmomentum az volt, amikor a harmadik harmadban sikerült kivédekeznünk az emberhátrányokat, ezután kezünkben volt a meccs. Szép gólokat ütöttünk, Adorján ismét remekül védett, nagyon várjuk a folytatást.