Összefoglaló 2017. szeptember 15., péntek

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 3-0

Az újpesti jégcsarnok volt az otthona a DVTK Jegesmedvék harmadik Erste Liga mérkőzésének.

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 3-0


Az első harmadban magabiztosan kezdtek a mieink. Többet birtokoltuk a korongot, a játék inkább a hazai térfélre szorult. Az idő múlásával egyre inkább felvették a hazaiak a tempót, ám a diósgyőri kaput veszélyeztető helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Az egyre erősödő hazai játékot kiállítások árán sikerült feltartani, ám a lilák egyik emberelőnyös helyzetüket sem tudták gólra váltani.

Nagy iramban kezdtünk bele a második harmadba. Magosi kapufája után az ellenfélnek sikerült megindulnia egy kontrából,, és a támadás végén Benk talált be a mieink kapujába, megszerezve ezzel a vezetést. A gól után feljebb kapcsoltunk egy sebességfokozatot, egymás után alakítottunk ki helyzeteket, ám próbálkozásainkat nem koronázta siker. A 33-ik percben Justin Cseter került a vendég kapu elé, és helyezte Benk passzát a hálóba, tovább növelve a hazai előnyt, majd nem sokkal később Bencze Tihamér is betalált, tovább növelve a különbséget.

A harmadik harmad is hasonló tempóban telt, ám az elején egyik csapat sem tudott érdemi helyzetet kialakítani, mindkét csapat inkább távoli lövésekkel próbálkozott. A harmad közepénél beszorultunk saját harmadunkba, ám a sok újpesti próbálkozásnak nem lett eredménye. A harmad vége felé sikerült átvinni a játékot az ellenfél harmadába, ám igyekezetünket nem tudtuk gólra váltani.

Erste Liga

UTE - DVTK Jegesmedvék 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Budapest, újpesti jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Babic, Kókai, Soltész, Muzsik
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Kulmala - Láda, Rantanen, Sakaris, Tóth A., Vas - Vojtkó, Gőz, Karda, Pavuk, Ritó - Bernáth, Köllő, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Ágoston (Márkus) - Nagy, Huba, Dósa, Roczanov, Turbucz - Kiss D., Kiss R., Bece, Nemes, Szalma - Hegyi, Varga, Sági, Sikorcin, Lukacevic - Pichler-Balássy, Schmál, Benk, Cseter, Ropret. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

2. harmad  22:59  Benk (Nagy, Kiss D.)  1-0
2. harmad  33:24  Cseter (Benk, Ropret)  2-0
2. harmad  35:36  Bencze (Szalma, Nemes)  3-0

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon kemény mérkőzés volt. Nem kezdtünk rosszul, de a fordulópont az volt, mikor kapuvasat ütöttünk, és az ellenfél kontrája végén betalált. Ez meghatározta a folytatást, és bár sikerült helyzeteket kialakítani, sajnos legnagyobb helyzeteinket sem tudtuk gólra váltani. Tudjuk, hogy miben kell javulnunk, ezen fogunk dolgozni.

 

Az itthon játszott mérkőzésekre a szezonbérletek érvényesek, bővebb információ ide kattintva. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.