Összefoglaló 2017. szeptember 18., hétfő

DVTK Jegesmedvék - Vienna Capitals 7-1

Az Erste Ligában újoncként szereplő Vienna Capitals csapata látogatott a Jégcsarnokba. A piros-fehérek végig magabiztos játékkal győzték le a bécsi csapatot.

DVTK Jegesmedvék - Vienna Capitals 7-1


Ígéretükhöz híven keményen álltak bele a játékba a mieink. A harmad elején a játék folyamatosan a vendég harmadban zajlott, aminek már a harmadik percben meglett az eredménye, Gőz Balázs passzából Galanisz talált a hálóba. Fél percet kellett várni a hazaiak következő villanására, amikor Magosi vette be a vendég kaput, kétgólosra növelve az előnyt. A 7-ik percben is becsorgott a bécsi hálóba a korong, ezt a gólt azonban nem adták meg, mivel a korong kikerült a kék vonalon kívülre. A 9-ik percben ismét örülhettek a hazaiak, Sakaris passzából Pavuk talált ismét a vendég hálóba, majd a 13-ik percben Vas passzából Tóth Adrián lövése akadt be, 4 gólosra emelve a vezetést. Két perccel később érkezett a válasz, Karitnig takarásból érkező lövése esett a hazai kapuba, megszerezve ezzel a vendégek első gólját.

A második harmadban nagy erőket mozgósított az ellenfél, melynek eredményeképpen többet volt a mi harmadunkban a játék. A 26-ik percben 5 percre emberelőnybe kerültek a vendégek, de sikerült kivédekeznünk. A 27-ik percben Rantanen lövését nem adta meg a bíró kisles miatt. Ezután folyamatosan támadtunk, Magosi és Galanisz mutatott be szép kapura lövéseket, de a korong kipattant a vendégek kapusáról, de a 35-ik percben egy ilyen kipattanó korongra Jarkko Leppanen érkezett jó ütemben, és ütötte a korongot a felső vas alá.

A harmadik harmadban sem maradtunk izgalmak nélkül. A játékot továbbra is késben tartottuk, távoli és közeli próbálkozásaink voltak, de a következő gólig az 48-ik percig kellett várni, amikor egy jól kijátszott kettős emberelőny végén Rantanen passzából Vas János talált a kapuba, majd egy újabb emberelőnyös helyzetet sikerült kihasználni, az 55-ik percben Magosi talált be, beállítva ezzel a 7-1-es végeredményt.

 

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Vienna Capitals 7-1 (4-1, 1-0, 2-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Kincses, Soós, Vincze, Váci
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Kulmala - Láda, Rantanen, Sakaris, Tóth A., Vas - Vojtkó, Gőz, Pavuk, Karda, Ritó - Bernáth, Köllő, Szopos, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Vienna Capitals:  Weberer (Zimmaermann) - Kuqali, Leitner, Haberlig, Janisch, Maxa - Pelz, Wolf, Artner, Bolterle, Nissner - Karitnig, Kurockovyc, Schlögl, Schönwetter,  Szabad - Maxa, Rohm. Vezetőedző:Dolezal Christian

1.  harmad  02:46  Galanisz (Gőz)  1-0  emberhátrányból
1. harmad  03:12  Magosi (Galanisz, Gőz)  2-0  emberhátrányból
1. harmad  09:07  Pavuk (Sakaris, Vas)  3-0  emberelőnyből
1. harmad  13:23  Tóth A. (Vas, Sakaris)  4-0
1. harmad  15:16  Karitnig  4-1
2. harmad  35:20  Leppanen (Gőz, Pavuk)  5-1
3. harmad  47:51  Vas (Rantannen)  6-1 emberelőnyből
3. harmad  54:57  Magosi (Galanisz, Tóth)  7-1 emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon elégedett vagyok a ma esti teljesítménnyel. Szó volt arról, hogy nem csak jól kell kezdeni, hanem végig a maximumot kell nyújtani, és úgy érzem, hogy ez ma este maximálisan sikerült. Sikerült kihasználni az emberelőnyöket is, és emberhátrányból is jók voltunk, és egy pillanatra sem veszítettük el a fókuszt, jó volt látni, hogy végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést.

Dolezal Christian: Kicsit csalódott vagyok a fiúk teljesítményével. Mintha túlságosan megadtuk volna a tiszteletet a rossz értelemben, kicsit megrettetntünk a háromszoros bajnoktól. Ez érthető, de sajnálatos, nem lenne szabad, hogy ez uralja a játékunkat.

Erste Liga alapszakasz (szeptember-október)

2017. szeptember 22. péntek, 18:30
DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

2017. szeptember 24. vasárnap, 17:30
Fehérvár - DVTK Jegesmedvék

2017. október 6. péntek, 18:30
DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest

2017. október 9. hétfő, 20:00
FTC - DVTK Jegesmedvék

2017. október 13. péntek, 18:30
DVTK Jegesmedvék - Fehérvár

2017. október 15. vasárnap, 17:00
Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

2017. október 27. péntek, 18:30
Fehérvár - DVTK Jegesmedvék

2017. október 30. hétfő, 20:00
DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

Az itthon játszott mérkőzésekre jegy- és bérletvásárlásról ide kattintva tájékozódhat. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.