Összefoglaló 2017. november 26., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - AV Vienna Capitals 3-1

Ma este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának vendége a Vienna Capitals együttese volt. A hazaiak végig maguknál tartották a kezdeményezést, és magabiztos játékkal 3-1-re győztek.

DVTK Jegesmedvék - AV Vienna Capitals 3-1


Korongbedobást követően mérsékelt tempóban kezdett mindkét fél. Az elejétől kezdve nálunk volt a kezdeményezés, már az első percben majdnem rezdült Tschrepitsch hálója, Vas János érkezett a korongra a kapu előtt, ám lövése elakadt a bécsi kapusban. A 3-ik percben előnybe kerültünk, és bár a korong nem hagyta el a vendég harmadot, nem sikerült ezt gólra váltani. A 7-ik percben hátrányban is kipróbálhattuk a játékot, amiből 20 másodperc elteltével 4 a 4 ellen játék lett, ám a hangsúly itt is inkább a korizáson volt, egyik csapat sem tudott számottevően veszélyeztetni. A harmad második felére kicsit feléledtek a vendégek, ám ez csak néhány távoli lövésre volt elég, amit Kiss Bence magabiztosan hárított is. A harmadban továbbra is a mi akaratunk érvényesült, voltak veszélyes próbálkozásaink, ám a gól váratott magára.


A második játékrészben nem változott a játék képe, továbbra is sikerült a játékot a bécsi harmadban tartani. A 23-ik percben hátrányba kerültünk, ám letelte előtt fél perccel Magosi indult meg, és adta be a korongot Miskolczinak, aki magabiztosan lőtte ki a bécsiek kapuját (1-0). Kevesebb, mint két percre rá ismét örülhetett a hazai közönség, Ritó László kapusról kipattanó lövésére Sakaris érkezett kiváló ütemben (2-0). A 30-ik percben újabb előny jött, itt főleg távoli lövésekkel veszélyeztettünk, ám nem sikerült bevenni Tschrepitsch kapuját. A 35-ik percben aztán egy újabb hátrány következett, és bár ekkor többet volt a mi kapunk előtt a játék, a vendégeknek nem sikerült felállniuk, így ez a két perc is gól nélkül telt.


A harmadik játékrész sem hozott túl nagy fordulatot, továbbra is a hazaiak fölénye érződött. A 43-ik percben Kulmala cselezte végig magát a pályán, és passzolta Tóth Adriánnak, a lövés elakadt a vendég kapusban. A 45-ik percben hátrányba kerültünk, aminek második percében Galanisz szerzett korongot a vendégek harmadában, és kontrája végén be is varrta a korongot Tschrepitsch kapujába (3-0). A harmad felénél mindkét oldalon több kiállítást láthattunk, ám a vendégeknek 5 az 5 ellen sikerült egyenlíteni: az 51-ik percben egy lesgyanús passzt követően Kruckovyc korongja jutott túl Kiss Bencén (3-1). Az összecsapás hajrájában sok kiállítás akasztotta meg a játékot, szép helyzeteket láthattunk a hazaiaktól, ám több gól nem esett a mérkőzésen, így 3-1-es győzelemmel zártuk a ma esti találkozót.

Erste Liga mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - AV Vienna Capitals 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 655 néző. Játékvezetők: Salánki, Varjú, Kormos, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Sakaris, Vas - Joe, Vojtkó, Kulmala, Hajós, Tóth A. -  Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
AV Vienna Capitals: Tschrepitsch (Maros) - Kuqali, Piff, Schlögl, Szabad, Thalhammer - Karitnig, Kruckovyc, Loik, Nissner, Rantfl - Bolterle, Wolf, Artner, Maxa A., Preisner - Leitner, Janisch, Maxa F., Schönwetter. Vezetőedző: Dolezal Christian.

2. harmad  24:51  Miskolczi (Magosi)  1-0  emberhátrányból
2. harmad  26:30  Sakaris (Ritó)  2-0
3. harmad  45:53  Galanisz 3-0 emberhátrányból
3. harmad  51:26  Kruckovyc (Schlögl, Janisch)  3-1

Értékelés

Mikael Tisell: Kemény mérkőzést játszottunk ma. Hiába támadtunk többet az elején, nem tudtunk gólt lőni, és ez előnyöket sem sikerült kihasználni, érdekes módon viszont hátrányban a megszokottnál sokkal jobbak voltunk, két gólt is sikerült így lőni. A második harmadtól miénk volt a mérkőzés, és bár voltak veszélyes pillanatok, végül sikerült megszerezni a három pontot, úgyhogy jár a dícséret a csapatnak.

Dolezal Christian: A legutóbbi összecsapásunkhoz képest jobban játszottunk, ami főleg a védelemben mutatkozott meg, ám támadásban keveset nyújtottunk, és egy olyan csapat ellen, mint a DVTK, ez előbb-utóbb megbosszulja magát. Itt is ez történt, a második harmadban kapott két gól után nagyon nehéz lett volna visszajönni, ez nem is sikerült, viszont jó látni a fejlődést a csapaton.