Összefoglaló 2017. december 3., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-0

A DVTK Jegesmedvék vendége a Ferencvárosi TC együttese volt az Erste Liga alapszakaszában. A hazaiak végig magabiztos játékkal 3-0-ra diadalmaskodtak.

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-0


A ma esti találkozó az október hónapban használt rózsaszín mezek árveréséből befolyt felajánlások átadásával kezdődött. A kiállítások nélkül lezajlott első játékrész mozgalmas játékot hozott. Már az elején sikerült átvennünk a kezdeményezést, a játék a vendég harmadban zajlott. A 7-ik percben a kapu mögül visszatett korongra sajnos nem sikerült odaérni, ám a 8-ik percben Pleszkán rosszul jött ki a kapuból, az elcsent korongot Miskolcziremek ütemben tudta Magosi Bálintnak passzolni, aki közelről nem hibázott (1-0). A gól után még kezdeményezőbb játék következett részünkről, a vendég támadások rendre megálltak a kék vonalnál. A 17-ik percben Galanisz szerzett szépen korongot, ám lövése elakadt Pleszkánban. A harmad végéig a zöld-fehérek egy oldalhálóig jutottak Tendler révén, így a harmad egygólos vezetéssel ért véget.


A második játékrész is jó tempóban kezdődött. A 22-ik percben egy rossz csere után hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, ahogy letelt, emberelőnyös játék következett. 30 másodperc telt el az előnyből, amikor Hietamaki durván leütközte Magosi Bálintot, amiért el is kellett hagynia a pályát a játék hátralévő részére, mi pedig kettős emberelőnyben folytathattuk. Nem kellett sokáig várni az újabb találatra, egy szép figura végén Kulmala varrta a korongot a ferencvárosi kapuba (2-0). Az ezt követő 5 a 4 elleni játék gól nélkül telt, Ám a 33-ik percben újra örülhettek a hazai szurkolók: egy szép Sakaris-Vas összjáték végén Pavuk Attila ütötte be a hazaiak 3-ik találatát (3-0). A 36-ik percben Tóth Gergő kerülte meg szépen a kaput, ám lövése elakadt Pleszkánban. 


Az utolsó játékrészre a vendégek kapust cseréltek, Sevela lépett jégre Pleszkán helyett. A harmad első felében két hátrányt is sikerült kivédekezni, majd az 50-ik percben 4 a 4 ellen is kipróbálhatták egymást a csapatok, de egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. A harmad végére ismét előnybe kerültünk, ami szintén gól nélkül telt, itt egy ferencvárosi kontra végén láthattunk szép bravúrt Adorjántól. A játék hátralévő részében több találat nem esett, így 3-0-val zártuk a találkozót.

 ​​Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 945 néző. Játékvezetők: Rencz, Gangel, Soltész, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Joe, Magosi, Galanisz, miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Ruikka, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Bernáth, Albert, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Ferencvárosi TC: Pleszkán (Sevela) - Hietemaki, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler - Jászai, Owen, Könczei, Németh, Szappanos - Korbuly, Lengyel, Bödök, Kovács, Virág - Lakatos, Farkas, Inglis, Tóth. Vezetőedző: Lindqvist Greg Kjell

1. harmad  08:25  Magosi (Miskolczi)  1-0
2. harmad  26:04  Kulmala (Leppanen, Vas)  2-0  emberelőnyből
2. harmad  32:34  Pavuk (Sakaris, Vas)  3-0

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon jól ment ma a játék, sikerült 60 percen keresztül fókuszáltan és ugyanolyan intenzitással játszani. A védekezésünk kiváló volt, és a helyzeteink alapján eshetett volna több gól is. Nagyon örülök a mai győzelemnek, hiszen sikerült kicsit ellépnünk a mezőnytől az Erste Liga tabelláján.

Greg Lindqvist: Nem volt szerencsés a ma este, hiszen öt játékosunk is hiányzott. Az első harmadban még sikerült tartani a tempót, a kulcsmomentum Hietamaki kiállítása volt, akkor már sejthető volt, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A DVTK a Liga egyik legerősebb csapata, ma este ennyit sikerült kihozni ellenük.