Összefoglaló 2017. december 8., péntek

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-3

Ma este a DVTK Jegesmedvék együttese Csíkszeredába látogatott, ahol a házigazda SC Csíkszereda volt az ellenfél.

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 1-3


Közel teltház fogadta az esti találkozóra kilátogatókat. A DVTK csapatából Rusk, Láda illetve Magosi hiányzott, akik kisebb sérülés miatt maradtak távol az erdélyi túrától. Erősen kezdett az házigazda, a játék első tíz percében többet volt a játék a mi harmadunkban. Több veszélyes korongot is sikerült a kapu irányába ellőni, de Adorján bravúrosan hárította ezeket. A 6-ik percben előnybe kerültünk, amit nem sikerült gólra váltani, később  ugyancsak emberelőnyből a csíkszeredai csapatból Golovin volt eredményes (1-0). Nem kellett sokat várni a válaszra, kevesebb, mint egy perccel később Sakaris passzából Pavuk lőtte a korongot Ruczuj kapujába (1-1). A gól után megváltozott a játék képe, többet volt nálunk a korong, a hazai csapat csak ritkán tudott a saját harmadából kitörni. Ennek több szép helyzet volt az eredménye, de a játékrész végéig több találat nem esett.

A második játékrész gyorsabb tempóban telt. A 24-ik percben Golovin lövését védte Adorján. A játékrész alatt a mi akaratunk érvényesült, szépen járattuk a korongot, a játék a hazai harmadban folyt. A 30-ik percben 4 a 4 ellen is kipróbálhattuk a játékot, ez a két perc is sok szép helyzetet hozott, ám a gól elmaradt. A 31-ik percben Hajós lövését fogta Ruczuj, majd egy szép Miskolczi-Sakaris összjátéknak ismét a hazai kapus volt a végállomása. A 35-ik percben hátrányba kerültünk, egy perc elteltével Kulmala cselezte végig magát a hazai védelmen és lőtte ki gyönyörűen a hosszú felsőt (1-2). A harmad végén egy újabb hátrány kvetkezett, ami ezúttal is gól nélkült telt.

Az utolsó játékrész is lendületesen telt. A 42-ik percben Adorján fogott szépen egy pattogó korongot. A 46-ik ercben Galanisz szerzett szépen korongot, ám beadásába belenyúlt a hazaiak kapusa. A 47-ik percben előnyhöz jutottunk, amit ezúttal sem sikerült kihasználni. A harmad második felében nagyot hajrázott a hazai csapat, így védelmünknek is akadt dolga. Az 52-ik percben Vojtkó feküdt bele önfeláldozóan egy kapu felé tartó korongba. Az 53-ik percben aztán eldőlt a találkozó: Joe korongjára Hajós érkezett, megszerezve ezzel a harmadik vendég találatot (1-3). A mérkőzés hajrájában már nem maradt ereje az ellenfélnek a fordításra, így kétgólos győzelmet arattunk a házigazda fölött, újabb három pontot begyűjtve.

Erste Liga alapszakasz

SC Csíkszereda  - DVTK Jegesmedvék 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1650 néző. Játékvezetők: Gergely, Máthé, Fehér, Péter.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Joe, Kulmala, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Hajós, Tóth A. . Albert, Köllő, Ritó, Tóth G., Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Papp, Belov, Antal, Taratukhin, Golovin - Salló, Győrfi, Bíró, Fabus, Farkas - Flinta, Gecse, Fodor, Molnár, Moldován - Bors, Antal R., Egyed, Rokaly. Vezetőedző: Gudas Leo

1. harmad  12:26  Golivin (Taratukhin)  1-0  emberelőnyből
1. harmad  13:10  Pavuk (Sakaris)  1-1
2. harmad  35:49  Kulmala  1-2  emberhátrányból
3. harmad  52:55  Hajós (Joe)  1-3

Értékelés

Mikael Tisell: Kicsit tartottam a mai mérkőzéstől, hiszen hárman is hiányoznak tőlünk kisebb sérülések miatt. Kicsit lassan kezdtünk, de szerencsére sikerült felvenni a játék tempóját. A fordulópont az volt, amikor hátrányból tudtunk gólt szerezni, utána sikerült kézben tartani a mérkőzést. Nagyon örülök a mai győzelemnek, megérdemeltük a három pontot.