Összefoglaló 2017. december 9., szombat

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3

Ma este 5 óra 30 perckor a DVTK jegesmedvék együttese Brassóba látogatott erdélyi túrája második állomásaként, ahol a házgazda ASC Corona Brașov volt az ellenfél.

ASC Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3


Korongbedobást követően mérsékelt tempóban álltak bele a csapatok a mérkőzésbe, mindkét félen érződött a tegnapi összecsapások fáradtsága. Az első pár percben sok korizást láthattunk kevés kapura tartó lövéssel. Az 5-ik perctől sikerült átvenni a kezdeményezést, előbb Vas Jánostól láthattunk szép szólót, majd Kulmala mutatott be szép ziccert, ám a kapura lövés pillanatában eltört a botja. A 7-ik percben emberelőnybe kerültünk, ám nem sikerült áttörni a hazai védelmet. A játékrész második felében feléledtek a hazaiak, így védelmünknek is akadt dolga, Kyazev eresztett el egy veszélyes lövést, ám Kiss Bence magabiztosan védett. A 14-ik percben megtört a jég: Ruikka indította Kulmalát, aki végigcselezve magát a hazai védelmen, magabiztosan lőtte ki a hosszú felsőt (0-1). A harmad vége felé Miskolczi is villant, lövése centikkel kerülte el Polc kapuját.

A második játékrészbe keményen állt bele a házigazda együttes, egy támadást csak szabálytalanság árán tudtunk megállítani, így két percig előnyben próbálkozhattak a brassóiak, ám védelmünk jól dolgozott, így Knyazev kapuvasán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a Brassó. Kiegészülve is veszélyes volt a házigazda, beszorítottak minket saját harmadunkba, a 27-ik percben pedig egy újabb hátrányt kellett kivédekezni, ami egy perc elteltével 4 a 4 elleni játékba csapott át, ám egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. A hazaiak tovább szorongattak, a 30-ik percben Kiss Bence védte remekül Ölander lövését. A harmad második felében megváltozott a játék képe, sikerült átvennünk a kezdeményezést, Vas János eresztett el egy hatalmas bombát a 35-ik percben, ám a kipattanót nem sikerült begyűjteni. A játékrész végéig sikerült uralnunk a játékot, a Farkasok csak néhány kontra erejéig hagyták el saját harmadukat, ám ezek nem jelentettek veszélyt.

Mindkét fél nagy erőket mozgósított meg az utolsó játékrészre, ám a kezdeményezés továbbra is nálunk volt. A 41-ik percben Pavuk engedett el egy szép lövést, ám Polc résen volt. Az egyre keményebb hazai támadásokat rendre sikerült megállítani, ebben Kiss Bence is kivette a részét. A 47-ik percben kisebb tömörülés alakult ki a brassói kapu előtt, ám a korong elkerülte a kaput. A harmad második felében kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét oldalon szép támadásokkal. Az 53-ik percben aztán mégis a mieink tudtak eredményesek lenni: egy gyönyörű indítás után Tóth Gergő adta be a korongot Miskolczinak, aki közelről ütött a hálóba, Polcnak esélye sem volt (0-2).  Az 55-ik percben ismét hátrányba kerültünk, ekkor nagyon ránk jött a hazai gárda, ám ezt a két percet is sikerült kapott gól nélkül végigjátszani. A mérkőzés hajrájában mindent megpróbált a hazai csapat, időt kértek két perccel a vége előtt, és lehozták a kapust, ami nem bizonyult jó döntésnek: egy kontrából megindulva Vas János lőtte a korongot az üresen álló kapuba (0-3). A mérkőzés végéig több gól nem esett, így ezt az erdélyi találkozót is háromgólos előnnyel sikerült megnyerni.

Erste Liga alapszakasz

Asc Corona Brașov - DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Brassó, Jégcsarnok, 536 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Redai, Andre.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Joe, Leppanen, Tóth G., Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Ritó, Berta, Albert, Köllő. Vezetőedző: Mikael Tisell.
ASC Corona 2010 Brașov: Polc (Tőke) - Ölander, Stoflet, Knyazev, Gliga, Wilgosh - Nagy, Sirokovs, Macmillan, Tranca, Mihály - Bors, Yemelyanenko, Zabludovskyy, Molnár, Zsók - Bíró O., Saluga, Bíró M., Péter, Mihály. Vezetőedző: Martin Lacroix

1. harmad  13:37  Kulmala (Ruikka)  0-1
3. harmad  52:16  Miksolczi (Tóth G.)  0-2
3. harmad  58:51 Vas  0-3

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon örülök a mai győzelemnek. A Brassó nagyon kemény ellenfél, az elején még kétesélyes volt a mérkőzés, nagyon jó volt látni, hogy 60 percen keresztül képesek vagyunk ugyanolyan erőbedobással játszani, még úgy is, hogy sok játékosunk hiányzik. Gratulálok a csapatomnak, különösen Kiss Bencének, aki parádés teljesítményt nyújtott, és köszönjük a szurkolóknak is, akik ilyen messzire kísértek minket.