Összefoglaló 2017. december 18., hétfő

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 2-1

Ma este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék csapata Budapestre látogatott, ahol a házigazda Újpest TE volt az ellenfele. A hazaiak nagy küzdelmek árán, hosszabbítás után egygólos győzelmet arattak.

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 2-1


Gyors tempóban kezdődött a mérkőzés, korongbedobást követően mindkét oldalon láthattunk egy szép támadást. Az első percekben kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon kevés helyzettel. A 6-ik percben előnyhöz jutottunk, ám ezt nem sikerült gólra váltani. A 7-ik percben láthattunk egy pár veszélyes hazai támadást, ám védelmünk állta a jeget. A harmad második felében a hazai csapatnál volt a kezdeményezés, de nem tudtak érdemi helyzetet kialakítani, a távoli lövések rendre elakadtak védelmünkben. A 16-ik percben Vas János indult meg szépen, és adta a korongot Pavuknak, de a lövés elakadt a hazai kapusban. A harmad végéig nem esett találat, így mindkét fél gól nélkül vonult az öltözőbe.

A második játékrész szintén nagy iramban telt, az elején kiegyensúlyozott játékkal. A 25-ik percben Magosi adta be a korongot a kapu mögül, ám a pakk elveszett a hazai védelemben. A 28-ik percben Pavuk mutatott be szép cseleket, ám Sila ismét védeni tudott. A 33-ik percben közel kerültünk a gólhoz, Magosi lövése a kapuvasról pattant ki. A33-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kapott gól nélkül végigjátszani, majd a 37-ik percben Kulmala vezette végig gyönyörűen a korongot, és lőtte ki Sila kapuját (0-1). Nem kellett sokáig várni a hazai válaszra, egy támadás végén Ropret korongja csúszott át a vendég gólvonalon (1-1). A harmadot egy áthúzódó hátránnyal fejeztük be.

Az áthúzódó hátrányt sikeresen kivédekeztük, majd ismét kiegyenlített küzdelem következett, mindkét oldalon veszélyes támadásokkal. Az 56-ik percben Pavuk kényszerült kétperces pihenőre, őt követte Anssi Rantanen, aki végleg elhagyni kényszerült a pályát, így két percig kettős emberhátrányban kellett helytállnunk, amit kemény védekezés árán sikerült is gól nélkül végigjátszani, a szimpla emberhátrány azonban áthúzódott a hosszabbításra.

A ráadás játékrész elején az áthúzódó fölényben játszó hazaiak ostromolták a diósgyőri kaput, Adorján remek védésekkel tartotta játékban a vendég csapatot, a játék 63-ik percében azonban Benk kapta tisztán a korongot, és lőtte fonákkal a hálóba, megnyerve ezzel a mérkőzést, így 1 ponttal távoztunk Újpestről.

Erste Liga

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Újpesti Jégcsarnok, 375 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Soltész, Muzsik.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Joe, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Sila (Márkus) - Kiss R., Kiss D., Sági, Benk, Caladi - Kovács, Ropret, Sikorcin, Frolik - Nagy, Dósa, Szalma, Pápa, Schmál - Horváth, Pichles-Balássy, Nemes, Turbucz.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán

2. harmad  36:01  Kulmala (Sakaris, Vojtkó)  0-1
2. harmad  37:50  Ropret (Sikorcin, Frolik)  1-1
hosszabbítás  63:57  Benk (Ropret)  2-1

Értékelés

Mikael Tisell: Nehezen indult a mérkőzés, az idő előrehaladtával egyre jobbak voltunk, de sajnos nem s​​​​​​sikerült élni a helyzetekkel, pedig lehetőségeink akadtak. Többször támadhattunk 2 az 1 és 3 a 2 ellen, illetve voltak szép szólóink, ám nem tudtuk ezeket értékesíteni, és ez megbosszulta magát. Szépen védekeztünk, különösen a mérkőzés végén, amikor egy kettős és egy szimpla hátrányt is kivédekeztünk, ám a végén mégis az Újpest kerekedett fölül.

Szilassy Zoltán: Nagyon kemény összecsapás volt, mindkét fél nagyot küzdött. Mindkét csapat védelme nagyot dolgozott, és a két kapus is parádés teljesítményt nyújtott. Sikerült tartani a tempót a mérkőzés végéig, tudtuk, hogy a végén egy lövés is dönthet, ami ezúttal a miénk volt, aminek nagyon örülök.