Összefoglaló 2014. július 3., csütörtök

EL: DVTK - Birkirkara FC 2-1 (1-1)

Az Európa Liga első selejtezőkörében előnyt szerzett a DVTK a visszavágóra. Barczi Dávid góljára még válaszolni tudtak a vendégek, de az utolsó perces gólok mestere, Bacsa Patrik ezúttal is villant.

EL: DVTK - Birkirkara FC 2-1 (1-1)

Európa Liga, 1. forduló, első mérkőzés

Diósgyőri VTK - Birkirkara FC 2-1 (1-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 6112 néző. Játékvezető: Ignasi Villamayor Rozados (Laudino Lopez Fidalgo, Hugo Ricardo Jourdan Pereira).
DVTK: Ivan Radoš - Dražen Okuka, William Alves, Kádár Tamás, Senad Husić - Gosztonyi András, Elek Ákos, Barczi Dávid, Nikházi Márk - Bacsa Patrik, Miroslav Grumić. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Birkirkara: Murcia - Z. Muscat, Bessi, Vukanac, Moreno, Zerafa -  Herrera, Sriberras, Fenech - Camenzuli, Vella. Vezetőedző: Paul Zammit.

Csere: Gosztonyi András helyett Bori Gábor az 56., Camenzuli helyett Scicluna a 60., Senad Husić helyett Lazar Marjanović a 67., Sciberras helyett Agius a 75., Vella helyett Ledesma a 82. percben.
Sárga lap: Dražen Okuka és Zerafa a 76. percben.
Piros lap: Bissi a 47. percben.
Gólszerző: Barczi Dávid (1-0) a 34., Bissi (1-1) a 36., Bacsa Patrik (2-1) a 90+2. percben.

A visszavágót 2014. július 10-én játsszák Máltán.

EL: DVTK - Birkirkara 1
A DVTK kezdőcsapata (Fotó: Szabó Gábor)

 

Kulcspillanatok

34. perc: Bacsa ugratta ki a 16-oson belül Nikházit, aki középre tette be a labdát, ahol az érkező Barczi Dávid a hálóba passzolt, 1-0.

36. perc: Matheus Bissi mintegy harminc méterről végezhetett el szabadrúgást és bődületes bombája a kapu bal felső sarkába vágódott, 1-1.

46. perc: Bissi kapott sárga lapot Gosztonyi elleni ütéséért, és mivel a gólszerzőnek ez volt a második, így a kiállítás sorsára jutott.

90+3. perc: Nikházi passzával Bacsa Patrik lépett ki a védők között, kicsit kivárt, majd egy cselt követően közelről a hálóba lőtt, 2-1

Percről percre a mérkőzés összes esemémye

 

 

Edzői értékelések

Szivics Tomiszláv: - Az történt, a mai mérkőzésen, amire számítottam. Egy motivált harcos csapattal találkoztunk, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az EL-ben, mint mi. Ahogy vártam, masszívan védekeztek, ezért azt kértem a játékosoktól, hogy türelmesen játszanak. Az első gól után azt hittem, minden rendben van és vártam a második találatot, de gyorsan kiegyenlített az ellenfél, ami megfogta a csapatot. A piros lap után a második félidőben végig uraltuk a játékot, és a mérkőzés végén sikerült a gólszerzés is. Ez a gól nagyon sokat számít, mert miénk a győzelem, így egészen más lesz a visszavágó, ahol mindent megteszünk, hogy továbbjussunk. Összességében tanulságos mérkőzés volt, egy egész jó, szervezett csapat ellen játszottunk. A máltaiak közt több jó labdarúgót láttam, akik közül többet is elfogadnék a saját csapatomba.. A játékosaim mindent megtettek, jelenleg ez a maximum, hiszen csak 10. napja dolgozunk. Gratulálok saját csapatomnak, az ellenfélnek és a szurkolóknak, akik igazi 12. játékosként álltak mögöttünk a mai napon!
Paul Zammit: - Nagyon vegyes találkozó volt. Az első félidőban volt esélyünk kontrázni, majd a második félidőben a piros lap miatt megváltozott a találkozó képe. Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, magabiztosan játszottunk, de a piros lap miatt változtatni kellett, bár a kiállítást követően is volt esélyünk a gólszerzésre.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!