Összefoglaló 2014. július 24., csütörtök

EL: DVTK - Litex 1-2 (1-0)

Idegenbeli győzelme után Nyíregyházán fogadta a DVTK a Litex csapatát az UEFA Európa Liga második selejtezőjének visszavágóján és ugyan vereséget szenvedett, de összesítésben továbblépett a következő fordulóba.

EL: DVTK - Litex 1-2 (1-0)

UEFA Európa Liga, 2. selejtező kör, 2. mérkőzés

Diósgyőri VTK - PFC Litex Lovecs 1-2 (1-0)

Nyíregyháza, Városi Stadion 4260 néző. Játékvezető: Nikolaj Hänni (Raffael Zeder, Vital Jobin) - svájciak.
DVTK: Antal Botond - Dražen Okuka, Debreceni András, Kádár Tamás, Senad Husić - Bacsa Patrik, Egerszegi Tamás, Elek Ákos, Gosztonyi András - Bognár István, Miroslav Grumić. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Litex: Vinícius - Popov, Bodurov, Mendy, Nedjalkov - Boumal - Asprilla, Malinov, Cvetkov, Vajushi - Jordán. Vezetőedző: Krasszimir Balakov.

Csere: Bognár István helyett Lazar Marjanović a 64., Cvetkov helyett Angelov a 66., Gosztonyi András helyett Bori Gábor a 73., Malinov helyett Rumanov a 75., Miroslav Grumić helyett Németh Milán a 83., Popov helyett Bozsikov a 86. percben.
Sárga lap: Cvetkov a 27., Vajushi a 45., Mendy a 48., Boumal a 75., Dražen Okuka a 80., Bodurov a 90+2. percben.
Gólszerző: Gosztonyi András (1-0, 11-esből) a 38., Asprilla (1-1, 11-esből) a 80., Jordán (1-2) a 85. percben.

A DVTK ellenfele az FC Krasznodar csapata lesz, mert az idegenbeli 4-0 után ma 5-0-ra nyertek és 9-0-ás összesítéssel jutottak az UEFA Európa Liga 3. selejtező körébe.

EL: DVTK - Litex Lovecs 1
Hatalmas küzdelem volt a pályán (Fotó: Szabó Gábor)

Kulcspillanatok

38. perc: 11-est kapott a DVTK, miután Bognár passza után Okuka ellen szabálytalankodtak. Gosztonyi András higgadtan passzolta a labdát a bal alsó sarokba, Barriviera hiába vetődött jó irányba, 1-0

80. perc: egy védők mögé belőtt labdára Danilo Asprilla startolt rá és 14 méterről a kapujából kimozduló Antal mellett a bal alsó sarokba lőtt, 1-185. perc: Okuka szabálytalankodott a tizenhatoson belül, tizenegyes a Litex javára. Jordan jobbal félmagasan a jobbra vetődő Antal mellett, kapu bal oldalába vágta a büntetőt, 1-2

Edzői értékelések

Szivics Tomiszláv: Nagy bravúrt hajtottunk végre a továbbjutással egy nagyon jó csapat ellen. Egy kiváló csapat kiesett és egy harcos csapat jutott tovább. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az utolsó tíz percre összezuhantunk kissé, de addig minden olyan forgatókönyv zajlott, ahogy azt mi előzetesen elképzeltük. Azt gondolom, kiszolgáltuk a szurkolóinkat, a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Az anyagi siker mellett rengeteget fogunk tanulni a nemzetközi mérkőzésekből. A mai este után dolgozni kell tovább, hiszen vasárnap már jön a Puskás Akadémia.
Krasszimir Balakov: - Véleményem szerint az ellenfél vezetőedzője nagyon jól megszervezte a csapata játékát, mindenki látta a mérkőzést, ma is legjobb tudásunk szerint próbáltunk játszani, de a szerencse ma sem állt mellénk. Sok lehetőségünk volt a találkozón, igyekeztünk veszélyesek lenni, de ez nem mindig sikerült. Ahogy előre megmondtam, ha gólt lövünk, azzal nehéz helyzetbe hozzuk az ellenfelünket, és ez is be is igazolódott. A gond csak az volt ezzel, hogy későn érkezett ez a gól. Ugyan elveszítettük a párharcot, de emelt fővel távozhatunk a helyszínről. A DVTK-nak további sikereket kívánok!

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos honlapján!