Összefoglaló 2017. december 20., szerda

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-2

Ma este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata volt. Az izgalmas és kemény összecsapás végén a DVTK Jegesmedvék 4-2-re diadalmaskodott.

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-2


Nagy iramban kezdődött meg az esti rangadó. Már az első percben láthattunk egy szép támadást a hazaiaktól, Magosi lövését Duschek épphogy védeni tudta, ám a kipattanó korongra a vendégek védelme előbb ért oda. A vendégek egy gyors kontrából támadtak a 3-ik percben, Izacky korongja akadt be a rövid felsőbe (0-1). ezt követően előnybe kerültünk, amit nem sikerült gólra váltani, majd rögtön két perc hátrány következett, ezt sikerült kivédekezni. A 8-ik percbnen ismét egy gól nélküli emberelőnyös két percet láthattunk. A harmad második felében sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, A 10-ik percben Sakaris kapott remek korongot a kapu mögül, ám a vendégek kapusa ismét védeni tudott. Szép hazai támadásokat láthattunk, a 17-ik percben Vas János indult meg szépen, és adta be a korongot Sakarisnak, akinek lövése elakadt a vendégek hálóőrében. A 18-ik percben megszületett az egyenlítő találat: Vojtkó távoli lövésébe Sakaris ért bele remekül, Duschek kapusnak nem volt esélye (1-1). 


A második játékrész két perc előnnyel kezdődött, amit ezúttal sem sikerült gólra váltani, ezt 4 a 4 ellen játék követte, ami szintén gól nélkül telt. A 25-ik perctől kiegyenlített küzdelem folyt, mindkét oldalon nagy helyzetekkel. A 30-ik percben Hajós kapott szép korongot, ám Duschek ismét a helyén volt. A 31-ik percben hátrányba kerültünk, amit az ellenfél másfél perc után értékesített is: Becze korongját Izacky lőtte Adorján kapujába (1-2). A 36-ik percben ismét 4 a 4 ellen játék következett, amit ezúttal értékesíteni is tudtunk: a kispadról frissen jégre lépő Kulmala szerzett korongot, és lőtte ki a hosszú felsőt (2-2). A 39-ik percben Miskolczi adta be a korongot Galanisznak, a pakk végállomása ezúttal is a dunaújvárosi kapus volt.


Az utolsó játékrész is feszített tempóban telt. Kiegyenlített küzdelem folyt a két fél között, de a mieinknek többet sikerült támadni, és a lövéseink is veszélyesebbek voltak. A 46-ik percben előnybe kerültünk, és bár szépen járattuk a korongot, nem sikerül túljuttatni a gólvonalon. A játékrész feléhez közeledve érezhetően beleadott mindent a dunaújvárosi együttes, ám hazai oldalon remekül ment a védekezés, így nem tudtak érdemi helyzetet kialakítani. Az 52-ik percben aztán újra örülhetett a hazai közönség: Vas János lövése talált utat a vendég kapuba (3-2). Kevesebb, mint egy perccel később aztán eldőlt a mérkőzés, Galanisz indította Magosit, aki egy szép szóló után lőtte a korongot ismét a vendég kapuba (4-2). A mérkőzés végére elszabadultak az indulatok, a Láda-Tóth duó talált kihívóra Turcotte és Izacky személyében, a kisebb dulakodást követően mind a négyen pihenhettek két percet. Egy perccel a vége előtt Jason Morgan még időt kért, ám ez nem hozott fordulatot, így 4-2-es győzelemmel zárult az este.

​​​​​Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Miskolc,  Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Juhász, Kókai, Kormos, Vincze.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Joe, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Ruikka, Láda, Pavuk, Sakaris, Vas - Bernáth, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Duschek (Barna) - Léránt, Orbán, Izacky, Nageler, Turcotte - Erdélyi, Hüffner, Azari, Bencze, Novotny - Hruby, Lencsés, Hári, Silló, Odnoga - Skrypets, Török, Borbás, Nagy, Németh. Vezetőedző: Jason Morgan.

1. harmad  02:46  Izacky (Nageler, Hüffner)  0-1
1. harmad  18:22  Sakaris (Vojtkó, Galanisz)  1-1
2. harmad  32:40  Izacky (Becze, Turcotte)  1-2  emberelőnyből
2. harmad  36:22  Kulmala  2-2
3. harmad  52:33  Vas (Sakaris, Pavuk)  3-2
3. harmad  53:15  Magosi (Galanisz, Miskolczi)  4-2
 

Értékelés

Mikael Tisell: Nem kezdtük rosszul az elejét, azonban az első két játékrészben nagyon sok helyzetet nem tudtunk értékesíteni, így menni kellett az eredmény után. A harmadik játékrészben aztán kétszer is sikerült betalálni gyors egymásutánban, ekkor már sejthető volt, hogy a mi javunkra fog eldőlni a ma este. Örülök a győzelemnek, és a három pontnak, és hogy sikerült túltenni magunkat a hétfői vereségen. 

Jason Morgan: Nagyon nehéz itt nyerni, hiszen a DVTK a liga egyik legerősebb csapata, akik hazai pályán különösen veszélyesek. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, és azzal, ahogy a srácok küzdöttek, hiszen a második harmad végéig még abszolút versenyben voltunk, ha belegondolok, ezt a meccset egy perc alatt vesztettük el, amikor két gólt is kaptunk, de nincs okunk szégyenkezésre, remekül küzdöttünk ma este.