Összefoglaló 2018. január 17., szerda

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 5-1

Szerda este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata volt a Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak magabiztos fölénnyel, 5-1-re nyerték a találkozót, biztosítva helyüket a Magyar Kupa döntőjében.

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 5-1


Korongbedobást követően a szokásosnál lassabb tempóban veselkedtek neki a csapatok a küzdelemnek, amiről hazai oldalon Sakaris és Ruikka hiányzott különböző okok miatt. Kezdés után egyből sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, a játék főleg a vendég harmadban folyt, ám érdemi helyzetet nem sikerült kialakítani. Az első veszélyesebb vendég lövésre a 4. percig kellett várni: Németh lövését magabiztosan védte Adorján. Az 5. percben Kulmala adott szép korongot Joe-nak, akinek távoli bombáját Sevela épphogy védeni tudta. A 8. percben aztán megtört a jég: Miskolczi indította Kulmalát, aki magabiztosan a keresztvas alá bombázott (1-0). A harmad hátralévő részében a vendégek inkább a védekezésben voltak aktívak, így a játék a ferencvárosi harmadban folyt, a korong csak ritkán került ki onnan. A játékrészt egy áthúzódó hátránnyal fejeztük be.


Az áthúzódó hátrányt sikeresen kivédekeztük, ezt egy előny követte a 23. percben. Húsz másodperc telt el és ismét rezdült Sevela hálója: egy szép összjáték végén Colin Joe lövése akadt be (2-0). a 25. perctől felélénkültek a vendégek, majd a 27. percben ismét előnyhöz jutottunk, amit ezúttal nem sikerült kihasználni. A játékrész második felétől egyre veszélyesebb vendég támadásokat láthattunk, egyre többször jutottak el a kapunk elé, ám Adorján állta a sarat, egészen a 33. percig, amikor egy védő lába között átcsúszó korongnak nem tudta útját állni, Németh szerezte meg a ferencvárosiak első gólját (2-1). A gól után sikerült magasabb fordulatszámra kapcsolnunk, aminek a 38. percben meg is lett az eredménye: Galanisz korongja akadt be Sevela háójába (3-1). Nem kellett sokat várni a következő hazai találatra, egy kiállítás nyomán előnybe kerültünk, amit egy szép figura végén Galanisz értékesített egy másodperccel a harmad vége előtt, tovább növelve előnyünket (4-1).


Az utolsó játékrész nem hozott meglepetést. Rögtön az elején egy kiállítást követően két perc emberhátrányban kellett helytállnunk, ami sikerült is. A46. perc környékén a Magosi-Galanisz-Miskolczi sor nagy tűzijátékot rendezett Sevela kapuja előtt, csak a szerencsének köszönhették a vendégek, hogy a korong nem jutott túl a gólvonalon. A következő hazai találatra az 45. percig kellett várni: Joe kapott szép beadást Kulmalától, és varrta a korongot a ferencvárosi kapuba (5-1). A mérkőzés hajrájában a vendégek mindent beleadtak, hogy közelebb hozzák az eredményt, de hiába, pár távoli kísérlettől nem futotta többre, így maradt az 5-1-es eredmény a mérkőzés végéig, ezzel biztosítottuk helyünket a Magyar Kupa döntőjében.

A Magyar Kupa elődöntőjének másik ágán az Újpest TE hosszabbításban 5-4-re legyőzte a MAC Budapest csapatát, így a szombati döntő Miskolcon kerül megrendezésre.

Magyar Kupa elődöntő

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 885 néző. Játékvezetők: Nagy, Kókai, Kis-Király, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Berta, Rantanen, Pavuk, Tóth G, Vas - Joe, Láda, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Vojtkó, Bernáth, Köllő, Ritó, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell.
Ferencvárosi TC: Sevela (Pleszkán) - Hietemaki, Jászai, Tendler, Dubek, Fliszár - Jabornik, Korbuly, Kovács, Németh, Shupe - Owen, Tuominen, Bödök, Roczanov, Farkas - Tóth, Könczei, Rafaj, Virág. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

1. harmad  07:54  Kulmala (Miskolczi)  1-0
2. harmad  23:22  Joe (Pavuk, Kulmala)  2-0  emberelőnyből
2. harmad  32:33  Németh (Tuominen, Owen)  2-1
2. harmad  38:52  Miskolczi (Galanisz, Berta)  3-1
2. harmad  39:59  Galanisz (Leppanen)  4-1  emberelőnyből
3. harmad  53:41  Joe (Kulmala, Tóth A.)  5-1

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon elégedett vagyok a ma estével, végig jól játszottunk, és a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Kicsit lassan indult be a játék, de az idő előrehaladtával egyre jobban felpörögtünk. A második harmad végén lőtt két gól után érezhető volt, hogy meg lesz a mérkőzés, de az utolsó harmad végéig sikerült tartani a szintet, amit nagyon jó volt látni, remélem a szombati döntő is hasonlóan jól fog sikerülni, mi mindent megteszünk ennek érdekében.

Greg Lindqvist: Mindent megtettünk ma este, ez most ennyire volt elég. A második játékrészben voltak szép próbálkozásaink, ebből gól is született, de sajnos ezután kaptunk két gólt, ami el is döntötte a mérkőzést, hiszen háromgólos hátrányból visszajönni egy ilyen ellenfél ellen nagyon nehéz lett volna.