Összefoglaló 2018. március 31., szombat

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-2 (h. u.)

Szombat este 19 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a MAC Budapest vendége volt az Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén. A végletegik kiélezett mérkőzés végül a hosszabításban dőlt el a hazai csapat javára, ami a DVTK Jegesmedvék számára ezüstérmet jelent az Erste Liga idei kiírásában.

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-2  (h. u.)


Keményen kezdődött az esti összecsapás, amire megtelt a Tüskecsarnok vendégszektora. Az első roham a miénk volt, Miskolczi lövését Bálizs hárította, kicsivel később Pavuk korongja nem sokkal kerülte el a hazai kaput. Néhány perc elteltével a házigazdák is felélénkültek, Kovás kapura tartó korongját Adorján védte bravúrosan. A 8. perctől kiegyenlítődött a küzdelem a pályán, mindkét oldalon láthattunk szép helyzeteket. A 9. percben Ritó szerzett korongot Bálizs kapuja mögött és tette vissza Tóth Gergőnek, akinek lövését épphogy védeni tudta a hazaiak hálóőre. A 10. percben aztán örülhetett a diósgyőri közönség: Sakaris passzából Kulmala indult meg, és végigcselezve magát a hazai védelmen, magabiztosan lőtte ki a felső sarkot (0-1). A harmad hátralévő részében is keményen dolgoztunk, végig vendég fölény volt érezhető a jégen, ám az utolsó percben Orban lövése pattant ki Adorján mamutjáról pont Bodó elé, aki nem hibázott (1-1). A harmadot egy áthúzódó kettős hátránnyal fejeztük be.

A játékrész eleji hátrányt derekasan kivédekeztük, 4 az 5 ellen Galanisz indult meg egyedül, ám nem tudta becsapni Bálizst. A 24. percben Klempa tesztelte Adorjánt, kicsit később Jed Rusk távoli bombáját védte fejjel a hazai kapus. A harmad derekához közeledve felgyorsult a játék, gyors ide-oda támadásokat láttunk, ám a szerencse ismét a hazaiak oldalán állt: Mansson távoli lövése Adorjánról Terbócs elé pattant, aki megszerezte a hazaiak vezető találatát (2-1). A harmad hátralévő részében kétszer is lehetőségünk volt emberelőnyben játszani, ám nem sikerült a korongot a kapuba jjuttatni, így egy gólos hazai vezetéssel mehettünk pihenni.

Az utolsó harmad elején ismét sikerült kontrollálnunk a játékot, a 43. percben Galanisz lövését védte Bálizs. A 45. percben előnybe kerültünk, ami gól nélkül telt, majd két perc hátrányt védekeztünk ki kemény munkával. Az 52. percben ismét előnybe kerültünk, ami szintén gól nélkül telt. A játék hajrájában védekezésre rendezkedett be a hazai csapat, ám két perccel lefújás előtt Colin Joe adott remek passzt Bertának, aki közelről nem hibázott, megszerezve egyenlítő találatunkat. Az utolsó percekben felerősödött a hazai nyomás, záporoztak a lövések, ám lefújásig nem változott az eredmény.

Egyenlő erőkkel veselkedtünk neki a ráadás játékrésznek, gyors egymásutánban alakultak ki a helyzetek mindkét oldalon. Az első helyzet a hazaiaké volt, a lövés oldalháló ért, majd Galanisz tesztelte Bálizst. A mérkőzés és a sorozat három perc elteltével ért véget, Dudas korongja pattant át Adorján gólvonalán, megszerezve ezzel a MAC Budapest első hazai ligagyőzelmét, ami a DVTK Jegesmedvék számára az ezüstérmet jelenti.

​​​​Erste Liga rájátszás, döntő, 5. mérkőzés

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-2 (1-1, 1-0, 0-1)

Budapest, Tüskecsarnok, 2170 néző. Játékvezetők: Babic, Rencz, Soltész, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris - Vojtkó, Joe, Vas, Hajós, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest:  Bálizs (Arany) - Pozsgai, Macaluuay, Orban, Nagy, Bodó - Dudas, Cunningham, Dansereau, Klempa, Brown - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Vokla, Tóth, Tóth R., Majoross, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad  09:29  Kulmala (Sakaris, Pavuk)  0-1
1. harmad  18:08  Bodó (Orban, Kovács)  1-1
2. harmad  27:10  Terbócs (Mansson, Garát)  2-1
3. harmad  57:58  Berta (Joe)  2-2
o.t.  63:17  Dudas (Brown)  3-2

Értékelés

Mikael Tisell: hamarosan...