Összefoglaló 2018. augusztus 23., csütörtök

DVTK Jegesmedvék - HC Košice 3-1

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését hazai közönség előtt a DVTK Jegemedvék csapata, ellenfele a HC Košice volt. A végéig szoros és izgalmas összecsapás hazai győzelemmel végződött.

DVTK Jegesmedvék - HC Košice 3-1


A legutóbbi mérkőzéshez képest jóval nagyobb tempóban telt az első hazai mérkőzés első harmada. Már az elején sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, a 2. percben előnybe kerültünk, itt komoly helyzeteket sikerült kialakítani, ám gól nem esett. A 6. percben Magosi készítette le a korongot Crawfordnak, korongját épphogy fogta a kassai hálóőr. Ezután felélénkültek a vendég támadásokat, itt Adorjánnak is akadt dolga. A harmad felénél egyenlő küzdelem alakult ki, egyre több hazai helyzettel, Pance és Magosi is tesztelte a szlovák kapust, ám gól nem esett. A 15. percben hátrányba kerültünk, egy perc elteltével Netik lőtt a kapuba egy kipattanó korongot (0-1). 


A második játékrész egy hatalmas hazai helyzettel kezdődött, Vojtkó korongja akadt el Skorvanekben, majd Láda távoli bombáját hárította a szlovák kapus. A 27. percben egy előny maradt kihasználatlanul, majd még egy, amit két perc hátrány követett. Ami nem sikerült emberelőnyben, sikerült hátrányban: Jed Rusk nagyszerű szereléséből Magosi lépett el, és varrta a korongot a vendég hálóba (1-1). A harmad végéig még egyszer előnybe kerültünk, ám az állás nem változott. 


Az utolsó játékrészt egy áthúzódó előnnyel kezdtük, ám találat itt sem esett. A 41. percben Dudas lövését védte Adorján. Az idő előrehaladtával szaporodtak a szlovák lövések, ám nem rezdült a hazai háló. A 42. perctől megszaporodtak a kiállítások, 4 a 4 ellen is kipróbálhatták magukat a csapatok. A következő találatra az 51. percig kellett várni: Kulmala passzából Loiseau talált be Skorvanek hálójába (2-1). Két perccel a mérkőzés vége előtt Roman Simicek időt kért, majd lehozta a kapusát. A hat támadós felállás nem hozott eredményt a vendégeknek: Vince passzából Pance talált be az üres kapuba, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Felkészülési időszak, 3. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - HC Košice 3-1 (0-1, 1-0, 2-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Salánki, Gangel.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) - Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Pance - Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi - Láda, Szirányi, Miskolczi, Harrison - Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze. Vezetőedző: Geln Hanlon. ​​​​​
HC Košice:Skorvánek ( Habal) - Dudas, Suja, Hricina, Netík, Zitny, Soltes, Lendak, Nagy, Brophey, Krajnak, Koch, Kafka, Cizek, Sedivy, Michalcin, Pulli, Petrás, Klima, Vrabel, Galambos, Hrabal(k). Vezetőedző: Roman Šimíček.

1. harmad  15:25  Netik (Kafka, Brophey)  0-1  emberelőnyből
2. harmad  33:04  Magosi 1-1  emberhátrányból
3. harmad  51:03  Loiseau (Kulmala, Kiss)  2-1
3. harmad  58:09  Pance (Vince)  3-1

Értékelés

Glen Hanlon: Az előző kassaiak ellen vívott mérkőzéshez képest látható volt a fejlődés, ennek nagyon örülök. Észrevehetően gyorsabbak voltunk, több helyzetet alakítottunk ki, és bár az emberelőnyös helyzetek kihasználása nem igazán ment, a támadójátékban is jobbak voltunk, ami különösen dícséretes egy ilyen erős ellenféllel szemben, mint a Kassa.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
12 - Pance
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi