Összefoglaló 2018. augusztus 31., péntek

DVTK Jegesmedvék - HC Vitkovice Ridera 3-1

A Tátra kupa második mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék együttese az ötszörös kupagyőztes, jelenleg a cseh Extraligában szereplő HC Vitkovice Ridera csapatával találkozott. A kemény és tempós összecsapás végén a mieink 3-1-re diadalmaskodtak.

DVTK Jegesmedvék - HC Vitkovice Ridera 3-1


Nagy energiákat mozgósítva veselkedtünk neki az összecsapásnak, az első pár percben sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Az első percben Kulmala korongja akadt el Bartosákban, majd Branka kongatta meg a kapuvasat.  A harmad második felébe egyenlő küzdelem alakult ki, mindkét oldalon szép korongjáratással. A 15. percben aztán megtört a jég: Hajós remek passzából Láda korongja akadt be a rövid sarokba (1-0). A gól után is sikerült kézben tartani a mérkőzést, veszélyes támadásokat vezettünk, ám egy cseh támadás után emberhátrányba kerültünk, ami áthúzódott a második harmadra.

A harmad eleji hátrányt kivédekeztük, majd 5 az 5 ellen ismét kiegyenlített játék folyt a pályán. A 27. perc környékén kicsit beragadtunk saját harmadunkba, ám a friss cserének sikerült felszabadítania a nyomást Adorján kapuja körül. A 30. percben Dej ütött mellé üres kapura, a másik oldalon Pance lövését védte Bartoska. A 33. percben Galanisz kapott jó indítást, ám lövése szintén elakadt a cseh hálóőrben. A 35. percben előnybe kerültünk, először a mérkőzésen, ám ezt nem tudtuk gólra váltani. Alig egészültünk ki, ismét hátrányba kerültünk, amivel ezúttal élni tudott a Vitkovice: Olesz korongja akadt be Adorján hálójába (1-1).

Nagy diósgyőri rohamokkal indult az utolsó játékrész, a játék percekig a cseh harmadban folyt, ám pár perc elteltével a cseh gárda is felvette a kesztyűt, egy megpattanó távoli lövést Adorján védett parádésan a 45. percben, majd Mahbos lépett el szólóban, lövése végállomása ismét Adorján volt. A harmad fele környékén már mindkét csapaton mutatkoztak a fáradtság jelei. A 49. percben ismét előnyhöz jutott a Vitkovice csapata, majd másfél percre rá egy kilőtt korong miatt egy újabb játékosunk kényszerült a padra. 4 az 5 ellen aztán Miskolczi szerzett korongot, indította Magosit, akinek kipattanó korongja ismét Miskolczihoz került, Bertoskának nem volt esélye (2-1). Három perccel a vége előtt a csehek időt kértek, majd lehozták a kapust, de egy bottal akasztás nyomán hátrányba kerültek. A kapus ismét lekorcsolyázott, amit Magosi büntetett meg egy üres kapus góllal (3-1).

Tátra Kupa, 2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - HC Vitkovice Ridera 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Poprad, Jégcsarnok, 139 néző.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) - Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Vincze - Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi - Láda, Szirányi, Miskolczi, Slovak, Pance - Vojtkó, Ritó, Hajós, Vas. Vezetőedző: Glen Hanlon. ​​​​​
HC Vitkovice Ridera: Bartosák (Dojels) - De La Rose, Sidlík, Kveton, Roman, Tybor - Hrabas, Branka, Olesz, Lev, Schleiss - Vystik, Trska, Kucsera, Mahbos,
Ded - Krenzelom, Korovsky, Szturc, Stránsky, Zdráhal. Vezetőedző: Martin Prusek.

1. harmad  15:55  Láda (Hajós, Crawford)  1-0
2. harmad  39:42  Olesz (Schleiss)  1-1  emberelőnyből
3. harmad  41:43  Miskolczi (Magosi)  2-1
3. harmad  58:58  Magosi 3-1  emberelőnyből

Értékelés

Glen Hanlon: Amikor sikerül egy ilyen szinten játszó ellenfelet legyőzni, az számomra mindíg egy jel, hogy jó úton járunk. A mai győzelem nem csak ezért volt fontos, hanem az önbizalmunknak is jót tett, ebből lehet építkezni. Nagyon büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttek, megérdemelten nyertünk.

A csoportkör végeredményét egyenlő pontszám esetén a mérkőzések után vívott büntetőpárbaj fogja eldönteni.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
12 - Pance
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
27 - Slovak
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi