Összefoglaló 2018. augusztus 4., szombat

DVSC - DVTK 2-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában Debrecenben az első félidőben a hazaiak többször kerültek gólhelyzetbe, de a legnagyobb helyzet a DVTK előtt adódott, azonban nem született gól. A másodikban viszont kettő is, mindkettő hazai oldalon, így a DVTK nem tudott pontot szerezni.

DVSC - DVTK 2-0 (0-0)

OTP Bank Liga 3. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4028 néző. Játékvezető: Erdős József (Buzás Balázs, Garai Péter; Szilasi Szabolcs, Bogár Gergő).
DVSC: Nagy S. - Čikoš, Kinyik, Szatmái, Barna - Tőzsér - Varga K., Haris, Bódi, Szécsi - Avdijaj. Vezetőedző: Herczeg András
DVTK: Antal - Eperjesi, Brković, Tamás, Forgács - Hasani, Lipták, Busai - Shestakov, Bacsa, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Forgács helyett Tajti M. az 54., Varga K. helyett Calvente az 56., Vernes helyett Ioannidis és Lipták helyett Bárdos a 62., Haris helyett Csősz a 85., Avdijaj helyett Takács T. a 90.  percben.
Sárga lap: Calvente az 59., Eperjesi a 90+2. percben.
Gólszerző: Tőzsér (1-0) a 48., Szécsi (2-0) a 82. percben.

 

Kulcspillanatok

49. perc: Forgácsot buktatták a kezdőkörben, Erdős játékvezető sípja mégis néma maradt, Tőzsér Dániel pedig egyedül törhetett előre. A 16-oson belül csinált egy biciklicselt, majd kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0

83. perc:  Egy balról érkező beadást Szécsi Márk csúsztatott a kapu bal oldalába, 2-0   

Értékelés

Herczeg András: -  Jól kezdtük a találkozót, jobban játszottunk. Végig mi irányítottuk a játékot, helyzeteket alakultunk ki, igaz a DVTK is lőhetett volna egy gólt. Jó felfogásban játszott a csapat, szerettük volna már az első félidőben megszerezni a vezetést, de akkor még nem sikerült. Nem engedtük kibontakozni a DVTK-t, rúgtunk két gólt, jó teljesítménnyel, megérdemelten győztünk.
Fernando Fernandez: - Az elsőtől az utolsó percig jobban játszott a DVSC, megérdemelte a győzelmet. Sokat kell fejlődnünk, ha jobbak akarunk lenni, mint az előző bajnokságban.
Az időjárás nem befolyásolta a teljesítményünket, mindkét csapat számára meleg volt. A problémát az jelenti, hogy változtatni kell a hozzáálláson, mert otthon még megy a játék, de idegenben viszont rendkívül gyengén játszottunk az FTC és a DVSC ellen is. Ma 0-0-val jöttünk le a pályáról a szünetben, de sok gólt kapunk, három meccsen nyolcat, az rengeteg. Dolgoznunk kell, de nem csak a védekezésen, hanem a támadójátékon is igen sokat kell javítani. 
Mazalović a pénteki edzésen megsérült, pedig legutóbb a PAFC ellen egészen jó teljesítményt nyújtott. Bíztunk, benne, hogy játékra alkalmas lesz, de nem így történt. Hiányát igyekeztünk Liptákkal pótolni, ami az első félidőben úgy ahogy sikerült is, nem kaptunk gólt. Azonban a második játékrész elején adtunk egy ajándékot az ellenfélnek, amit ki is használtak.
Minden egyes pontért meg kell küzdenünk, és ehhez meg kell változtatni a játékosok mentalitását, amihez időre van szükségünk, de a profi labdarúgásban abból van a legkevesebb. A jó eredmények építik a csapatot, de ehhez győzelmeket kell aratni.