Összefoglaló 2018. augusztus 25., szombat

Kisvárda - DVTK 1-1 (0-1)

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában először lépett pályára az élvonalban Kisvárdán a DVTK, és az első félidő hajrájában Branko Mihajlović góljával megszerezte a vezetést. A második játékrészben büntetőből egyenlített a hazai csapat, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Kisvárda - DVTK 1-1 (0-1)

OTP Bank Liga 6. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Kisvárda, 2137 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Ring György, Szert Balázs; Erdős József, Urbán Eszter).
Kisvárda: Felipe - Melnyk, Ene, Vári, Anderson - Lucas, Protić - Gosztonyi, Mišić, Ilić - Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.
DVTK: Antal - Shestakov, Brković, Karan, Nagy T., - Tóth Ba., Tajti M., Bárdos - Vernes, Mihajlović, Makrai. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Makrai helyet Hasani és Gosztonyi helyett Sassá a 46., Protić helyett Mitošević az 59., Vernes helyett Ioannidis a 68., Bárdos helyett Forgács a 78., Mišić helyett Karasyuk a 83. percben. 
Sárga lap: Horváth Z. a 27., Tóth Ba. a 45., Karan a 49., Nagy T. az 55., Forgács a 89. percben.
Gólszerző: Mihajlović (0-1) a 41., Vári (1-1, 11-esből) az 51. percben.



Kulcspillanatok

41. perc: Diósgyőri szöglet balról, Vernes beadásába a röviden Brković belecsúsztatott, a labda lepattant középen egy védőről, amit Branko Mihajlović az ötösről egyől a hálóba lőtt, 0-1

51. perc: Lerántás miatt büntető a hazaiak javára. Vári Barnabás állt a labda mögé, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 1-1

Értékelés

Dajka László: A mutatott játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Az első perctől kezdve odatette magát a csapat, kerestük a lehetőséget, hogy gólt lőjünk, de még meg kell tanulnunk gólt lőni. Szöglet és egy kapu előtti kavarodást követően hátrányba kerültünk, és máris csak a döntetlenért mentünk. Az egyenlítést követően 30 perc maradt hátra, de az ellenfél kapusa is ragyogóan védett. Összességében megtettünk mindent, de még többet kell dolgozni, hogy Fortuna is mellénk álljon.
Fernando Fernandez: A mai mérkőzésen az a legfontosabb, hogy pontot szereztünk. Ezeken a találkozókon, amikor közvetlen riválissal játszunk, akkor minden pont fontos számunkra. A küzdőszellem, a csapatszellem rendben volt, azonban nem lehettem elégedett a védekezésből támadásba való átmenettel, mert ebből a lefordulást követően rendre az ellenfél támadhatott. A hozzáállással nem volt semmi gond, de könnyen veszítettünk labdát. Több egyéniség kell a pályára, mert a fociban legnehezebb egyszerűen játszani, és ebben javulnunk kell.