Összefoglaló 2018. szeptember 15., szombat

Mezőkövesd - DVTK 4-2 (3-0)

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK. A találkozót megelőzően trópusi eső áztatta a pálya gyepét, és a megváltozott körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban, 11 perc alatt háromgólos előnyre tettek szert. A második félidőben Tajti Mátyás góljával és Makrai Gábor beadása után esett öngóllal ismét nyílttá tette a mérkőzést a DVTK, de az újabb hazai találat eldöntötte a három pont sorsát.

Mezőkövesd - DVTK 4-2 (3-0)


OTP Bank Liga 8. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 4-2 (3-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 2500 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Szécsényi István, Vígh-Tarsonyi Gergő; Karakó Ferenc, Gaál Gyöngyi).
Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Cseri, Szeles, Mevoungou, Tóth Be. - Vajda, Dražić. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVTK: Radoš - Shestakov, Brković, Karan, Juhar - Tóth Ba., Márkvárt, Tajti M.- Vernes, Mihajlović, Forgács. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Shestakov helyett Bacsa és Tóth Ba. helyett Szabó B. a 46., Forgács helyett Makrai a 66., Tóth Be. helyett Molnár G. a 68., Dombó helyett Szappanos a 85., Vajda helyett Szalai A. a 88. percben.
Sárga lap: Radoš a 37., Tajti M. és Cseri a 45+1., Vernes a 60., Márkvárt a 70. percben.
Gólszerző: Szeles (1-0) a 7., Cseri (2-0) a 9., Vajda (3-0) a 11., Tajti M. (3-1) az 50., Makrai (3-2) a 68., Vajda (4-2) a 80. percben.


Kulcspillanatok

7. perc: Hazai szöglet jobbról, Tóth beadására Szeles Tamás érkezett középen, és előrevetődve közelről a hálóba fejelt, 1-0 

9. perc: A 16-os előterében labdavesztést követően Cseri Tamás kapott jó labdát a 16-os jobb oldalán, lapos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, 2-0 

11. perc: Cseri 14 méterről leadott lövését Radoš védte, a kipattanót  Vajda Sándor egyből a léc alá bombázta, 3-0 

50. perc: A Márkvárttól kapott labdával Tajti Mátyás csinált egy testcselt, majd 18 méterről a jobb alsóba tekert, 3-1

68. perc: Makrai Gábor lőtt a 16-os bal oldali részéről, a labda Pillár Róbert testén megpattant, és a jobb alsó sarokban kötött ki, 3-2

80. perc: Elsült Vajda Sándor lába, 20 méterről lőtt nagy gólt a léc alá, 4-2

Értékelés

Kuttor Attila: - Elég hektikus mérkőzést láttunk, ahol mindkét csapatnak voltak olyan periódusai, amikor minden sikerült. Az elején nekünk, a második félidőben a DVTK-nak. A korábbi mérkőzéseken is megvoltak a lehetőségeink, de most olyan 15 percet fogtunk ki, amikor minden bejött. Nagyon nehéz volt a pálya, nagy fizikai igénybevételt jelentett a játékosoknak, ilyen körülmények között nem lehet 90 percen keresztül egyenletes színvonalon játszani. Hála Istennek sikerült bevinni a kegyelemdöfést, és azt hiszem, megérdemelten nyertünk.
Fernando Fernandez: - Két különböző félidőt játszottunk ma, az elsőn felnőttek játszottak gyerekek ellen - mi voltunk a gyerekek -, a másodikban pedig egyenlő erők küzdöttek, ahogy az az első osztályban normális.
Az elején hiányzott a koncentráció, úgy kellene játszani a pályán, mint egy profitól elvárható. Szó szerint nem idézhetem, hogy mit mondtam a szünetben, de meglett az eredménye, mert a második félidőben más arcát mutatta a csapat, több tüzet láttam. Ha bármelyik csapat ellen partiban szeretnénk lenni, akkor nem lehet úgy játszani, ahogy az első félidőben tettük.
Amikor sikerült felzárkózni, 3-2-nél akár vissza is jöhettünk volna a mérkőzésbe, azonban a hazaiak negyedik gólja előtt ismét visszaesett a koncentráció szintje, sorozatban több labdát veszítettünk.
Ha pozitívat szeretnék mondani, akkor a szurkolókat kell említenem, mert ezen az esős szombaton megtöltötték a vendégszektort, 6-700-an jöttek el, hogy győzni lássák a csapatot. Igazán szenvedélyesen szurkoltak, sajnos ezen a délutánon nem voltunk egy szinten velük.