Összefoglaló 2018. október 6., szombat

Honvéd - DVTK 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a DVTK a Honvéd ellen játszott a Hungária körúton. Az első félidőben nem született gól, a másodikban a Honvéd egy balszerencsés találattal szerezte meg a győzelmet.

Honvéd - DVTK 1-0 (0-0)


OTP Bank Liga 10. forduló

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion 2069 néző. Játékvezető: Szőts Gergely (Albert István, Buzás Balázs; Solymosi Péter, Vad II. István).
Honvéd: Gróf - Heffler T., Batik, Kamber, Baráth, Kukoč - Gazdag, Hidi, Pilík - Danilo, Holender. Vezetőedző: Supka Attila.
DVTK: Antal - Shestakov, Brković, Karan, Juhar - Márkvárt, Mazalović, Tajti M. - Makrai, Mihajlović, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Vernes helyett Bacsa és Pilík helyett Banó-Szabó az 58., Tajti M. helyett Hasani a 63., Kukoč helyett Tischler a 76., Hidi helyett Fousseni a 84. percben.
Gólszerző: Holender (1-0) a 67. percben.

Kulcspillanatok

67. perc: Egy beadás után szerencsével került Holender Filip elé a 16-os bal oldalán a labda, majd lövése egy lábon megpattanva a rövid oldalon került a kapuba, 1-0

Értékelés

Supka Attila: - Mindenki a három nyeretlen mérkőzésről beszélt, ehhez én hozzátenném a DVSC elleni hazai győzelmet is. Majd az Újpest ellen jó játékkal szereztünk idegenben pontot, az FTC ellen pedig vállalható vereséget szenvedtünk. A PAFC elleni vereség viszont nagyon csúnyán nézett ki. 
A DVTK ellen nagyon fontos mérkőzést játszottunk, Híres Gábor kollégámmal Diósgyőrben láttuk a Videoton elleni találkozót. Jól megszervezett a DVTK védelme, sokszor 25-30 méteren belül tömörülnek, és igyekeznek gyors kontrákat vezetni. Ezért számunkra fontos volt, hogy ne tudják végigvinni a kontrákat, amikor mégis sikerült, Gróf Dávid védett nagyszerűen.
Az elején a mi játékunkban nem volt meg a kellő dinamika, a beindulások, talán egyszer sikerült eljutni az ellenfél kapujáig. A második félidőben ritmust váltottunk, több olyan lehetőséget alakítottunk ki, amivel nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. 
Fernando Fernandez: Mindkét csapat számára kemény mérkőzés volt. Tiszteltük az ellenfelet, hiszen az előző bajnokságokban kiválóan szerepeltek, és sok jó játékossal rendelkeznek. 
A Honvéd kevés érintéssel támad, sok labdát juttatnak föl a támadókhoz, ezért a középpályán egységesen kellett védekezni, nekünk pedig lehetőségünk nyílt a kontrákra. 
Tudtuk, hogy kiegyensúlyozott meccs vár ránk, ahol végül az a csapat nyert, amelyik jobban használta ki a lehetőségeit. A Vidi elleni meccshez hasonlóan több ellentámadásunk is azon akadt el, hogy rossz döntést hoztunk, vagy nem voltunk kellően pontosak, ha ezekben a helyzetekben sikerülnek a kulcspasszok, akkor legalább helyzettel tudtuk volna befejezni a támadásokat. Két-három tiszta helyzetet így is kialakítottunk miként a hazaiak is, de egyet sem sikerült értékesíteni ellentétben velük. A kapott gól előtt sem tudtuk végigvinni a kontrát, ebből kaptuk a gólt is. Nem csak a támadókkal, hanem a csapat támadójátékával sem vagyok elégedett, ha 10 meccsen csak 7 gólt szerez egy csapat, akkor kétségtelenül gond van. A legnagyobb probléma a pontatlanság támadásban és védekezésben, illetve az, hogy nincs állandóság, nagyon hullámzó a teljesítmény. Jól jön a szünet, mert sokat kell dolgoznunk, van mit javítanunk minden területen.