Összefoglaló 2018. október 27., szombat

DVTK - FTC 1-4 (0-3)

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a DVTK csak a helyzetek kialakításáig jutott, miközben az FTC gólokat lőtt az első félidőben. A második játékrészt is góllal kezdte az ellenfél, végül Branko Mihajlović büntetőből szépített.

DVTK - FTC 1-4 (0-3)

OTP Bank Liga 12. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 1-4 (0-3)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 7768 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Georgiu Theodoros, Horváth Róbert; Andó-Szabó Sándor, Bogár Gergő).
DVTK: Antal - Brković, Karan, Tamás - Shestakov, Tóth Ba., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Mihajlović, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Leandro, Blažič, Heister - Spirovski, Sigér - Bőle, Lanzafame, Petriak - Böde. Vezetőedző: Serhiy Rebrov.

Csere: Tóth Ba. helyett Bacsa a 46., Petriak helyett Varga R. az 52., Vernes helyett Hasani az 55., Böde helyett Gorriarán a 66., Márkvárt helyett Mazalović a 79., Bőle helyett Csernik a 81. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 14., Petriak a 19., Vernes a 46., Heister a 66., Leandro a 71.  percben.
Gólszerző: Böde (0-1) a 26., Böde (0-2) a 37., Spirovski (0-3) a 39., Böde (0-4) a 47., Mihajlović (1-4, 11-esből) a 71. percben.


Kulcspillanatok

26. perc: Heister bal oldalról érkező lapos beadását Antal kiütötte éppen Böde Dániel fejére, ahonan a hálóba pattant a labda, 0-1

37. perc: Vendég szöglet után a beadást sikerült tisztázni, azonban Böde Dánielhez került a labda, aki jobbról, az alapvolantól 15 méterre lövésre szánta el magát, és laposan a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-2

40. perc: Újabb jobb oldali szöglet, ami a beadás után megült a földön a kapu előterében, legyorsabban Stefan Spirovski eszmélt, és közelről a hálóba lőtt, 0-3

47. perc: Lanzafame kapott üresen labdát a 16-os bal oldalán, ahonnan középre gurított, és az érkező Böde Dániel közelről az üres kapuba lőtt, 0-4

71. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Hasani beadása után Mihajlović fejéről Leandro ütötte le kézzel a labdát, 11-es! Branko Mihajlović állt a labda mögé, és nagy erővel a jöbb fölső sarokba lőtt, Dibusznak esélye sem volt, hiába találta el az irányt, 1-4

Értékelés

Fernando Fernandez: - Az első félidőt látva nehezen hihető, hogy háromgólos hátrányban vonultunk szünetre. Végső soron az a foci lényege, hogy a labdát a hálóba juttasd, ebben pedig nem vagyunk jól. A helyzetek kialakítása már sikerült a térség egyik legjobb csapata ellen, de nem tudtuk értékesíteni őket, ezért nem lehetek elégedett. Sokat kell fejlődnünk a helyzetkihasználásban, mert ötből legalább egyet illett volna belőni. Egy hozzánk hasonló helyzetben lévő csapatnak nem könnyű az FTC ellen játszani, de a játékosok megmutatták a karakterüket, mindent kiadtak a pályán. Nekünk nem drága játékosok igazolásával, hanem más módon kell felvennünk a vetélytársakkal a versenyt. A mai napon kisebb különbség volt a pályán a két csapat között, mint amekkora különbség van a két klub költségvetése között.
A folytatásban pontokat kell szerezni, meccseket nyerni, mert eddig 12-ből csak 1-szer győztünk. Csak egyet tehetünk, bízunk a játékosokban, hogy beérik a munka, a sok munka, a még több munka. A csapat életben van, egy meccsre, két pontra állunk a vonaltól, és még csak most kezdődött a második kör. Biztos vagyok benne, hogy a DVTK jövőre is az élvonalban szerepel.
Serhiy Rebrov: - Fontos győzelmet arattunk ma a múltkori vereséget, és az azt megelőző döntetlent követően. Látszik a játékosokban a potenciál, egy hosszú út áll előttünk, de jó irányba tartunk. Nem számítottam könnyű meccsre, mert a DVTK nem könnyű ellenfél, de megérdemeltük a győzelmet, mert támadásban és védekezésben is jól játszottunk. Négyet lőttünk, de több gólt is szerezhetünk volna, azonban a második félidőben akadtak problémáink, amit ki kell javítani.