Összefoglaló 2018. december 18., kedd

Tajti Mátyás: Legyen egy nyugodt tavaszunk!

Megszerezte harmadik OTP Bank Liga gólját Pakson a DVTK nyáron igazolt - még mindig csak 20 esztendős - középpályása, Tajti Mátyás. Vele beszélgettünk.

Tajti Mátyás: Legyen egy nyugodt tavaszunk!


- Ez volt a harmadik idei találatod, de ez volt az első olyan, amit győztes meccsen szereztél. Valld be, hogy más érzés ilyenkor gólt lőni!
- Nyilván, hiszen ilyenkor ünnepelsz. Az első kettő után nem nagyon volt mit ünnepelni, mert nem nyertünk. Ugyanakkor számomra a góllövés nem jelent sokat. Jó érzés gólt lőni, de fontosabb, hogy a csapat nyerjen.

- Többen kiemelték a meccs után, hogy meglepte őket az, hogy fejjel szereztél gólt.
- Pedig korábban is volt már rá példa, Málagában pont az egyik legfontosabb meccsen fejeltem egy gólt, de azt hiszem, hogy Barcelonában is megesett. Most jól találtam el. Van, amikor sikerül, van, amikor nem. (nevet - a szerk.) Tudtuk, hogy hogyan fognak játszani a paksiak, tudtuk, hogy a szélső védőiket üresen meg tudjuk majd játszani, Fernando Fernández és a stáb remekül felkészített bennünket. Közben a megváltozott körülmények miatt - mivel a pálya játékra alkalmatlan volt - azt kérte a vezetőedzőnk, hogy minél több labdát adjunk be szélről a kapu elé, így szerettünk volna veszélyt jelenteni.

- Az időjárás egyébként mennyire nehezítette meg a dolgotokat? Személy szerint te játszottál már ilyen pályán?
- Itthon utánpótlásban biztosan, de az elmúlt négy évben Spanyolországban nem nagyon. Azt mondták, hogy játsszuk le a meccset, lejátszottuk, és szerencsére jól sült el.

- Megnéztem a statisztikádat. 17 meccsen játszottál a 18-ból, 16-szor voltál kezdő, te töltötted a 4. legtöbb időt a pályán a csapatban, elégedett vagy?
- A játékperceket tekintve természetesen igen. Tavaly is megvolt a célom, 30 meccset akartam a Málaga második csapatában kezdőként játszani, idén is ez a célom egyénileg a DVTK-ban. Csapatként pedig azon leszünk, hogy benn tartsuk a Diósgyőrt az első osztályban.

- Az elmúlt öt meccs alapján mindenképpen jó irányba haladunk, hogy ez sikerüljön. Jól látják a szurkolók, hogy megtalálta a csapat a játékát?
- Egy-egy meccsre rá lehet fogni, hogy véletlen volt, hogy nyertünk, de egy ötmeccses veretlenségi sorozatra már nem lehet ezt mondani.


- Sokat dicsérik a szakemberek és a szurkolók a középpályánkat. Szabó Bence is kiemelte, hogy milyen jól megértitek egymást hárman Márkvárt Dáviddal. Ez az egyik kulcsa a jó szereplésnek?
- Nem csak a középpálya, hanem az egész csapat összeállt. Nyilván az is jó, hogy hárman már megszoktuk egymást, volt pár meccsünk egymás mellett, ez is sokat segít. De nem csak azt emelném ki, hogy a középpálya működik jól, hanem jelenleg szerintem ez az egész csapatra igaz.

- Mivel telik a szünet?
- Most regenerálódással. Összeszedtem egy kisebb sérülést Pakson. Nem vészes, egy pár milliméteres szakadás van a combhajlító izmomban, ami remélem, hogy a felkészülés kezdetére rendbe jön.

- Mit vársz a tavaszi folytatástól?
- Hogy ugyanígy folytassuk, ahol abbahagytuk. Nyerjünk meccseket, legyen egy nyugodt tavaszunk, és ne legyünk hátul a veszélyzónában.