Összefoglaló 2018. december 15., szombat

Paks - DVTK 1-2 (1-1)

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVTK gyorsan gólt váltott a Pakssal az első félidőben. A második félidőben Florent Hasani újabb hatalmas góljával a győzelmet is sikerült megszerezni, így az utolsó öt fordulóban 11 pontot szerzett a csapat.

Paks - DVTK 1-2 (1-1)

OTP Bank Liga 18. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-1)

Paks, 300 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Farkas Balázs, Szalai Balázs; Szilasi Szabolcs, Pillók Ádám).
PFC: Rácz G. - Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes - Kecskés T., Papp K., Bertus - Remili, Hahn, Bartha Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tajti M. helyett Tóth Ba. az 50., Papp K. helyett Egerszegi az 56., Remili helyett Haraszti Zs. a 64., Shestakov helyett Eperjesi a 75., Bartha helyett Simon A. a 79., Hasani helyett Bacsa a 90.  percben.
Sárga lap: Hahn a 44., Tóth Ba. az 54., Eperjesi  a 80., Simon A. a 84. percben.
Gólszerző: Tajti M. (0-1) a 15., Papp K. (1-1) a 17., Hasani (1-2) a 63. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: Shestakov tekerte középre a labdát, ahol Tajti Mátyás zavatalanul a bal alsóba fejelt, 0-1

17. perc: Lemásolták a hazaiak a DVTK gólját, csupán annyi volt a különbség, hogy Papp Kristóf szabadrúgás utáni beadásból fejelt a kapu jobb oldalába, 1-1

20. perc: A Hasani akasztásáért büntetőt ítélt Németh Ádám, és a reklamáló Csertői Aurélt elküldte a kispadtól. Branko Mihajlović állt a 11-es pontra tett labda mögé, jobbra tartó félmagas lövését Rácz bravúrral oldalra ütötte

63. perc: Florent Hasani mindenkit, leginkább Ráczot meglepve lőtt 30 méterről. A kapus beleütött a léc alá tartó labdába, ami a gólvonal mögé esett, 1-2 

Értékelés

Németh Zoltán (másodedző; Csertő Aurél helyett): - Gratulálok a DVTK-nak, a mai napon egy góllal jobbak voltak, és jobban alkalmazkodtak a téli pályaviszonyokhoz.. Ennek ellenére is szerezhetünk volna pontot, a második félidő végén három nagy helyzetet alakítotttunk ki.
Azt hittem, a kihagyott 11-es után átvesszük az irányítást, nem így történt. A peches gól után mentünk előre, mindent megtettünk az egyenlítésért, azonban bátrabban kellett volna előre játszani, sokkal jobban erőltetni kellett volna a 16-oson belülre futást, esetleg az átlövéseket. 
Fernando Fernández: - Nagyon fontos győzelmet arattunk ma, ami az első idegenbeli siker ebben az évben. Még fontosabb, hogyan jutottunk el idáig: sokkal jobbak voltunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, még egy kihagyott büntető is belefért. Azonban még meg kell tanulnunk könnyebben hozni az ilyen találkozókat, az utolsó tíz percben szenvedtünk, benyomott minket az ellenfél.
Köszönetet kell mondanom a klubnak, mert a kritikus pillanatokban bíztak bennem. Nyáron nem csak játékosokat, hanem stílust váltottunk, ilyenkor idő kell, hogy összeálljon a csapat, de hittek a munkában a kollégáim és a labdarúgók. Kiegyensúlyozott a bajnokság, sok hasonló erősségű csapat szerepel, emiatt nem feltétlenül látszik a változás az egyik pillanatról a másikra. Különleges héten vagyunk túl. A Paks ellen készültünk egész héten, akik próbálják játszani a játékot, támadásban hátulról építkeznek. Ők az egyik kedvenceim Magyarországon, szeretem a kombinatív középpályásaik játékát. Ezek után megláttuk a pálya állapotát, és néhány változtatást kellett eszközölni, de a játékosok jól alkalmazkodtak a körülményekhez. Tudtuk, hogy sok helyzetet tudnak kialakítani a beadásokra második hullámban érkező középpályások, ebből született Tajti Mátyás gólja is.
Még mindig sokat kell dolgoznunk, mert nem szabad elfeledkeznünk, hogy a célunk a bennmaradás. Az utóbbi mérkőzéseken elkezdtük gyűjtögetni a pontokat, egy ponttal a vonal fölött telelünk, ami fontos a játékosok lelkiállapotának, de a szurkolóknak is.