Összefoglaló 2019. március 9., szombat

DVTK - PAFC 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK a PAFC ellen. Az első játékrészben nem esett gól, a másodikban viszont Florent Hasani értékesítette Martin Juhar fantasztikus passzát. A slusszpoént pedig a kezdőcsapatba ezen az estén visszatérő Antal Botond 11-es ölése jelentette, ezzel hazai pályán ötödik győzelmét aratta a csapat és két pontra távolodott a kieső helytől.

DVTK - PAFC 1-0 (0-0)


OTP Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3837 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Buzás Balázs, Szécsényi István; Erdős József, Lovas László).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Tamás M., Juhar -  Szabó B., Mazalović, Márkvárt, Hasani - Mihajlović, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.
PAFC: Hegedüs L. - Heris, Poór, Hadzhiev, Nagy Zs. - Mioč, Balogh B. - Sós B., Knežević, Kiss T. - Radó A. Vezetőedző: Radoki János.

Csere: Sós B. helyett Latifi a 30., Balogh B. helyett Varga J. a 41., Knežević helyett Szakály P. az 56., Mihajlović helyett Bacsa az 58., Vernes helyett Ousman a 68., Hasani helyett Géringer T. a 81. percben.
Sárga lap: Sós B. a 18., Nagy Zs. a 40.. Vernes a 41., Ousman a 69., Poór a 79., percben.
Piros lap: Tamás M. a 90+2. percben.
Gólszerző: Hasani (1-0) a 63. percben.


Kulcspillanatok

63. perc: Juhar hosszú, és jó ütemben érkező indítását jól vette át a védők között kilépő Florent Hasani, és ballal a kapus lába között hosszú alsó sarokba lőtt, 1-0

90+3 perc: Büntető a vendégek javára, Latifi állt a labda mögé, de Antal Botond kiütötte jobbra tartó félmagas lövését

Értékelés

Fernando Fernández: - Az a legfontosabb, hogy két rossz meccs után ismét győzni tudtunk. Az eredmény, az első 25 perc és Antal Botond teljesítménye jelenti a legfőbb pozitívumokat a mai napon.
Gratulálok az egész csapatnak! Sok nehézséggel küzdöttünk a héten, a két középső védőre eltiltás miatt nem számíthattam, Tajti Mátyás és Prosser Dániel pedig pénteken dőlt ki.
megmutattuk, hogy tudunk küzdeni a céljainkért, mert nem feledjük, jövőre is az élvonalban szeretnénk szerepelni.
Az eredmény tökéletes, de a játékkal nem vagyok elégedett. Csak 25 percig játszottunk jól, helyzeteket alakítottunk ki - főleg Branko Mihajlović találhatott volna be -, még akkor, ha a gólunkat később szereztük. Nem volt színvonalas meccs, egyik csapat sem játszott jól.
Az a szerencse, ami nem állt mellettünk az előző két mérkőzésen (amikor hazai pályán 2-2-t játszottunk, és idegenben 2-1-re kikaptunk a PAFC ellen), az ma hozzánk pártolt. 
Bukrán Erik fiatal, csak 10 mérkőzése van még az első osztályban meg kell emésztenie az elmúlt meccseket. Első osztályú kapus, de az utóbbi két meccsen sok gólt kapott, ami nagy nyomást helyezett rá, ezért váltottam a kapuban. Elégedett vagyok Antal Botonddal, aki nagyon fontos tagja a csapatnak, az öltözőnek, a klubnak. Ahogy korábban is többször elmondtam, Boti az egyik legjobb kapus Magyarországon, aki nagyszerű formában tért vissza a kapuba.
Mielőbbi jobbulást kívánok Balogh Balázsnak, játékosként én is átéltem ezt a sérülést, tudom, milyen fájdalmas.
Radoki János: -  Az a csapat győzött, aki jobban akart nyerni, jobban hajtott. Az első 60 percben nem voltunk a pályán, szinte kaput sem találtunk. Persze akartunk támadni, de ahhoz futni, sprintelni, kell, anélkül nem lehet támadni, letámadni. Ekkor nem azt a focit játszottuk, amit elterveztünk.
Pedig lett volna keresnivalónk, mert a DVTK passzjátéka nem volt mindig pontos, de ehhez száz százalékot kellett volna nyújtani, így nem használtuk ki ezt a lehetőséget. A gól előtt sem ért oda a középső védőnk a hosszú, magas labdára, ez is jól tükrözte ez az első 60 percben nyújtott játékunkat.
Az utolsó 30 percben volt néhány gólhelyzetünk, kapufát fejeltünk, 11-eshez jutottunk, mégsem sikerült egyenlíteni, így pont nélkül maradtunk.
Gratulálok a DVTK-nak, de amit mi ma mutattunk, az kevés volt.