Összefoglaló 2019. április 6., szombat

DVTK - Haladás 0-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Haladás ellen. Az első játékrészben nem esett gól, a szünet után a vendégek szerezték meg a mindent eldöntő találatot.

DVTK - Haladás 0-1 (0-0)

OTP Bank Liga 27. forduló

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4117 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Ring György, Buzás Balázs; Erdős József, Lovas László).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M., Juhar -  Hasani, Mazalović, Szabó B., Tajti M. - Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Haladás: Rózsa - Habovda, Jagodics M., Tamás L., Németh Mi. - Holdampf - Ivanov, Golodiuk, Rui Pedro, Ofosu - Rabušić. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Mazalović helyett Prosser a 62., Rabušić helyett Priskin a 68., Ofosu helyett Bambgoye a 76., Tajti M. helyett Mihajlović a 84., Rui Pedro helyett Mohl a 87.  percben.
Sárga lap: Golodiuk a 20., Holdampf a 29., Rui Pedro a 35., Németh Mi. az 54, Tajti M. a 68., Shestakov a 76., Priskin a 80., Bacsa a 81. percben.
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) a 78. percben.

Kulcspillanatok

78. perc: Vendég szöglet balról, a beadás után Antal csak leütni tudta Priskin feje elől a labdát a földre, éppen Rui Pedro elé, aki közelről nem hibázott, 0-1

Értékelés

Fernando Fernández: - Nehéz napon vagyunk túl, nagy reményekkel vártuk ezt a találkozót.
Az első félidő nagyon rossz játékot hozott, lassan járt körbe a labda, mindkét oldalon sok hiba, sok pontatlanság jellemezte a játékot. Mi nem találtuk a megfelelő területeket, ahol szerettünk volna létszámfölényt kialakítani, nem tudtuk bejátszani a labdát a középpályás soruk mögé. Nem tudtunk kellő pontossággal passzolni, emiatt alig veszélyeztettük a kaput. Sokat birtokoltuk a labdát a saját térfelünkön, ezzel szerettünk volna területet nyitni elől a támadók számára, ami sajnos nem sikerült.
A második félidő első 25 perce másként nézett ki, miután változtattunk, és kijátszottuk a Haladás letámadását. Ekkor eldönthettük volna a mérkőzést, azonban az elmúlt időszakban tapasztalt pontatlanság miatt ezúttal sem sikerült. Rengeteg beadást láthattunk, de középen hiányoztak az a váratlan megoldás, ami a gólhoz elengedhetetlen, még akkor is, ha több lövéssel próbálkoztunk, és kapufát is eltaláltuk.
Büszke vagyok a játékosokra, mindent megpróbáltak elsősorban a második félidőben, nem lehet azt mondani, hogy ne akartak volna.  
Ellenfelünk a mutatott játék alapján nagy ajándékot kapott, nem éreztem a veszélyt a támadásaikban, egy pontrúgás után szerezték a gólt is. Gratulálok a Haladásnak a három ponthoz!
Megértem a szurkolókat, joggal szomorúak. Minden mérkőzésen ott vannak, legyen az itthon vagy idegenben, de mostanában semmit nem tudtunk visszaadni abból a támogatásból, ami a lelátóról érkezik.
Tovább kell menni az úton, nagyon fontos mérkőzés vár ránk Kisvárdán. Fel kell állnunk a földről, ha választhatnék, akkor is a Kisvárdát választanám következő ellenfélnek, mert egy győzelemmel megelőzhetjük őket, és újra a vonal fölé kerülhetünk.
Horváth Ferenc: - Nehéz mérkőzés volt, aminek számunkra az volt a tétje, hogy reményeink életben maradnak-e vagy visszacsúszunk oda, ahonnan indultunk
Az első félidőben a letámadásunk tökéletesen működött, megfojtottuk a DVTK rövidpasszos játékát - amit hozzá kell tennem, gyönyörű játék. Voltak lehetőségeink, ha ekkor gólt lövünk, akkor egészen másként alakul a második játékrész.
A második félidő első 15 percében a DVTK szélesebbre húzta a játékát, nekünk többet kellett futni, addig fölényben játszott a DVTK, amíg a játékosok ezt lereagálták. Utána azonban kiegyenlítetté vált a találkozó.
Biztos voltam benne, hogy egy gól el tudja dönteni a meccset, nagyon örülök, hogy mi szereztük. Nagyon örülök annak is, hogy a játékosok ilyen presszió alatt is hetek óta ilyen teljesítményt tudnak nyújtani.
Mi szempontunkból a helyzet változatlan, továbbra is tök utolsók vagyunk, ezek a győzelmek szépségtapaszok. Viszont ha így folytatjuk, akkor a végén kilyukadhatunk ott, hogy alattunk húzzák meg a vonalat, ami még mindig a csoda kategóriába tartozna.
Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban!