Összefoglaló 2019. április 13., szombat

Kisvárda - DVTK 1-1 (0-1)

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában Kisvárdán játszott a DVTK. Az első félidőben a taktikusan játszó DVTK Lucas öngóljával megszerezte a vezetést. A második játékrészben a DVTK többször is lezárhatta volna a mérkőzést, végül egy kipattanót követő átlövéssel egyenlítettek a hazaiak.

Kisvárda - DVTK 1-1 (0-1)


OTP Bank Liga 28. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 2850 néző. Játékvezető: Vad II István (Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő; Bogár Gergő, Csonka Bence).
Kisvárda: Felipe - Melnyk, Berios, Kravchenko, Protić - Lucas, Karasyuk - Ilić, Tsoukalas, Grozav - Gosztonyi.  Vezetőedző: Dajka László.
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M. -  Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tajti M. helyett Mazalović az 57., Mazalović helyett Vernes a 71., Karasyuk helyett Hugo Seco a 74., Gosztonyi helyett Horváth Z. a 76., Grozav helyett Negrut a 84., Hasani helyett Mihajlović a 90+1. percben.
Sárga lap: Gosztonyi a 41., Protić a 61., Kravchenko a 88. percben.
Gólszerző: Lucas (0-1, öngól) a 20., Hugo Seco (1-1) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

20. perc: Távoli diósgyőri szabadrúgás jobbról, Szabó beadását kifejelték a mezőnybe a védők, ezt követően Juhar lövése levágódott, majd a jobbra kerülő labdát Hasani szép csel után középre tette, ahol Lucas lábáról a jobb fölső sarokba vágódott, öngól, 0-1

90+1. perc: Egy hosszan előreívelt labdát sem Antal, sem a védők nem tudtak véglegesen felszabadítani (bár Brković a gólvonal elől még tisztázott), a kipattanót  Hugo Seco  a tömegen keresztül a hálóba lőtte, 1-1

Értékelés

Dajka László: - Az első félidőt szertném elfelejteni, mert nem úgy futballoztunk, ahogy elképzeltük, és ahogy megbeszéltük. Kerestük a lehetőséget, kevesebbet kockáztattunk, de nem volt meg a ritmusváltás, dinamika, ezért nem tudtunk komoly lehetőséget kialakítani. Az ellenfél megszerezte a vezetést, ezért a folytatásban mást kellett játszani. A második félidőre 3-4 játékos teljesítménye feljavult, ekkor mindent megtettünk, hogy ne maradjunk gól nélkül. Az elején óriási lehetőségünk adódott az egyenlítésre, de csak a végén sikerült, ezért elégedett vagyok az egy ponttal.
Az első félidő nem a miénk volt, a második igen. Nem lehetünk elégedetlenek, azt viszont nem tudom, hogy ez mire lesz elég a ma megszerzett egy pont.
Fernando Fernández: - Az utolsó percben egyenlített az ellenfél, ezért úgy érzem, hogy veszítettünk két pontot. Korábban le kellett volna zárni a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, Prosser Dániel és Florent Hasani is kétgólosra növelhette volna az előnyt. Persze az is igaz, hogy a Kisvárda előtt is adódott két lehetőség a szünet után.
Szereztünk egy pontot, tovább kell dolgozni, és mindenki támogatására szükségünk van, hogy megszerezzük a Paks ellen a győzelmet az újabb ránk váró "döntőben".