Összefoglaló 2018. szeptember 19., szerda

DVTK Jegesmedvék - HK Orange 20 8-4

Tizenkét gólt láthattak a nézők a DVTK Jegesmedvék szerda esti mérkőzésén. A látványos összecsapáson a nyolc hazai találatot nyolc különböző játékos szerezte.

DVTK Jegesmedvék - HK Orange 20 8-4


A mérkőzés elején kevés igazán nagy helyzet alakult ki a kapuk előtt, elsősorban a mezőnyjáték dominált. Az első védéseket Adorján mutatta be, amikor három lövést is hárított rövid időn belül. A harmad felétől kezdte átvenni a játék irányítását a DVTK, azonban az első gólra 15 percig kellett várni, amikor Ziga Pance kerülte meg a vendégek kapuját, a korongot pedig kapura húzta. A Pavličko kapusról kipattanó korong Ryan Harrison elé került, aki közelről a kapuba lőtt (1-0). Bő két perc után máris egyenlített a szlovák csapat. Miloš Fafrák elé került a korong, aki Adorján mellet a kapu bal oldalába juttatta a játékszert (1-1). Az egyenlítő találat után 11 másodperccel a vendégek gólszerzőjét állították ki kettő percre, de az emberelőny kihasználatlan maradt.

 


A második harmadban érezhetően nagyobb lett a mérkőzés tempója, felpörögtek az események. A 24. percben túl sok hazai játékos tartózkodott a jégen, büntétésül pedig két percig a HK Orange 20 csapata játszhatott emberelőnyben, azonban gólt mégis Magosi szerzett, hiszen végigvitte a korongot a pályán, majd a kapus keze mellett a kapu bal oldalába lőtt (2-1). A 26.percben pedig Kulmala és Pance hozta össze a harmadik hazai gólt. Pance három védő között tört be a támadó harmadba, majd Kulmalának passzolt, aki egy lövőcsellel elfektette a kapust, a korongot pedig fonákkal az üres kapuba juttatta (3-1). A találatot egy újabb hazai kiállítás követett, hiszen Láda Balázst küldte a büntetőpadra a játékvezető. Az emberelőnyt Andrej Kollár használta ki, aki Urbánek lekészítése után szép mozdulattal, csuklóból a rövid felsőbe lőtte a játékszert (3-2). Bő öt percet kellett várni az újabb találatra, aminek egyik főszereplője Láda Balázs volt, hiszen az ő lövése csorgott le Pavličko kapusról Milam elé, akinek könnyű dolga volt, közelről már csak beljebb kellett terelnie a korongot (4-2). Három perc múlva egy szépségdíjas találatot láthatott a közönség. Galanisz kerülte meg a szlovák kaput, majd fonákkal a felső sarokba varázsolta korongot (5-2). A második harmadbeli gólzápor ezzel még nem ért véget, hiszen kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, amely során Fafrák nagy erővel lőtte ki a rövid felső sarkot (5-3).

 

 

A harmadik harmadban folytatódott a gólgyártás. Alig két perce játszottak a csapatok, amikor Somogyi elé került a korong egy rosszul kivitelezett felszabadítás után, a csatár pedig nem hibázott, megszerezte a hatodik hazai találatot (6-3). Ismét két perc telt el, amikor egy szépen végigjátszott emberelőnyös figura után Pance talált a kapuba éles szögből (7-3). Folyamatosan alakultak ki a helyzetek, csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg a következő találat. Ez a 46.percben következett be, amikor Loiseau nagy lendülettel három védő között lépett ki és még arra is volt lehetősége, hogy a kapus mellett elhúzza a korongot és a hálóba juttassa azt (8-3). A gól után a vendégek vezetőedzője kapust cserélt, így Kostelny védte a szlovák kaput a maradék szűk 15 percben, amelyben még egy gól esett. Ezt a vendég csapat szerezte Kollár révén, aki a találatával beállította a végeredményt (8-4).

Tipsport Liga

4. forduló

DVTK Jegesmedvék - HK Orange 20 8-4 (1-1, 4-1, 3-1)

Miskolci Jégcsarnok, 805 néző, játékvezetők: Vladimír Snášel, Ondrej Kalina, Miroslav Kollár, Peter Rojik

 

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi, Pance, Kulmala, Somogyi, Harrison, Vas, Loiseau, Ritó, Vince, vezetőedző: Glen Hanlon

 

HK Orange 20: Pavličko (Kostelny) - Kupec, Nahálka, Havrila, Lunter, Jušcák, Švec, Giertl, Fafrák, Slávik, Čenka, Urbánek, Kollár, Štefánka, Maňák, Köver, Boldižar, Svitana, Golián, Džugan, Romaňák, vezetőedző: Ernest Bokros

 

1:0 14:16 Harrison (Pance), 1:1 16:25 Fafrák (Juščak) 2:1 24:06 Magosi, 3:1 25:55 Kulmala (Pance) 3:2 28:03 Kollár (Urbánek) 4:2 33:31 Milam (Láda), 5:2 36:47 Galanisz (Crawford, Harrison) 5:3 39:54 Fafrák (Slávik, Dzugan) 6:3 41:56 Somogyi (Kulmala, Pance), 7:3 43:14 Pance (Milam, Vas) 8:3 45:26 Loiseau (Magosi, Milam), 8:4 57:27 Kollár (Fafrák)

 

Statisztika

Kapuralövés 38-24

Védés 20-30

Emberelőny 1/4 - 2/6

Buli 37/65 (56,92%) - 28/65 (43,08%)

 

Értékelés

Glen Hanlon: Az első harmadban kemény ellenállásba ütköztünk, azonban a második harmadtól elkezdtük belőni a helyzeteinket. Az ellenfelünknek sok szerencsét kívánok a továbbiakban.

Ernest Bokroš: Hasznos mérkőzést játszottunk, a fiatal játékosaimnak szükségük van ezekre a kemény meccsekre. Úgy gondolom, hogy a mérkőzést nagyszerűen kezdtük, de elismerem, hogy a második harmadtól az ellenfelünk fölénk kerekedett. A vereséget a kapunk előtti határozatlanságunknak köszönhetjük.