Összefoglaló 2018. november 4., vasárnap

HC ‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 3-1

Izgalmas mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a DVTK Jegesmedvék a Tipsport Liga címvédője otthonában. A HC ‘05 Banská Bystrica az első harmad közepén két gólt szerzett, majd a második játékrészben Kulmala szépített. A Jegesmedvék mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de újabb gólt Kabáč szerzett a hajrában.

HC ‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 3-1


 

A DVTK Jegesmedvék második számú kapusa ezúttal a kölcsönből visszatérő KIss Bence volt, mivel Adorján Attila a szombati edzésen kisebb sérülést szenvedett. A besztercebányai mérkőzésből két és fél perc telt el, amikor Vay Ádám szép védéssel hárította Buc szólóját. Az első vendég helyzet a 6. percben alakult ki, mikor Vas és Pance vitt végig egy kontrát, amit a szlovén válogatott csatár veszélyes lövéssel fejezett be. Ezt követően Crawford szabálytalankodott saját kapuja mögött, így következhetett a találkozó első emberelőnye. A két perc nem hozott komolyabb helyzetet, hiszen a Jegesmedvék jól védekeztek és többször is kiütötték a korongot a védekező harmadból. Három perc múlva újra Vay kapuja mögött szabálytalankodott egy vendég védő, ezúttal Kiss Dániel ütközött egy keményet, a játékvezetők pedig fejre irányuló támadás miatt 2+10 perces büntetést szabtak ki. Az újabb emberelőnyt már gólra váltotta a besztercebányai csapat. Sloboda passzolt a bedobópontnál álló Sýkorához, aki kapásból a rövid felsőbe lőtt (1-0). Egy perccel később megduplázta előnyét a címvédő. Eric Selleck szerzett korongot az alapvonalon, majd Higgs elé tálalt, a kanadai center pedig kapásból a kapu bal oldalába lőtt (2-0). A gól után másfél perccel először került emberelőnybe a DVTK Sloboda kiállítása miatt, de a szépítő találat nem született meg. A harmad hátralévő részében még egy Harrison kiállítás került be a jegyzőkönyvbe.

A második játékrészt támadóbb felfogásban kezdte a fehér mezes vendég együttes, aminek a 23. percben meg is lett az eredménye. Egy harmadba belőtt korongra Vas csapott le és Kulmalának passzolt, a finn csatár pedig szép mozdulattal lőtt Baroš kapujába (2-1). 63 másodperccel a szépítő találat után Vojtkó kapott két perces büntetést, az emberelőny alatt pedig Higgs és Sýkora helyzete maradt ki. Egyenlő létszámban ismét a Jegesmedvék voltak aktívabbak, előbb Kulmala lövését védte Baroš, majd Loiseau találta el a kapuvasat. Nem sok hiányzott, hogy megszülessen az egynelítő találat, de az utolsó passzok pontatlanok voltak, valamint Baroš is remek védéseket mutatott be. A játékrész második felében kiegyenlített játék alakult ki, mindkét csapat sokat lőtt kapura, majd az utolsó percekben a besztercebányaiak domináltak. Az utolsó három percben beszorították ellenfelüket saját harmadukba és folyamatosan nyomás alatt tartották Vay Ádámot, ezért Glen Hanlon időt is kért, hogy megtörje a szlovák csapat lendületét.

A záró harmadban ismét kiegyenlített volt a játék, előbb Miskolczi, majd Mihalik lövése találta el a kaput. 47 perc játék után Ďatelinka buktatta a félpályánál Vinczét, így két percre emberelőnybe került a DVTK, ami alatt Kulmala előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de nem született meg a második vendég találat. Egyenlő létszámban kevés játékmegszakítással folyt a mérkőzés, így gyorsan fogytak a percek. Az 53. percben Harrison korongszerzése után Somogyi lőhetett, Barošnak pedig újabb bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne változzon az állás. Két perccel később a hazai kapunál alakult ki egy kisebb dulakodás, miután Miller Loiseau-t lökte rá a kapusra. Négy a négy ellen folytatták a csapatok, ami a címvédőnek kedvezett és megszerezték harmadik találatukat. Kabáč Kiss Dániel szorításában éles szögből lőtt kapura, a korong pedig Vay lába között a hálóban kötött ki (3-1). Kétgólos hátrányban is mindent megtett a pontszerzésért a DVTK Jegesmedvék, Glen Hanlon szűk három perccel a vége előtt lehozta kapusát is, hogy 6 mezőnyjátékost küldjön a jégre, de az eredmény nem változott, így a címvéző besztercebányai csapat otthon tartotta a három bajnoki pontot.


Tipsport Liga

20. forduló

2018. november 4. vasárnap 17:00

HC ‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék (2-0, 0-1, 1-0)

Besztercebánya, Zimný štadión, 2.421 néző, játékvezetők: Peter Jonák, Róbert Müllner, Peter Sefčik, Lukáš Kacej

HC‘05 Banská Bystrica: Baroš (Williams) - Miller, Marshall, Mihalik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro, Varga, Selleck, Higgs, Asselin, Török, Stastný, Sýkora, Gabor, Češik, Kabáč, Lichanec, Buc, Bartánus, Vezetőedző: Dan Ceman

DVTK Jegesmedvék: Vay (Kiss) – Crawford, Kiss, Milam, Szirányi, Láda, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Magosi, Pance, Kulmala, Vas, Somogyi, Harrison, Loiseau, Ritó, Hajós, Vincze, Vezetőedző: Glen Hanlon

1-0 11:01 Sýkora (Sloboda, Miller)
2-0 12:04 Higgs (Selleck)
2-1 22:34 Kulmala (Vas, Pance)
3-1 55:47 Kabáč (Kubka)

Statisztika

Lövés 37-22
Védés 21 (95.45 %) - 34 (91.89 %)
Büntetés percek 6-20
Buli elhozatal 28/57 (49.12 %) : 26/57 (45.61 %)

Értékelés

Dan Ceman: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen ellenfelünk jó formában van, legyőzték a poprádi és az érsekújvári csapatot is. A találkozó elején szereztünk két gyors gólt, de utána nem voltunk elég agresszívak, a miskolciak pedig jól támadtak és szépíteni is tudtak. Nyílt volt a találkozó a hajárig, de szerencsére mi szereztünk újabb gólt. Fontos három pontot szereztünk.

Strenk Hunor: A besztercebányai csapat a liga egyik legerősebb alakulata, de mi felvettük velük a versenyt a játék minden elemében. Izgalmas mérkőzést játszottunk, az eredménnyel viszont nem lehetünk elégedettek, mert pont nélkül távozunk.

Összefoglaló



fotó: Gabriela Ganzova