Összefoglaló 2018. október 6., szombat

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 82-65

A címvédő Sopron Basket vendége volt a bajnokság 2. fordulójában szombaton este az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata.

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 82-65


Az első percekben, mintha elfelejtettek volna védekezni a mindkét oldalon, hiszen minden támadást dobással fejeztek be a csapatok, amik rendre utat is találtak a gyűrűbe. A negyed második felére a Diósgyőr kissé megtorpant támadásban, amit a soproniak jól használtak ki. Továbbra is nagyon pontosan dobtak, míg a vendégek védekezése nem úgy működött, ahogy azt a vezetőedző, Cziczás László elvárta volna. A zöld-sárgák hatvan százalék felett értékesítették a helyzeteiket. Mindösszesen négy dobást rontottak, így hét ponttal vezettek az első tíz perc után. 26-19

A második negyedben szorosabbá vált a DVTK védekezése, így egyre közelebb lopakodtak a Sopronhoz. Walker-Kimbrough, és Kányási rendre pontosan célzott, és sok labdát szereztek a piros-fehérek, amiből gyors támadások végén, könnyű kosarakat szereztek. Ennek köszönhetően átvették a vezetést egy rövid időre. Rögtön időt is kért Robert Íñiguez. Hamar visszavette előnyét a tavalyi bajnok. Viszont ezt a negyedet a Diósgyőr nyerte, 17-21-re, de a félidőben még mindig a hazaiak álltak jobban, 43-40

A félidő után hamar bebizonyította a nyugat-magyarországi csapat, hogy miért is ők a legnagyobb esélyesei a bajnokságnak. Agresszívabb védekezésre váltottak, ami érezhetően nem ízlett a vendégeknek. Egymás után többször is ziccert rontottak a piros-fehérek, amit a Sopron könyörtelenül kihasznált. A Diósgyőr védekezése nem volt olyan hatékony, mint a második negyedben, illetve nem tudtak mit kezdeni a 208 cm magas Határ Bernadettel. A válogatott centere egyértelműen uralta a palánk alatti területet. Egyre távolabb kerültek a bravúrtól a diósgyőriek, ezt a negyedet ismét a hazaiak nyerték, 17-12-re.

A záró játékrészben az volt a kérdés, hogy a DVTK tud-e meglepetést okozni, vagy a Sopron tovább növeli az előnyét. A piros-fehéreknek továbbra sem ment támadásban, míg a hazaiak tartották jó dobóformájukat. A végére kissé szétesett a diósgyőriek védekezése, ezért már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a mai mérkőzést, már csak a különbség nagysága volt kérdéses. A zöld-sárgák növelték az előnyüket, hiszen a vendégek továbbra is kihagyták a sima ziccereiket. Szégyenkeznie azonban egyáltalán nem kell Cziczás László tanítványainak, hiszen Európa egyik legerősebb csapatával találkoztak, de így is tisztességesen helytálltak a címvédő otthonában.

A Diósgyőr legeredményesebbje Shatori Walker-Kimbrough lett, a maga 17 pontjával és tíz lepattanójával, illetve Chanel Mokango, aki 16 pontot dobott, és 8 lepattanó került még a neve mellé.

NB I. A-csoport 2. forduló

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 82-65 (26-19, 17-21, 17-12, 22-13)

Sopron, Novomatic Aréna. 1000 néző.  Játékvezető: Papp Péter, Vida József, Major Ádám
Sopron Basket: Fegyverneky 6, Turner 7, Czukor 2, Zahui 15/3, Határ 6 Csere: Salvadores 5/3, Dubei 6/6, Crvendakic 13, Varga 2, Dupree 20. Vezetőedző: Roberto Ininguez
Aluinvent-DVTK: Medgyessy 14/3, Kányási 10, Walker-Kimbrough 17/6, Škorić 2, Mokango 16 Csere: Szabó, Katona 2, Zele, Šulčiūtė 4. Vezetőedző: Cziczás László

A találkozó részletes jegyzőkönyve ide kattitnva olvasható.

Vezetőedzői értékelés

Cziczás László: - Gratulálok a soproni csapatnak. Nagyjából 30 percig megnehezítettük a ‎dolgukat, de egyelőre még itt tartunk. Jövő héten a Csata ellen javítani fogunk.

Roberto Ininguez: - Nehéz mérkőzés volt, különböző első és második félidővel. A szünetben kértem a lányokat, hogy koncentráljanak az apró részletekre, az alapokra, legyenek agresszívebbek és nagyobb szenvedéllyel játszanak, úgy ahogy egyébként az elvárható. A játékvezetőkről nem akarok mondani semmit, mindenki követhet el hibákat és a feladatuk nehéz.

A DVTK jövő szombaton hazai pályán szerepel. 2018. október 13-án, 17 órától az NKE-Csata érkezik Miskolcra.