Összefoglaló 2018. december 20., csütörtök

Aluinvent DVTK - Cegléd 79-61

Az Aluinvent DVTK a bajnokság 11. fordulójában a Cegléd gárdáját fogadta és a gyengébb első negyedet követően fokozatosan javítva játékán, végül biztosan győzedelmeskedett ellenfele felett.

Aluinvent DVTK - Cegléd 79-61


Elrontott akciók és elhibázott dobások után majd másfél percet kellett várni az első pontokra, melyeket Mokango ért el büntetőkből. Több mint két és fél minutára volt szüksége a vendégeknek, hogy betaláljanak, Dongue tette ezt meg. Medgyessy egy pontja után Dongue megduplázta pontjainak számát és Kobolák is pontosan célzott (3-6). Škorić palánk alólija és Mokango büntetői újra vezetéshez juttatták a DVTK-t, de a Cegléd zsinórban szerzett hat pontja hazai időkérést eredményezett (7-12). Kobolák sikeres betörésére Mokango válaszolt, majd Medgyessy duplájára Gorjanácz szórt egy triplát és Böröndy is betalált. Mokango középtávolijával jött közelebb a Diósgyőr, a játékrész vége előtt 13 másodperccel Šulčiūtė szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést (13-19). 


Szabó Fanni remek tempójával kezdődött a második negyed, majd négy ceglédi pontot hat diósgyőri követett, Škorić és Medgyessy célzott pontosan. Nem csoda, hogy jött is a vendégcsapat időkérése (21-23). Az agilisan játszó Kobolák és Popović kosaraival folytatódott a játék, sőt, Dongue bevágott egy hármast is, újra megugrottak tehát a kék mezesek (21-30). A negyed közepén Medgyessy ajándékozta meg Mokangot egy forintos labdával, a kongói center nem is hibázta el a ziccert, a túloldalon azonban a fiatal Révész Luca szerzett hárompontos kosarat. Walker-Kimbrough is megszerezte végre első pontját, majd Böröndy és Medgyessy kosárváltása jött a sorban (26-35). A hazaiak amerikai bedobójának meg is jött a kedve, hiszen csinált gyorsan egy sikeres 2+1-es akciót, majd Zele hozta közelebb ellenfeléhez a csapatát (31-35). A szerbek percei következtek, Popović középtavolijára Škorić reagált egy 2+1-essel, erre a ceglédiek 33-asa szórt egy triplát (34-40). A félidő hajrája a DVTK-é volt, Kányási remek asszisztja után Zele, majd egy labdaszerzést követő megindulás végén Medgyessy dobott ziccert, abszolút nyílttá téve a mérkőzést (38-40). 


Jól kezdődött a második félidő. Egy-egy kimaradt támadást követően Maja Škorić előbb egyenlített, majd a következő akcióból újra megszerezte a vezetést a csapatának. A Cegléd nem találta a ritmust, három és fél percre volt szükségük ahhoz, hogy betaláljanak a negyedben, de a hazai csapat is sokat rontott ebben a periódusban (42-42). A holtpontról a vendégek mozdultak el hamarabb Kobolák hármasával, Mokango válaszolt a palánk alól. Szabó Fanni büntetőivel folytatódott a játék. A 26. perc végén Swanier pontozódott ki a vendégektől, majd a magas játékosok domináltak mindkét oldalon, Mokango, Dongue és Kobolák szereztek centergólokat (51-49). A negyed utolsó másfél percében két jó Medgyessy-büntetőt, majd az ő remek asszisztját követően Mokango közelijét jegyezhettük fel, a ceglédiek részéről Böröndy szerzett palánkos tempót. A ceglédi időkérés után még Kányási is megörvendeztette a drukkereket egy szép dobással, így hatpontos előnnyel fordultak a záró felvonásra a csapatok (57-51). 


Az utolsó felvonásban is folytatódott a sok hibával tarkított, „zaklatott” játék, több mint másfél percet kellett várni, mire Dongue eredményes volt büntetőkből. Walker-Kimbrough hármasa idegnyugtató hatású volt a hazai csapat és a szurkolói számára, majd ugyanő egy ziccert is jól tett fel a következő támadás végén, ellépett ellenfelétől a DVTK (62-53). A ceglédi időkérés után is lendületben maradt a Diósgyőr, Shatori mutatott be egy szép szerelést, aztán Škorić szép középtávolija következett, Kobolák szépített. Medgyessy nem hibázta el a büntetőit, Kiss és a másik palánknál Dongue az egyiket igen (67-56). A folytatásban Mokango és Škorić növelte a piros-fehérek előnyét, négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés (71-56). A hajrát kontrollálta a DVTK, Kobolák középtávolijára Walker-Kimbrough négy pontja volt a válasz. A fiatal Kiss Angelika majd Eperjesi Nóri is akcióból volt eredményes, amire Kobolák reagált a túloldalon, kialakítva ezzel a találkozó végeredményét (79-61). 


Női Kosárlabda NB I. A-csoport 11. forduló

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 79-61 (13-19, 25-21, 19-11, 22-8)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezető: Frányó Péter, Balogh Gyula, Győrfy Ruben.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 15, Walker-Kimbrough 13/3, Škorić 15, Kiss 3, Mokango 21. Csere: Kányási 2, Šulčiūtė, Zele 4, Szabó F. 4, Eperjesi 2. Vezetőedző: Cziczás László.
Cegléd: Popović 10/3, Révész B. 2, Swanier 4, Kobolák 19/3, Dongue 14/3. Csere: Gorjanácz 3/3, Révész L. 3/3, Böröndy 6., Filipowicz, Király. Vezetőedző: Peter Jankovic.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nagyon idegesen kezdtük a találkozót, kimaradtak a könnyű dobások, emiatt mély gödörbe kerültünk. A szünet jól jött, utána összekaptuk magunkat és megnyertük a mérkőzést. Ettől függetlenül nem tudok maradéktalanul örülni a sikernek, hiszen Egle Šulčiūtė súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg az egész bajnokságra el is veszítettünk. Minden szurkolónak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Peter Jankovic: - Gratulálok a Diósgyőrnek de a saját csapatomnak is, hiszen egy erős ellenféllel szemben szépen helytálltunk harminc percen keresztül. A negyedik negyedre elfogyott az erő, így megérdemelt a hazaiak sikere.

A mérkőzés részletes statisztikája itt olvasható.