Összefoglaló 2018. szeptember 8., szombat

Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 83-76

Visszavágott az Aluinvent DVTK az előző napi vereségért szlovák ellenfelének, mégha mindkét találkozó elsősorban a felkészülést szolgálta.

Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 83-76


Cziczás László vezetőedző nem változtatott a kezdő ötösén, így a Medgyessy, Katona, Škorić, Kiss, Mokango ötössel kezdtük a mérkőzést. 

Az első negyed remekül kezdődött, hiszen a fiatal Kiss Angelika két sikeres büntetője, majd remekül kivitelezett közeli dobása után 4-0-ra vezettünk. A vendégek hamar magukra találtak, és folyamatosan zárkóztak fel a remekül kezdő diósgyőriekhez. A tegnapi mérkőzés mintájára csapatkapitányunk, Medgyessy Dóra remekül kiszolgálta tárait, de Chanel Mokango is hozta az első mérkőzésen látott hasznos játékát. A negyed végén egy ponttal vezettünk, 24-23.

A következő tíz percben remekül kezdtünk, majd egy pár perce rövidzárlatnak köszönhetően, a vendégek a vezetést is átvették, erre Cziczás mester időt kért, érezhető volt, hogy ez a rövid pauza kizökkentette az ellenfelet, ami után újra nálunk volt az előny 42-40. A félidő végéig a játék képe nem változott, így minimális előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe, 47-43.

Az első játékrész bebizonyította, hogy vezetőedzőnk nagyon bízik a válogatott irányítójában, Medgessy Dóriban, illetve a francia kitérő után újra hazánkban játszó Maja Škorićban, hiszen mindketten végig játszották az első félidőt. Viszont Szabó Fannira továbbra sem számíthatott Cziczás László. Ismét örvendetes volt látni, Kiss Angelika bátor játékát, de semmivel nem maradt el tőle a csapatunk többi játékosa sem.

A harmadik tíz percben remekül támadtunk és a védekezésünk is egyre keményedett, ennek köszönhetően el léptünk pár ponttal, ekkor alakult ki a legnagyobb különbség a mérkőzés folyamán, hiszen már tizennégy ponttal vezettünk, köszönhetően a remek csapatjátéknak és Zele Dorina pontos dobásainak. A negyedik etapot megnyugtató, tizenegy pontos előnnyel kezdhettük, hiszen 22-15-re nyertük ezt a negyedet, az egész meccset tekintve pedig 69-58-ra vezettünk.

A záró játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy gyönyörű Kányási Veronika által szerzett labda után, a rózsahegyiek megfelelően válaszoltak, hiszen Stašová bravúros helyyzetből dobott egy hárompontost. A tegnapi görcs, lámpaláz egyáltalán nem volt érzékelhető a lányainkon, mert rendre megtalálták a gyűrűhöz vezető utat, így az eredmény állandósulni látszott, pedig a szlovák, Európa Kupa-induló Ružomberok mindent megtett, hogy az eredmény megváltozzon, de minden egyes kísérletre volt válasza a Diósgyőrnek. Az utolsó három percben, az eredménynek és a felkészülésből adódó fáradtságnak köszönhetően lányaink már kiengedtek, így némileg közelebb zárkóztak a vendégek. 14-18 A végeredmény pedig 83-76.

 

Előszezon 2. mérkőzés

Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 83-76 (24-23, 23-20, 22-15, 14-18)

Miskolc, Generali Arena, 200 néző. Játékvezetők: Gál János, Drenyovszky Dávid, Zahorán Kitti
Aluinvent DVTK: Medgyessy  20/6, Katona, Škorić 17, Kiss 8, Mokango 16. Csere: Kányási 6, Eperjesi, Zele 16, Frindt. Vezetőedző: Cziczás László.
MBK Ružomberok: Ellenberg 2, Jeffrey 15, Mištinová 12, Marković 2, Siksniute 15. Csere: Ivančáková 3, Stašová 4, Janoscikova, Moravčiková, Yatskovets 23. Vezetőedző: Juraj Sura.

Cziczás László: - Otthon, édes otthon! Érezhető volt, hogy a lányok megszokott környezetben sokkal jobban érzik magukat. Nagyon szépen köszönjük a kilátogatott nézőknek a biztatást! A tegnapi mérkőzésen mind Kiss Angelika, Mind Chanel Mokango bokája kifordult, mégis vállalták a játékot, amiért nagy köszönet jár nekik. Gratulálok a csapatomnak, nagyon sok biztató jelet láttam, ami egyre csak több és jobb lesz!
Juraj Sura: - Elsősorban szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, hiszen ilyen kis rotációval is remek játékot nyújtottak. Mindkét csapat a felkészülés közepén tart, de minden egyes győzelem nagyon fontos, még ebben a szakaszban is. Ma egyenlő partnerei voltunk lepattanózásban a hazaiaknak, de a védekezésünk nem működött úgy, ahogy szerettem volna, ezért dobhatott annyi büntetőt a DVTK, és ezzel tudtak ma fölénk kerekedni.

Az Aluinvent DVTK programja

Előszezon

2018. szeptember 7., péntek (Miskolc, Körcsarnok)
19:15 Alinvent DVTK - MBK Ružomberok 61-68 (22-12, 17-22, 13-16, 9-18)

2018. szeptember 8., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
16:00 Alinvent DVTK - MBK Ružomberok 83-76 (24-23, 23-20, 22-15, 14-18)

2018. szeptember 22., szombat (Szatmárnémeti)
CS Municipal Satu Mare - Aluinvent DVTK

2018. szeptember 28., péntek (Budapest, Ludovika csarnok)
16:00 NKE-Csata - Aluinvent DVTK

Női Kosárlabda NB I/A alapszakasz

2018. október 3. szerda (Miskolc, Generali Aréna)
18.30 Aluinvent DVTK - ZTE NKK