Összefoglaló 2018. október 12., péntek

KBSC - DVTK 2-2 (2-0)

A Nemzetek Ligája mérkőzések miatti bajnoki szünetben a Kazincbarcika ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVTK Putnokon. A találkozón Tóth Borisz mellett Géringer László és Fenyőfalvi Dávid is játéklehetőséget kapott a fiatalok közül.

KBSC - DVTK 2-2 (2-0)

Felkészülési mérkőzés

Kazincbarcikai SC - Diósgyőri VTK 2-2 (2-0)

Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Központ, 100 néző. Játékvezető: Kátai Gábor (Berényi Ákos, Márkus Péter).
DVTK: Radoš - Polgár, Karan, Tamás M. - Nagy T., Tóth Ba., Mazalović, Szabó B.,  Bárdos - Bacsa, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
KBSC: Fila - Palmes, Fótyik, Heil, Mikló, Oltean, Krausz, Kovács O., Lukács R., Tóth L., Kanalos. Vezetőedző: Gálhidi György.

Csere: Kovács O. helyett Toma a 30., Oltean helyett Kiss B. a 35.,  Fila helyett Somodi, Fótyik helyett Gábor L., Kanalos helyett Belényesi Cs., Tóth L. helyett Takács P., Lukács R. helyett Olasz, Karan helyett Brković, Bárdos helyett Juhar és Mihajlović helyett Vernes mind a szünetben, Tóth Ba. helyett Tóth Bo., Radoš helyett Bukrán és Mazalović helyett Fenyőfalvi az 58. percben. , Tamás M. helyett Géringer L., Szabó B. helyett Tajti M. és Nagy T. helyett Shestakov mind a 74. percben.
Sárga lap: Juhar a 67., Fenyőfalvi a 84., Géringer L. a 90. percben.
Gólszerző: Kanalos (1-0) a 13., Tóth L. (2-0) a 41., Polgár (2-1) a 63., Bacsa (2-2) a 69. percben.


Kulcspillanatok

13. perc: A 16-os előterében egy szabad labdára jól mozdult ki Radoš, de rosszul találta el, így Kanalos Tony-Markos szerezte meg, és egy cselt követően a hálóba lőtt, 1-0

41. perc: Lukács ívelt balról keresztbe, a hosszún Tóth László érkezett, és a hálóba lőtt, 2-0

63. perc: Diósgyőri szöglet balról, Szabó beadásába Polgár Kristóf ért bele a hosszún, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki, 2-1

69. perc: Nagy T. lépett ki a védők között a jobb oldalon, kiváló labdát kapott Vernestől, tolt egyet a rajta, majd középre passzolt laposan, ahol Bacsa Patrik érkezett, és egy védő szorításában közelről a hálóba kotorta a labdát, 2-2

Értékelés

Gálhidi György: - Örülök, hogy egy erős csapat ellen tudtunk játszani, hiszen legközelebb a Zalaegerszeggel játszunk. Köszönjük a Diósgyőrnek! Türelmesen, jól játszott a DVTK. Jól eldugták a labdát, nehezen tudtunk hozzákerülni, viszont, amikor sikerült megszereznünk, sok veszélyes támadást tudtunk kontrából vezetni. A sérülések miatt egy kicsit én is ideges lettem a végére, ezért elnézést is kérek mindenkitől. A csapatom nagyon jól felvette a ritmust és a kétgólos vezetésünk után a fél csapatot lecseréltem. Egy ilyen találkozón sosem az eredmény a fontos, de az ember hiúságból is szeretné mindig a legjobbat kihozni minden meccsből. Egy kemény, brusztos, jó mérkőzés volt, mind a két csapat fejlődését segítette.
Fernando Fernandez: - A legfontosabb, hogy lehetőséget kaptak azok a játékosok, akik a bajnokságban kevesebb szerephez szoktak jutni. Örülök annak, hogy több fiatal játékos teljesítményét meccsszituációban is megnézhettem. Köszönjük a Kazincbarcikának, hogy játszhattunk velük. Ez a találkozó remek felkészülést jelentett az Újpest elleni bajnokira.