Összefoglaló 2019. március 2., szombat

MK: Aluinvent DVTK - ZTE NKK 79-59

A Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének harmadik napján a helyosztókat rendezték meg. Az Aluinvent DVTK a ZTE csapatával mérte össze az erejét a harmadik helyért, és miután a remek napot kifogó Medgyessy Dóra vezérletével magabiztosan 79-59 arányban felülmúlta ellenfelét, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

MK: Aluinvent DVTK - ZTE NKK 79-59


Jól kezdte a mérkőzést az Aluinvent DVTK, hiszen Medgyessy remek asszisztjait előbb Mokango majd Škorić váltotta pontokra, majd a DVTK irányítója maga is feliratkozott a pontszerzők közé egy sarokból elengedett dobással. Amikor egy labdaszerzést után Walker-Kimbrough is ziccerezett, kénytelen volt időt kérni Gáspár Dávid (8-0). Négy perc elteltével Pusztai köszönt be először a zalaiak részéről, igaz, mindjárt egy hármassal. Walker-Kimbrough négy pontjával és Putniņa nagyszerű középtávolijával azonban tíz pont fölé tornázta a különbséget a Diósgyőr (14-3). Maltsi 2+1-es akciójával igyekezett zárkózni a ZTE, de Mokango egy jó büntije, majd Medgyessy szemfüles kosara után maradt a tizenegy pontos differencia. Pusztai és Mokango kosárváltás után egy Medgyessy-büntető és két zalai dupla fért még bele a negyedbe (20-12). 

Kányási büntetőivel és Medgyessy két könnyű kosarával indult a második játékrész, míg erre csak Boonstra tudott válaszolni a büntetővonalról (26-14). Walker-Kimbrough és Medgyessy büntetői között Hegedűs-Őri volt eredményes a kék mezesek közül akcióból, majd Pusztai és Hegedű-Őri büntetőivel faragott hátrányából a ZTE (29-20). A folytatásban is a büntetők domináltak, ebből a kék mezesek jöttek ki jobban, és hat pontra zárkóztak, sőt, Maltsi triplája után még szorosabbá vált a találkozó (31-28). Medgyessy hármasa a legjobbkor érkezett, de az ellentámadásból Hegedűs-Őri válaszolt egy duplával. Kiss nem hibázta el a büntetődobásait, viszont Koizar az egyiket igen (36-31). A szünet előtt még a remek formában játszó Medgyessy tört palánkra már sokadjára és fejezte be kosárral az egyéni akcióját, ezzel kialakítva a félidő eredményét (38-31).

Maltsi hármasával kezdődött a második félidő, aztán Skoric és Pusztai két-két büntetője után Putniņa rázta meg magát és szerzett egymás után két kosarat (44-36). Maltsi büntetőire, Mokango válaszolt egy klasszikus pick n roll végén, majd Walker-Kimbrough állt bele egy hármasba, és milyen jól tette, mert a labdája a ZTE gyűrűjében landolt, időt is kértek a kékek (49-38). Škorić büntetői után félszáz ponton túl jutott a Diósgyőr, majd Medgyessy újabb szemtelen találatával nőtt a különbség. Ezután megtört a csapatok lendülete, percekig nem született újabb találat. A kosárcsöndet Hegedű-Őri hármasa törte meg, aztán Boonstra is betalált, de Medgyessyre nem volt ellenszere a zalaiaknak (55-43). A negyed hajrájában még Medgyessy "megdobatta csapattársait", sorrendben Zelét, Szabót és Szűcsöt is feliratta asszisztjaival a pontszerzők közé, míg a ZTE szétesett (61-44). 

Boonstra és Mokango gólváltása jelentette a záró etap nyitányát, majd Horti és Mokango négy-négy pontjával folytatódott a találkozó (67-50). Walker-Kimbrough ziccerére még Horti reagált egy triplával, de ezzel jó ideig el is lőtte puskaporát a ZTE. A folytatásban Medgyessy ment húsz pont fölé, és Kányási sem hibázta el a ziccerét, ezzel húsz pontra növelte előnyét a DVTK (73-53). Öt perc volt még ugyan hátra a mérkőzésből, de a csata eldőlni látszott. Sok hiba közé befért néhány szép jelenet is, Benke-dupla után remek Szabó-hármasnak tapsolhattak a nézők, és Kiss Angelika is betalált középtávolról (79-55). A hajrában faragott ugyan hátrányából a Zalaegerszeg, de ez csak szépségtapaszt jelentett számukra, a bronzérmet a diósgyőri lányok nyakába fogják akasztani a díjátadó ceremónián (79-59).

Killik László K&H Női Kosárlabda Magyar Kupa, a 3. helyért

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 79-59 (20-12, 18-19, 23-13, 18-15)

Győr, Egyetemi csarnok, 200 néző. Játékvezető: Györffy Pál Attila, Tözsér Dénes, Csabai-Kaskötő Brigitta.
DVTK: Medgyessy 22/3, Walker-Kimbrough 14/3, Škorić 6, Putniņa 6, Mokango 13. Csere: Kiss A. 5, Kányási 4, Szűcs R. 2, Szabó F. 5/3, Zele 2, Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.
ZTE: Koizar 3, Maltsi 12/6, Pusztai P. 11/3, Boonstra 7, Parker 2. Csere: Hegedűs-Őri 13/3, Horti 9/3, Szalay V., Benke 2, Preisinger, Kovács G. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Vért kellett izzadni a győzelemért, a nagy különbség egy-két kiemelkedő teljesítménynek, főleg Medgyessy Dórának köszönhető, ő egymaga eldöntötte a meccset. Legalább bronzot szerettünk volna szerezni, ez sikerült, így boldogok vagyunk. 

Gáspár Dávid: - Elejétől a végéig a DVTK kontrollálta a meccset. Nem három találkozós tornára vagyunk kalibrálva, fejben és fizikailag is elfáradtunk a második félidőben. Örülök, hogy reális esélyünk volt a döntőbe kerülésre pénteken.

 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.