Összefoglaló 2019. augusztus 5., hétfő

"Csapatjáték és küzdőszellem"

Kétségtelenül Serhii Shestakov volt a Honvéd elleni siker egyik kulcsfigurája, mert megszerezte első gólját a DVTK mezében, és kiharcolt egy büntetőt.

"Csapatjáték és küzdőszellem"


- Néhány szurkoló szerint ez volt a legjobb diósgyőri meccsed, és Fernando Fernández vezetőedző is dicsért a mérkőzést követő sajtótájékoztatón (az interjú végé olvasható).
- Abból a szempontból mindenképpen igazuk van, hogy a Honvéd ellen kiharcoltam egy 11-est és szereztem egy gólt, ami az első bajnoki találatom Magyarországon. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy vasárnap kifejezetten támadó szerepkörben játszottam az előző évi jobbhátvéd-jobbszélső poszthoz képest. Abban viszont nincs semmi változás, hogy most is csak azt tettem, amit az edzőm kért.

- Áruld el, mivel küldött pályára Fernando Fernández?
- Azt a feladatot kaptam, hogy igyekezzek a védők mögötti szabad területre befutni, és lőni, illetve a szélen, amikor lehetőségem nyílik rá, adjam középre a labdát. 

- Lássuk sorjában! Először akkor léptél elő főszereplővé, amikor kiharcoltad a büntetőt. Az volt?
- Egyértelműen! Maki (Márkvárt Dávid - a szerk.) adta középre jobbról a labdát, rástartoltam, már arra készültem, hogy felugorjak, és a hálóba bólintsak, amikor hátulról ellöktek. Nem lehetett kérdés az ítélet.

- A DVTK második gólja előtt viszont fejelő specialistákat megszégyenítő mozdulattal juttattad a hálóba a labdát. Fejeltél már korábban gólt?
- Ukrajnában is csak felkészülési meccsen. Annak ellenére, hogy alacsony játékos vagyok, szeretek fejelni, mert magasra tudok emelkedni. Talán még előnyt is jelent néha a centik hiánya, mert akad olyan védő, akit elaltat a magassági fölénye, és meg tudom lepni. Most nem ez történt, hanem az edzői utasításnak megfelelően bemozogtam a védők mögé, Makitól jött az újabb tökéletes labda, és kihasználtam a lehetőséget. 

- Éreztél magadon nyomást, hogy eddig még nem találtál be Diósgyőrben?
- Persze, hogy mondták, lőj gólt Sergi, de én csak nyugalomra intettem őket és magam, ha eljön a megfelelő pillanat, akkor megszületik az első gól is. Nagyszerű érzés ennyi szurkolót boldoggá tenni! Amennyiben a későbbiekben is hasonlóan támadó feladatot kapok, akkor bízom benne, jönnek a további gólok is.

- A jó rajt mire lehet elég?
- Ez sem lesz könnyű bajnokság, mert szoros a mezőny, mindenki győzni szeretne. A Honvéd elleni meccs sem volt könnyű, előzőleg sem számítottunk másra, mert a Honvéd az Európa Liga-selejtezők miatt játékban volt, mi pedig csak most kezdtünk. Végül a csapatjátéknak és a küzdőszellemünknek köszönhetően tudtunk győzni. 

- Most szombaton is hazai pályán játszik a DVTK, mit vársz a találkozótól?
- Az Újpest vereséggel kezdte a bajnokságot, biztosan javítani akarnak, azonban megízleltük a győzelmet, és újra meg szeretnénk kóstolni. Hétfőn regeneráló edzésen vettünk részt, kedden pihenünk egyet, utána pedig jöhet a felkészülés. A szakmai stáb feltérképezte az ellenfelet, biztosan megtalálják azokat a pontokat, ahol verhető az Újpest. És nekünk is van közvetlen élményünk az előző bajnokság utolsó fordulójából, valamint a felkészülési mérkőzésből. Szombaton biztosan már meccs lesz, mint a legutóbbi volt, mert edzőmeccsen lehet kísérletezni, bajnokin nem, de a legnagyobb különbséget reményeim szerint az eredmény jelenti majd. És persze ezúttal minden bizonnyal élvezhetjük a szurkolók támogatását is.

- Ennyit jelent, ha tele vannak a lelátók?
- Már a bemelegíteni is másként futunk ki, ha közben halljuk a biztatást a lelátóról. Meccs közben pedig új erőt ad minden jó megmozdulást követő taps. A győzelmet követő közös ünneplés pedig maga a csúcs!

Fernando Fenández értékelése

- Serhii Shestakov kellően intelligens játékos, aki több poszton és több felállásban is bevethető, ezért zökkenőmentes volt a visszatérése a támadó sorba. Kiharcolt egy büntetőt, 3-4 kifejezetten ígéretes beadással vétette észre magát, és egy nagyon szép gólt szerzett - értékelt a DVTK vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.