Összefoglaló 2020. június 17., szerda

DVTK - PAFC 1-2 (1-1)

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a DVTK gyorsan vezetést szerzett, és ezt követően is sorra alakította ki a helyzeteket. Amikor feljött a PAFC, egy lábak között elsuhanó lövéssel egyenlítettek. A második játékrészben a vendégek szereztek gyorsan vezetést, azonban a DVTK fokozatosan átvette az irányítást, a végén már mindenki támadott, de egyenlíteni nem sikerült.

DVTK - PAFC 1-2 (1-1)


OTP Bank Liga 30. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2910 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Medovarszki János, Horváth Róbert; Bogár Gergő, Szilágyi Sándor).
DVTK: Danilović - Orosz D., Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meißner, Hadzhiev, Deutsch L. - van Nieff - Slagveer, Urblík, Knežević, Gyurcsó - Vaněček. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Csere: Slagveer helyett Sós B. a 66., Ivanovski helyett Tabaković és Molnár G. helyett Rui Pedro a 70., Kiss T. helyett Makrai a 77., Márkvárt helyett Egerszegi, Gyurcsó helyett Plšek és Vaněček helyett Nagy Zs. a 84., Knežević helyett Spandler a 90. percben.
Sárga lap: Iszlai a 29., Gyurcsó a 33., Szolnoki a 40., Knežević a 74., Meißner a 81. percben.
Piros lap: Szolnoki a 88. percben.
Gólszerző: Ivanovski (1-0) a 3., Deutsch (1-1) a 21.,Vaněček (1-2) a 48. percben.

 

Kulcspillanatok

3. perc: Iszlai parádés indításával Kiss lépett meg a bal oldalon, laposan pontosan tette a labda mögül érkező Mirko Ivanovski elé a labdát, aki középen az üres kapuba lőtt, 1-0

21. perc: A szöglet után a felszabadítás Deutsch László elé került, aki távolról berúgta a tömegbe a labdát, ami elsuhant a lábak között, és a kapu bal alsó sarkában kötött ki, 1-1

48. perc: Gyurcsó ment el a bal oldalon, pontosan centerezett, és David Vaněček közelről a hálóba lőtt, 1-2

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Úgy készültünk a mai mérkőzésre, hogy a csapat méltóképpen emlékezzen meg a héten elhunyt Kalmár Bálintra. Mindent megtettünk ennek érdekében, sajnos a hazai kapufa nem velünk volt az ötödik percben, 2-0 után lett volna igazán érdekes a mérkőzés. A második félidőben egy fegyelmezetlenség miatt gyorsan vezetést szereztek a vendégek, belementünk egy ész nélküli játékba, amiből bármi kisülhetett volna. Ez a gól megzavarta a fejeket, az ivószünetig tartó negyedórában könnyen elúszhatott volna a találkozó. Az utolsó másodpercig mentünk előre a pontszerzés érdekében, meg is voltak a lehetőségeink erre, de az élet nem mindig igazságos. Szeretném a csapat  nevében megköszönni a szurkolóknak, amit ma este értünk tettek, fantasztikus futballhangulatban játszottunk, örülünk, hogy velünk vannak.
Hornyák Zsolt: -  Arra számítottunk, hogy a DVTK stabil védekezésből vezet gyors ellentámadásokat, mégis ebből kaptunk gólt. Hibáztunk, amikor kiléptünk, és Kiss Tomi be tudott indulni a védelem mögé.
Ezt követően példásan visszajöttünk a játékba, domináltuk a mérkőzést. Nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, szerintem Branislav Danilović volt a hazai csapat legjobbja.